Specifikationer og features
Jeg har været en tur forbi Corsairs hjemmeside og fundet lidt oplysninger på deres nye high end tastatur, som jeg i denne test blot vil kalde K95 XT for at gøre det lidt lettere læseligt for jer derude. Herunder finder i specifikationerne på tastaturet listet op, efterfulgt af et enkelt billede der fortæller lidt om en af de mange lækre og unikke features dette tastatur tilbyder:
En tur rundt om Corsair K95 RGB Platinum XT tastaturet
Nu da vi har styr på de tekniske detaljer på tastaturet, kan vi bevæge os videre og se nærmere på hvad Corsair har gjort når det kommer til indpakningen af tastaturet. Vi finder de efterhånden karakteristiske sorte og gule farver, hvor der på fronten er et stort billede af selve tastaturet, samt modelnavnet og det er mere eller mindre det. Vi bliver gjort opmærksom på nordisk layout, samt at vi har fået varianten med Cherry MX Silver/Speed kontakter monteret.
På bagsiden af kassen finder vi et lignende billede, samt lidt tekst på forskellige sprog. Der bliver også gjort opmærksom på implementeringen af Elgato, som Corsair jo købte tilbage i 2019. Dette og meget mere ser vi nærmere på når vi får tastaturet pakket ud af kassen. Så lad os med det samme fortsætte med netop dette.
I modsætning til mange andre tastaturer skal man ikke trække en kasse ud af en kasse, når man pakker K95 XT tastaturet ud. Her kan låget blot løftes af, og øverst finder vi tastaturet ilagt, og pænt præsenteret med alt tilbehør nedenunder. Lad os få taget sagerne ud af kassen, og danne os et overblik over hvad man får med.
Nedenfor ser i alt indhold fra kassen, lagt ud på bordet – ud over planten selvfølgelig. Lad mig liste tingene op, for at give jer et overblik, inden vi gennemgår tingene og går videre:
Corsair henvender sig til FPS og MOBA gamerne med lanceringen af K95 XT, hvilket vi også kan se ud hvad de ekstra knapper man får med i kassen. De blå knapper kommer vi tilbage til lidt senere, hvis ikke du allerede spottede hvad de er til da vi pakkede tastaturet ud. Det er desuden også lækkert at se Corsair inkludere det lille plastikværktøj, som gør det rigtig let at udskifte disse knapper.
Alle tidligere modeller af Corsair tastaturer jeg har kigget på, har altid haft inkluderet en standard håndledsstøtte i plastik med en form for soft touch overflade, for at gøre dem behagelig at røre ved. Med K95 XT har Corsair oppet sig yderligere, og inkluderet en lækker håndledsstøtte – som ganske vist stadig er lavet i plastik – men kommer med en lækker blød overflade i kunstlæder hvilket er rigtig behagelig at røre ved.
Det er de små detaljer der tæller, og især når vi arbejder i den prisklasse som K95 XT befinder sig i. Vi har set lignende håndledsstøtter fra producenter som Razer i hele 2019, så det var blot et spørgsmål om tid før at Corsair og ikke mindst andre også kom med på vognen. Jeg er fan, da det hæver komfortniveauet betydeligt, og især hvis man ikke har en af de store stofmusemåtter der dækker hele bordet.
Med alt tilbehøret på plads, kan vi få lagt det til side for nu, og i stedet fokusere på selve tastaturet. For dem der i forvejen kender til Corsairs K95 line-up er der ved første øjekast ikke meget nyt under solen. Vi finder det karakteristiske design i sort aluminium, hvor volumehjulet er oppe i højre hjørne, og der er programmerbare knapper til venstre. Lad os tage en tur rundt om K95 XT i lidt flere detaljer.
Eftersom at K95 XT er udstyret med en USB 2.0 pass-through finder vi naturligvis to USB-stik der skal ind i computeren, hvis man ønsker at gøre brug af dette. Det er gjort tydeligt på hvert stik hvad der er til hvad, og du er naturligvis ikke tvunget til at tilslutte begge stik. Nu da vi skriver 2020, kan jeg ikke være den eneste der tænker at USB 3.0 pass-through havde givet bedre mening? Nu har vi trods alt med Corsairs absolutte topmodel at gøre, når det kommer til tastaturer.
