Blue Blackout Spark SL kondensator mikrofon

Du kender Blue for deres Yeti mikrofoner, og har måske set vores anmeldelser af deres entusiast headsets her på Tweak.dk. I dag skal vi se på storebroderen til Yeti, som hedder Blue Blackout Spark SL. Læs med i dagens test, og se hvad dommen er over den lidt dyrere mikrofon fra Blue.

**Sponsoreret indhold.

 

 

Vi skal i denne test tage et nærmere kig på mikrofonen ved navn Blackout Spark SL. Det er en mikrofon designet til entusiaster og streamere, og falder derfor i det lidt mere eksklusive segment, hvad angår mikrofoner. Det er ikke den samme type af mikrofon vi ellers kender fra Blue, som deres Snowball og Yeti. Der er nemlig ikke tale om en USB mikrofon, men skal bruge en XLR kabelforbindelse, og en måde at få forbindelse til computeren på, som i dagens test.

 

Læs også Test af Blue Yeti Limited Edition

 

i_shock_mount_kondensator_mikrofon_blue_blackout_spark_sl_tweak_dk

 

Men inden at vi kommer alt for godt i gang, skal vi starte med at se hvad det hele handler om. På forsiden finder vi et billede af Blackout Spark mikrofonen, og på bagsiden finder vi relevant produktinformation.

 

 

I kassen får man en lækker præsentation af produktet, som kommer i et trækasse. Det giver det et lidt mere eksklusivt look udenpå. Inden i finder vi Blue Blackout Spark SL mikrofonen, og for at vi kunne teste den, har vi også modtaget et mikrofonkabel og en USB til XML konverter. Førstehåndsindtrykket fejler intet, Blue.

 

indpakning_traekasse_kondensator_mikrofon_blue_blackout_spark_sl_tweak_dk

 

Specifikationer:

  • Transducer Type: Condenser, Pressure Gradient
  • Polar Pattern: Cardioid
  • Frekvensgang: 20Hz-20kHz
  • Sensitivitet: 34,9 mV/Pa ved 1 kHz
  • Output impedans: 50 ohm
  • Rate load impedans: Ikke under 1k ohm
  • Maximum SPL: 136 dB SPL (1k, THD 0.5%)
  • S/N Ratio: 73 dB-A
  • Noise Level: 16.4 dB-A
  • Dynamic Range: 119,6 dB
  • Power Requirements: +48V DC Phantom Power
  • HPF: 100Hz, 12dB per oktav
  • PAD: -20dB
  • Vægt: 336 g
  • Dimensions: 220,5 mm x 45 mm

Hvad finder vi i kassen?

Inden vi kan taget et kig på selve mikrofonen, skal vi have den ud af kassen. Blackout Spark SL leveres som sagt i en meget lækker indpakning i træ. Med det hele pakket ud, kan vi danne os et overblik over hvad man skal bruge for at koble mikrofonen til en PC:

  • Blue Blackout Spark SL mikrofon i sort
  • Shockmount (stander i metal og elastik)
  • Mikrofonkabel
  • Quick start guide

 

 

Derudover sendte Blue et XML kabel, samt en XML til USB konverter til PC, til dagens test. 

 

Shockmount standeren er lavet i metal, med elastiske kabler, der minimerer rystelser. Den er lavet til enten at stå for sig selv, som set på billedet herunder, eller man kan skrue den fast på en mikrofonarm. Mikrofonen skrues fast i standeren, hvorefter den enten kan stå eller hænge sikkert.

Mikrofonen er bygget udelukkende af metal og har en kampvægt på knap 350 gram. Det betyder at den er forholdsvis tung, men også at den står godt, hvis du skal have den til at stå på skrivebordet. Det vidner derudover om, at Blue bevidst har valgt at fokusere på kvalitetesmaterialer under tilblivelsen af Blackout Spark SL, da der ikke er nævneværdig plastikdele at spore.

 


Med Blackout Spark SL vendt korrekt, kan vi se hvordan det vil se ud når man smider mikrofonen op på skrivebordet. Selve mikrofonen kommer i sort. Den er stilren og lækker at se på, fra bund til top, hvor vi finder selve kondensatormikrofonen, gemt væk bag mikrofongitteret. Det er enhver streamers drøm, rent udseendemæssigt. På fronten af mikrofonen er der et Blue logo, også i sort, samt to skydeknapper. Ovenover knapperne finder vi mikrofonen, der er gemt af vejen inde bag et mikrofongitter. Gitteret fortsætter på bagsiden, så det er ikke kun er muligt at snakke direkte ind i fronten på Blackout Spark SL mikrofonen.

 

De to slider knapper kan bruges til enten at ændre lydniveauet med -20dB, samt en switch der aktiverer et 100Hz low cut filter, som blokerer noget af baggrundsstøjen fra for eksempel et keyboard eller en mus der klikker.

 

Læs også Test af Blue Ella med indbygget hi-fi forstærker

 

 

kondensator_mikrofon_gitter_blue_blackout_spark_sl_tweak_dk

 

I bunden er der et hul med gevind, som skrues fast i mikrofonstanderen. Det er i bunden at kablet mellem mikrofon og PC monteres. For Blackout Spark SLs vedkommende, er der tale om at man bruger et XML mikrofonkabel, og man skal derfor også have fat i en XML til USB konverter, for at man kan tilslutte den en PC. Alt ved mikrofonen er lavet i metal, og føles som høj kvalitet. Med Blackout Spark SL monteret, og tilsluttet computeren, kan vi gå i gang med dagens test.

