Elon Musk er nu verdens rigeste person

verdens rigeste mand r Elon Musk
Kort efter at have vippet Bill Gates væk fra andenpladsen indtog Elon Musk for nylig pole position fra Jeff Bezos for at blive den rigeste person i verden. Den geniale, men skøre filantrop klatrede op til toppen af milliardærens liste efter et yderst rentabelt år for Tesla.

For bare en måned siden rapporterede Bloomberg, at Musk overtog Bill Gates position i sit milliardærindeks på 500 topmilliardærerfor at blive den næstrigeste i verden. Rapporten anførte, at Musks nettoværdi steg på en hidtil uset måde i slutningen af 2020, hvilket placerede ham en plads under den daværende rigeste person i verden, Amazon CEO Jeff Bezos.

Før 2020 var Musk at finde langt nede af nær midten af de 30 rigeste med en nettoværdi på ”kun” 7,2 milliarder dollars. Men i 2020 tilføjede Musk mere end 100 milliarder dollars til sin nettoværdi, hovedsageligt på grund af succesen med både hans virksomheder, Tesla og SpaceX.

verdens rigeste mand elon musk.webp

Rapporter viser også, at Tesla alene producerede mere end 508.000 elbiler i 2020. Virksomheden nåede sit EV-produktionsmål i 2020. Dette resulterede i en stigning i aktiekursen og Teslas optagelse i S & P500-indekset, der viser børserne for de 500 største virksomheder i USA. Desuden planlægger virksomheden yderligere ekspansion ved at åbne store produktionsanlæg og lancere biler på andre markeder som Indien.

Seneste udvidelse omfatter Nepal.

Musks rumteknologivirksomhed, SpaceX, havde også et ret anstændigt år, som blandt andet omfatter at sende astronauter til den internationale rumstation og lancere satellitter til Starlink-projektet. Virksomheden opstartede også betaprogrammet til sit satellit-internetnetværk, Starlink Broadband med hastigheder op til 170 Mbps.

Så selveste "Tony Stark" IRL", Elon Musk, er altså at finde øverst på Bloombergs Billionaires Index med en nettoværdi på $ 209 mia. Det er omkring 23 milliarder dollars mere end Amazon-chefens 186 milliarder dollars.

Selvom det er værd at nævne, at Bezos mistede en del af sine aktiver på grund af hans nylige skilsmisse.

Elon-musk-verdens-rigeste.jpg

Uanset hvor rig Musk er og bliver, hævder Musk selv, at han altid vil være den form for administrerende direktør, der sælger bokseshort, flammekastere eller navngivne bizarre former for luksus tequilaer, Teslaquila.

 

Source % Image credit:

Tesla, Bloomberg

Vores partnere