Hvis vi starter vores tur rundt om tastaturet oppe i det højre hjørne, finder vi her det velkendte volumehjul, som har været at finde på K95 tastaturerne siden det første blev lanceret. Corsair har i 2020 udgaven givet hjulet en gun-metal farve og det føles utrolig lækkert at rulle på, med markante trin så man ikke er i tvivl når man justerer lydstyrken. Under hjulet finder vi dedikerede medie-knapper, hvilket også er et kærkomment syn. Dedikerede knapper er og bliver bedre end genveje via FN-knapper – punktum.
I den stik modsatte ende af K95 XT finder vi seks G-knapper som kan programmeres efter ønske, via iCUE softwaren. Bemærk desuden også de tre knapper oppe i toppen af billedet over F-tasterne. Her finder vi mulighed for at skifte profil, justere lysstyrke og låse Windows knappen ved enkle tryk, #fedt.
Oppe i midten af det hele finder vi det velkendte Corsair logo, som også er en del af det indbyggede RGB-lys, men at vi til højre for logoet finder statusdioderne for caps, scroll og numlock. Mellemrums tasten har ligesom knapperne ude i venstre side en markant anderledes overflade end resten af knapperne, så det er let at finde disse. Nu vi snakker om overfladen på knapperne, så har du måske også lagt mærke til at disse ser lidt mere rug og matte ud end vi normalt er vandt til, hvilket der er en grund til – men mere om dette lidt senere.
Med et billede ned langs tastaturet fra den ene side, kan vi få en ide om profilen på K95 XT. Som de fleste andre tastaturer fra Corsair, har vi at gøre med en base i hård plastik, hvor der ovenpå er lagt et stykke solidt aluminium. Ovenpå dette stykke aluminium er de mekaniske kontakter så monteret, og til sidst knapperne – noget af en sandwich. Byggekvaliteten føles imponerende og der er nærmest ingen fleks når man vrider i tastaturet, præcis som det skal være.
Tager vi et kig på toppen af tastaturet hvor kablet er fastmonteret, finder vi her også den indbyggede USB 2.0 port. Kablet er 1.8 meter langt og betrukket med stof for at gøre det eksklusivt at røre ved. En note her er dog at kablet er MEGET tykt, da der reelt er to kabler i det samme. Dette gør det også ret stift og dermed lidt besværligt at trække rundt. Dette er dog blot et spørgsmål om tid, før det får sig rettet ud. Bemærk desuden også den ”grå” stribe der løber hen langs toppen af tastaturet. Dette er en del af RGB-lyset, og besår af 19 individuelle lys-zoner.
I bunden af K95 XT finder vi et lidt sjovt design, hvor der er i hvert hjørne er en stor gummifod for at sikre at tastaturet ligger fast på de fleste underlag. Det store kryds i midten af faktisk til at trække kabler i. Det kan være at du måske har et kablet headset du ønsker skal trækkes denne vej, eller hvad end det måtte være. Som jeg ofte har sagt, er det bedre at have for mange features, kontra af mangle senere. Klistermærket med serienummer, med videre er naturligvis også at finde her i bunden.
Vi er stadig i bunden af K95 XT, men nu i toppen ved de to øverste gummifødder. Her finder vi mindre fødder som kan slås ud for at give tastaturet en let vinkel, hvis man ikke ønsker det fladt på bordet. En ting som jeg personligt foretrækker, så lækkert at se denne features, selvom den også lidt er forventet på et morderne tastatur.
Vi har nu været mere eller mindre hele vejen rundt om K95 XT tastaturet, når det kommer til det fysiske, og så alligevel ikke. Vi kan stadig tage et kig under motorhjelmen så at sige, og se på de kontakter og ekstra knapper som Corsair inkluderer. Nedenfor har jeg afmonteret piletasterne, hvorved Cherry MX Silver/Speed kontakterne kommer frem. Corsair garanterer en levetid på 100 millioner tryk på disse kontakter, samt Brown udgaven. Skulle du være mere til Cherry MX Blue er den garanterede levetid halvdelen, med 50 millioner klik – hvilket dog stadig er yderst imponerende.