 

Spørger man Blue hvor mikrofonen skal bruges, er svaret klart og tydeligt, at den er designet til et professionelt lydstudie, eller entusiasten. Mikrofonen levere nemlig en lyd med stor detaljegrad, og gode harmonier, og er som du måske allerede har spottet, en kondensatormikrofon. 

 

Test:
Vi har testet mikrofonen på de vigtigste parametre, nemlig lyden. Det gør selvfølgelig heller ikke noget at den ser supergodt ud. Vi har brugt den i dagligdagen til møder, og når muligheden bød sig, til at spille spil med den. Det foregik gennem Skype, Discord og selvfølgelig in-game voice options, når muligheden bød sig.

 

 

Vi eksperimenterede med de forskellige indstillinger på Blackout Spark SL mikrofonen, for at se hvordan lyden artede sig. Indstillingerne er meget lette at gå til, da der ikke nødvendigvis er en opsætning på computeren. Der er ingen programmer der skal installeres, og mikrofonen kan derfor betragtes som ”plug’n’play”, medmindre du sidder i et lydstudie og skal justere lyden inden brug. Sammenligningen er med de normale mikrofoner vi til daglig har mulighed for at teste, hvilket for det meste plejer at være i de gamer headsets vi tester. Det er en utrolig unfair sammenligning, men vi tager selvfølgelig højde for dette når vi skal konkludere og give mikrofonen en score.

 

Uanset om du til dagligt befinder dig på Skype, Discord, Streamer eller skal lave optagelser i et studie, så vil du med det samme opleve at der er en stor klarhed i lyden. Stemmen er klar, uden forvrængninger. Du kan skrue helt op for lyden i dine Windows settings, og få en høj og sprød stemme gennem Blackout Spark SL. Vink farvel til forvrængninger og sig pænt goddag til veldefineret og sprød stemme.

 

i_shockmount_kondensator_mikrofon_blue_blackout_spark_sl_tweak_dk

 

Man får langt flere detaljer med i forhold til en boom-mikrofon i et headset, og lyden er meget mere åben, varm, klar og defineret. Det er en meget imponerende og overbevisende lyd Blackout Spark SL er i stand til at levere. Den giver en god bas, men fylde og dybde, en veldefineret mellemtone, som dog er den svageste af de tre, samt en klar diskant. Skulle jeg ønske mig noget, er det en mellemtone der er en my mere defineret, med prisskiltet in mente.

 

Nu har vi snakket om de klart positive dyder for Blackout Spark SL, men der er altså også aspekter der trækker id en anden retning. Brugsoplevelsen af mikrofonen er i top, og den er let at justere. Dog skal det nævnes, at den mangler en mute knap, hvilket jeg savner, specielt når samtalerne foregår via Skype eller Discord. Jeg kan sætte det op som push-to-talk, men nogle gange er det bare rart at have mulighed for at mute mikrofonen manuelt.

Mit andet kritikpunkt går på prismærket, som vi kommer til i næste afsnit.

 

 

Pris:
Blue Blackout Spark SL kan endnu ikke findes på PriceRunner.dk, men vi har fundet den i diverse udenlandske webshops, hvor prisen i skrivende stund ligger på omkring 1450,00.- DKK. Det er noget af et prisskilt for en dedikeret mikrofon.

Hvis du vil læse mere om mikrofonen, kan du gøre det hos Blue. Du kan besøge deres hjemmeside ved at klikke på banneret herunder.

 

tweak_dk_Blue_576_px 

 

Konklusion:
Blue Blackout Spark SL kondensator mikrofonen er for entusiasten, streameren, eller lydnørden som er træt af lyden fra almindelige gamer headsets med indbyggede boom mikrofoner. Blue har med Blackout Spark SL skabt en mikrofon der lyder godt, har et lækkert design, og kan falde ind alle steder, fra kontoret, til gaming værelset, til det professionelle lydstudie, og stadig virke autentisk. Den vil ikke falde udenfor nogle af stederne.

 

Det er et kæmpe plus at der ikke skal installeres drivere eller software for at bruge mikrofonen, og den kan kontrolleres ved de to sliderknapper der sidder på fronten. Der er dog tale om en mikrofon der kræver noget udstyr for at kunne bruge til en PC, og hvis du ikke i forvejen har det til at ligge, skal du regne med at investere i hvert fald 500,00 DKK extra for at få det hele til at spille.

Og det er også her at vi har det eneste reelle kritikpunkt i forhold til mikrofonen, nemlig prisskiltet. Blue Blackout Spark SL koster mere i sig selv, end mange gamerheadsets gør. Og skal du have det nødvendige udst yr med til den, skal du investere lige det mere. Det betyder at med et prisskilt på cirka 1450,00.- DKK for selve mikrofonen, at man skal have et reelt behov for den, eller være entusiast.

 

Dog skal vi også her understrege, at man i den grad får hvad man betaler for. Byggekvaliteten er helt i top, og ligeså er lyden. Det er hands down den bedste mikrofon undertegnede har haft mulighed for at teste, dog er konkurrencen for det meste begrænset til boom mikrofoner i gamer headsets, så det er ikke en lige konkurrence vi snakker om.

 

På konstruktionen, kvaliteten og lyden har Blue ikke sat en eneste finger galt. Jeg er personligt vild med mikrofonen, og har svært ved ikke at anbefale den til alle, hvis det ikke var for prisskiltet. Blue Blackout Spark SL er en fantastisk mikrofon, og vi runder testen af med en karakter på 9,5 og en Great product award.

 

Læs flere Tests af Gaming Udstyr

 

Pros:

  • Lækkert design
  • Materialevalg
  • Fantastisk lydkvalitet
  • Kan monteres på mikrofonarm
  • Plug’n’play

Cons:

  • Intet nævneværdigt

Vores partnere