For at knapperne også skal kunne matche denne levetid, har Corsair fremstillet knapperne i PBT i stedet for den traditionelle måde. Dette betyder kort fortalt at man tager to stykker plastik og smelter sammen for at skabe enkelt knap. Derved kan bogstaver og tal ikke slides af på samme måde, da der ikke er noget påtrykt knapperne som på normale modeller. Dette gør holdbarheden markant bedre, men også at overfladen er lidt mere rug og mat at se på – hvilket vi så tidligere. Personligt syntes jeg at det bidrager positivt til K95 XT’s design, da det også får det til at skille sig ud fra mængden på denne måde. Nedenfor et billede hvor bunden af en knap vises. Her kan man se at det inderste hvide plastik, er smeltet sammen med den sorte yderkappe.
Tilbage til den venstre side af tastaturet hvor jeg nu har monteret de blå medfølgende knapper, i stedet for de normale grå der kommer præmonteret. Som jeg kort nævnte tidligere købte Corsair firmaet Elgato tilbage i 2019. For dem der ikke ved hvem Elgato er, kan jeg kort fortælle at der er tale om et firma der specialiserer sig i at lave udstyr til streamere, i form af optage kort, specielle tastaturer, lys og andre enheder. Da Corsair nu eger Elgato, betyder det naturligvis også at de kan implementere deres produkter i deres egne, og det er netop hvad de har gjort i K95 XT. De seks knapper i venstre side, kan nemlig også programmeres i Elgatos streaming software, ud over iCUE som vi ellers kender fra Corsair – FED og ikke mindst unik detalje!
Du troede måske lige at jeg havde glemt håndledsstøtten som Corsair inkluderer i kassen til K95 XT tastaturet, men bare rolig. Som på ethvert andet tastatur fra Corsair er monteringen legende let, da det simpelthen bare er at få håndledsstøtten til at matche i begge sider, og så give den et lille tryk – så klikker den sig fast.
Med støtten monteret ser K95 XT ret skarpt ud i min optik, især med de blå Elgato knapper i venstre side. Designet er minimalistisk men ser også yderst professionelt ud på samme tid, jeg er fan. Med en tur hele vejen rundt om tastaturet, er det næste skridt naturligvis at tage et nærmere kig på iCUE softwaren, og se hvilke muligheder Corsair her har implementeret. Efterfølgende står den på selve testen, hvor vi skal se hvordan K95 XT er at bruge til forskellige opgaver og ikke mindst hvordan komforten er. Men inden da tager vi altså lige en hurtig gennemgang af softwaren.
Et kig på softwaren – Corsair iCUE
Corsairs iCUE software er stedet hvor alle understøttede enheder mødes og kan styres fra et og samme sted, hvad end der er tale om tilbehør som tastaturer, headset og mus. Eller du skal have styr på dit RGB-lys i kabinettet. Softwaren er nået langt siden den først blev lanceret, og er faktisk et rigtig godt værktøj hvor der nu er mange muligheder. Når softwaren åbnes op, mødes vi først at HOME menuen, hvor alle understøttede og tilsluttede enheder vil være listet op. Ud over K95 RGB Platinum XT tastaturet, har jeg mit Virtuoso SE headset tilsluttet min PC, som har været en del af mit setup siden jeg testede det – du kan finde testen af Corsair Virtuoso SE ved at klikke på navnet markeret i teksten. Lad os klikke på K95 XT for nu.
Når der er klikket på det produkt man ønsker at rette indstillinger for, kommer man ind på siden nedenfor. Herfra får man en række muligheder ude i venstre side. Alle tilsluttede og understøttede produkter føler desuden med i toppen, så det er let her at skifte rundt og foretage sine indstillinger.
Ved at klikke på ACTIONS ude i venstre side, får vi her smidt en besked i hovedet. Denne fortæller at vi skal hente Elgato Stream Deck Softwaren, hvis vi ønsker at programmere en eller flere af de seks knapper ude i venstre side med streaming funktioner. Hvis ikke kan vi blot klikke OK, og kommer tilbage til iCUE. I pop-op-menuen der kommer frem, er der et indbygget link, som sender dig direkte til stedet hvor softwaren kan downloades. Men for at denne test ikke skal blive alt for lang og tung, har jeg valgt ikke gennemgå Elgato softwaren også. I stedet fokuserer vi på iCUE som nok er den software langt de fleste alligevel ender med at bruge til K95 XT.
Når pop-op-menuen er lukket, får vi nu mulighed for at optage og redigere i macroer som vi har lyst til. Du kan tilpasse hver enkelt knap på tastaturet til en ny funktion, og med hele fem forskellige profiler og 8 MB indbygget hukommelse, er der mere end nok plads til at gemme et ton af forskellige indstillinger direkte i K95 XT, så at du altid har alle dine indstillinger med dig.
RGB-lys er og bliver en stor del af Corsairs produkter. Der skal ikke herske nogen tvivl om at de er en af de bedste producenter når det kommer til implementering af RGB-lys i deres produkter, og K95 XT er absolut ingen undtagelse. Nedenfor ser vi de forskellige effekter der kan vælges, hvor du naturligvis derefter kan lave yderligere indstillinger til hver enkelt effekt. Ud over at kunne indstille lyset for hver enkelt knap på tastaturet, er der også 19 zoner i den LED-bar der løber langs toppen på tastaturet. Med andre ord, kan du her virkelig gå all-in på lyset, hvis du ønsker det, og lave flere lag og profiler – mulighederne er nærmest uendelige.
I fanen PERFORMANCE, kan vi vælge hvilke funktioner den dedikerede Windows Lock knap skal have, samt hvilken lys-farve de tre knapper oppe i højre hjørne skal have. Her er er altså tale om de små detaljer, når sådanne knapper også kan indstilles separat, jeg er fan!
Det sidste billede vi tager af softwaren, inden vi bevæger os videre til test afsnittet er i SETTINGS menuen øverst. Her kan vi vælge hvilket layout vores tastatur har, ændre polling raten, nulstille den indbyggede hukommelse, samt opgradere firmware. Dette var en hurtig gennemgang af funktionerne i iCUE softwaren, og vi kunne som sagt godt have gået mere i detaljer. Men for at holde testen overskuelig valgte jeg at gøre det på denne måde. Lad os springe videre til næste afsnit i vores test af K95 RGB Platinum XT tastaturet fra Corsair – det er blevet tid til at se hvordan det rent faktisk er at bruge!
Testen – Brugen, Komfort og Funktioner
Vi har nu været igennem hele gennemgangen af det fysiske design på K95 XT tastaturet, og der er kommet styr på softwaredelen også. Nu mangler vi kun det sidste skridt, inden vi skal have rundet det hele af i konklusionen. Jeg snakker selvfølgelig om test-afsnittet, hvor tastaturet skal smækkes på bordet og der skal skrives og games løs! Testen gik i alt sin enkelthed ud på at jeg lagde mit trofaste, K08 Vanguard tastatur på hylden for noget tid og i stedet fik placeret K95 XT på mit skrivebord. Med dette gjort, fortsatte alt ellers som det plejede – men hvordan var det så at bruge dette nye tastatur fra Corsair? Det vil jeg nu prøve at knytte nogle ord til herunder.
Når det kommer til tastatur layout og størrelse, har vi alle naturligvis forskellige meninger. Ikke mindst når det kommer til valget at de mekaniske kontakter som tastaturet er udstyret med. For hardcore gamere, er Cherry MX Speed/Silver kontakten det oplagte valg, da den har en lineær bevægelse og kort aktiveringsafstand = at du kan reagere hurtigst muligt i dine spil. Cherry MX Brown er en mere tung kontakt, som har et lille ”bump” inden den rammer bunden. Mens at den tredje og sidste kontakttype som Corsair har valgt er Cherry MX Blue som uden sammenligning er den mest støjende kontakt af de tre. Denne har et markant ”klik” når den trykkes ned, og foretrækkes ofte af folk der skriver længere tekster, da man der ikke er i tvivl om når kontakten er aktiveret.
Selvom jeg hører til den type er folk der skriver længere tekster (mit job som anmelder her på Tweak.dk), bryder jeg mig ikke om kontakter som Cherry MX Blue. Her er jeg mere på den lineære vogn, så Silver/Speed kontakterne var det perfekte valg for mig. Dog er jeg lidt uforstående overfor, hvorfor at Corsair ikke har valgt at tilbyde K95 XT med de velkendte Cherry MX Red, som klart er den mest udbredte kontakttype fra Cherry? Jeg skal ikke kunne svare på hvorfor at dette er tilfældet, men ikke desto mindre er det så godt at valget faldt på Silver/Speed kontakterne. Ønsker du en mere dybdegående gennemgang af de forskellige kontakter på markedet, kan du læse vores store guide at netop disse, ved at klikke lige HER.
Efter at være blevet lidt klogere på kontakterne og forskellene, så lad mig fortælle lidt om min oplevelse på dette punkt, med K95 XT. Som jeg skrev, bruger jeg til dagligt et K08 Vanguard tastatur, som benytter SoundBlasterX’ PRES kontakter som er levet i samarbejde med Omron. Aktiveringspunktet på disse kontakter er faktisk de samme 1.2 mm som på Cherry MX Speed/Silver, så på dette område var der ingen tilvænningskurve i mit tilfælde. Jeg vil dog sige at Cherry kontakterne er lidt lettere at trykke ned. Men hvis du i forvejen er vandt til hurtige kontakter er det lige til at gå til. Hvis ikke, kan du det første stykke tid måske godt opleve lidt flere slåfejl end du er vandt til, da knapperne ikke skal trykkes så langt ned som du er vandt til, inden der sker noget. Men ligesom med alt andet er dette et spørgsmål om tilvænning, og når først dette er sket er man flyvende med K95 XT tastaturet på skrivebordet. De lynhurtige kontakter, sammen med det normale layout gør det til en leg at skrive korrekt og hurtigt på dette tastatur.
Nu vi snakker om det normale og velkendte layout, bringer dette os også så småt over til komforten på tastaturet. Hovedingrediensen i komforten er nemlig layoutet, som i dette tilfælde er spot on. Alle knapperne er hvor man forventer det, og både Enter, Shift og Ctrl-knapperne har den korrekte størrelse og placering, som forventet. Det næste der spiller ind når vi snakker komfort er naturligvis indstillingsmulighederne på tastaturet. Her har Corsair gjort det muligt enten at have K95 XT liggende fladt på bordet, eller du kan slå de små fødder ud og få en let vinkel – sidst nævnte foretrækker jeg personligt. Det havde været lækkert med et niveau mere af højdejustering, men langt de fleste tastaturer tilbyder fladt eller oppe, så det er jeg også okay med her.
Hvis du tidligere har læst en af mine tastaturanmeldelser, ved du også at jeg er en sucker for en lækker håndledsstøtte. Selvom Corsair altid har været gode til at inkludere disse, i en fornuftig kvalitet, har de overgået sig selv med K95 XT tastaturet. Jeg skal ikke kunne sige om de har kigget Razer over skulderen, men det er i og for sig også fuldstændig ligegyldigt. Den håndledsstøtte der medfølger til K95 XT er nemlig uden sammenligning, den mest komfortable jeg nogensinde har set på et tastatur fra Corsair. Overfladen i kunstlæder sammen med den bløde pude nedenunder fungerer bare, og det gør det til en fryd for ens håndled at hvile på. Hvis du ikke har en af de lange musemåtter og dine håndled normalt blot befinder sig på bordet, vil du komme til at elske håndledsstøtten og komforten på K95 XT tastaturet, som virkelig er spot on. Personligt kunne jeg ikke have ønsket mig noget bedre her.
Du har nok ikke kunne undgå at have spottet de billeder jeg har lagt ind mellem de forskellige afsnit her i test delen. Som jeg nævnte under gennemgangen af iCUE softwaren, hører Corsair absolut til i den tunge ende af skalaen, når vi snakker om producenter der har styr på RGB-lys. Ment på den måde at implementeringen i deres produkter er genial og lækker at se på. Her er K95 XT ingen undtagelse, især med LED-baren i toppen med de 19 lys-zoner. Dog bemærkede jeg at lyset der skinner igennem bogstaverne og tallene på knapperne, var markant svagere end på tidligere modeller og konkurrenternes tastaturer. Dette skyldes uden tvivl at Corsair bruger PBT knapper på K95 XT som er sværere for lyset at komme igennem, da der er to lag plastik, kontra et enkelt på en normal knap.
Dermed ikke sagt at lyset i tastaturet er dårligt, for det er det på absolut ingen måde! Det er stadig yderst farvestrålende, og refleksionerne på aluminiumspladen gør at lyset skinner og ser super lækkert ud lige meget farve – eller effektvalget. Eller det vil sige næsten… Hvis du ønsker at indstille lyset til hvidt på K95 XT bliver du skuffet, da denne farve mest af alt gengives som en blanding mellem kedelig gul og blå, det er lidt svært at forklare. Hvid er ikke noget RGB-dioder er gode til at gengive normalvis, men når det kan lade sig gøre på billigere modeller som mit eget K08 Vanguard som gengiver rigtig lækkert og ægte hvidt lys. Kan jeg ikke forstå hvorfor det ikke kan lade sig gøre på et betydeligt dyrere og overall mere lækkert tastatur?
Selvom det er meget individuelt, hvad vi finder godt i et tastatur ligesom når man snakker lyd. Syntes jeg mere eller mindre at vi fik hele K95 XT tastaturet afdækket og kigget efter i sømmende. For at runde test afsnittet af, inden vi rammer konklusionen, vil jeg lige kort opsummere. Dette tastatur fra Corsair er det bedste de har at tilbyde i øjeblikket og det kan ses på flere punkter. Layoutet er on point, og komforten er tæt på at være den bedste jeg har set/følt på et tastatur til dato – hvilket ikke siger så lidt med alle de tastaturer der ryger forbi mit skrivebord i løbet af et år. Den lækre komfort krydret med lækre Cherry MX kontakter, PBT knapper og en sublim håndledsstøtte og du har opskriften på et sandt high end tastatur. Overall er jeg virkelig imponeret over hvordan K95 RGB Platinum XT tastaturet fra Corsair er at bruge, både fra det produktive aspekt og ikke mindst gaming. Lad os kort få snakket om prisen herunder, inden jeg får taget mere hul på konklusionen allerede.
Pris
I skrivende stund d. 20/01 2020 kan Corsair K95 RGB Platinum XT tastaturet findes på nettet til omkring 1750,- DKK inklusiv fragt. Dette er rigtig mange penge for et tastatur, også selvom at vi har at gøre med et mekanisk et af slagsen. Corsair har proppet deres seneste K95 XT med alt hvad de har at tilbyde, når det kommer til features og lækkerier, hvilket gør dette tastatur til mere eller mindre den komplette pakke. Med købet af Elgato tilbage i 2019, er der også blevet plads til at de seks knapper i venstre side kan programmeres i Elgatos streaming software, så man kan bruge disse til et andet formål end normalt – genialt. Der er mange lækre ting ved K95 XT tastaturet, men vi kommer ikke ud om at prisen er i den meget høje ende, hvilket måske kan skræmme de fleste.
Ønsker du yderligere informationer på tastaturet fra Corsair selv, kan du give deres hjemmeside et besøg. Klik blot HER og bliv sendt direkte til deres hjemmeside, hvor alle detaljerne på K95 RGB Platinum XT kan findes.
Konklusion
Jeg fik taget lidt hul på konklusionen i vores test afsnit, men lad mig nu fortsætte og færdiggøre hvad jeg startede der. Med andre ord er det blevet tid til at samle tankerne og få sat de sidste ord på vores test og gennemgang af K95 XT tastaturet fra Corsair. Som jeg startede denne test ud med at skrive, er K95 bestemt en velkendt model her på Tweak, da vi har kigget på en række af de tidligere modeller, og altså nu også den seneste XT udgave. Her har Corsair taget alt det gode ved deres i forvejen lækre tastatur og skruet det endnu et niveau op, selvom man ikke skulle tro at det var muligt.
Det betyder at vi finder den samme velkendte og uhyre høje byggekvaltiet og lækre design som på forgængerne. De små detaljer rundt omkring er der også helt styr på, og pakken overall er virkelig imponerende både at se på og røre ved. Det velkendte volumehjul er stadig placeret oppe i det højre hjørne, og det samme gør sig gældende for de dedikerede medieknapper. Et sted hvor K95 XT for alvor skiller sig ud i forhold til sine forgængere er på håndledsstøtten som nu er blevet polstret. Hvor vi er vandt til at se hård plastik med soft touch overflade, finder vi nu lækkert blødt kunstlæder med en pude under. Derudover har Corsair også implementeret PBT knapper i K95 XT, hvilket betyder at holdbarheden her også har fået endnu et niveau eller to – sådan!
Vi finder naturligvis de velkendte Cherry MX kontakter integreret i tastaturet, og mulighed for kontrol via iCUE softwaren. Men det stopper skam ikke her, for du kan faktisk hente endnu et stykke software til K95 XT. De seks programmerbare knapper i venstre side, har nemlig support for Elgato’s streamingsoftware, således at du altså kan have streamingfunktioner direkte på dit primære tastatur, uden at skulle have fat i et af de såkaldte streamdecks – det er fedt! En anden ting der også er fedt, er implementeringen af RGB-lys, som Corsair efterhånden er sande mestre til. Lyset kan indstilles for hver enkelt knap og derudover er der også 19 zoner i LED-baren i toppen af tastaturet. Selvom lyset er lækkert og flot, er det dog en smule dæmpet i bogstaverne og tallene på knapperne, hvilket uden tvivl skyldes brugen af PBT-knapperne, i forhold til normale som kun er et enkelt lag plastik. Personligt ville jeg dog til enhver tid altid vælge holdbarhed frem for ”bling bling”.
Overall lander vi på en samlet score på 9/10 samt vores Great Product award. Med K95 RGB Platinum XT tastaturet, har Corsair skabt et virkelig lækkert og imponerende tastatur. Her er der smidt alt det bedste de har at tilbyde ned i én og samme pakke, hvilket både kan ses og mærkes. Med eminent komfort og byggekvalitet, samt stærk software er der ikke meget der taler imod dette tastatur. Det skulle lige være den lidt kedelige gengivelse af hvidt lys, og ikke mindst det noget høje prisskilt, som er på den anden side af 1700,- DKK. Dette er rigtig mange penge for et tastatur for de fleste normale mennesker, men til gengæld får du så også et virkelig lækkert et af slagsen, med masser af muligheder og features!
Godt
Knap så godt
Score: 9 + Great Product award
***GIVEAWAY***
I samarbejde med Corsair udlodder vi et stk. Corsair K95 RGB Platinum XT gaming tastatur.
Det eneste du skal gøre for at deltage, er at smide en kommentar i nedenstående kommentarfelt.
Vi trækker en vinder den 27 januar 2020, hvor efter vinderen kontaktes. Hører vi ikke fra den udtrukne vinder inden 2 dage, vil en ny vinder udtrækkes.
!!!Vinderen er fundet!!!
!!!Vinderen er fundet!!!
Den heldige vinder er i denne omgang Scummy, som også har bekræftet.
Tak til Corsair for sponsorering af Corsair K95 RGB Platinum XT gaming tastaturet.
Husk at deltage i vores næste giveaway: SteelSeries Rival 3 gaming musen
Husk at deltage i vores næste giveaway: SteelSeries Rival 3