Cooler Master Seidon 120M

Alt imens vi her på redaktionen knokler på højtryk med reviews, og vores kommende overraskelse, så bliver der også tid til at release lidt tests. Denne gang byder vi på en test på et produkt fremsendt fra velkendte Cooler Master, som de fleste med lidt IT viden nok kender til. Kenneth kiggede for kort tid siden på Cooler Master Seidon 120M, som dagens test omhandler, og han lavede en lækker Cooler Master Seidon 120M unboxing på vores YouTube channel. Kenneth fortsætter ligeledes hans vandkølingsprojekt i ugen vi kommer til, så hold godt øje med Danmarks bedste hardware site, Tweak.dk.

Så er gode gamle Cooler Master på banen igen, med noget nyt køling. Denne gang har de kastet sig ud i, at lave lukkede vandkølingssystemer, og jeg tager her et kig på den første af 4, nemlig Seidon 120M. Seidon 120M er er et system med en normal størrelse radiator – Altså omkring 25-30mm tykkelse. Det sætter selvfølgelig sine begrænsninger i forhold til overclocking. Men til standard clock og mild overclock, burde denne altså være rigeligt.


 

Seks hurtige:
• Vedligeholdesesfri
• Kompakt design
• Passer i næsten alle kabinettet
• Enormt nem montering
• Aluminium radiator
• Enormt stille

 

Cooler Master burde få en klokke til, at ringe hos de fleste. De er en af de ældste producenter på markedet, og producerer produkter til rigtigt mange andre, og laver også en del OEM løsninger, til færdigsamlede systemer. Det er også en rigtigt god indikator for, at Cooler Master ved hvad de laver. Og man ser også sjældent dårlige produkter fra dem. Selv deres kabinetter til 2-300 kroner er, prisen tager i betragtning, i ret god kvalitet.


Design og byggekvalitet
Indpakningen køleren kommer i, er en typisk Cooler Master indpakning. Masser af farver, samt en masse relevant information. Og produktet ligger også rigtigt godt beskyttet i emballagen.



Her ser du så køleren i al sin pragt. Og som du kan se, er den ikke en synderligt stor herre, med sine 27mm tykkelse på radiatoren.



Her et lidt nærmere billede af kølehovedet. Og som du kan se, har det et noget mere råt design end vi er vant til at se. Dertil er der en LED i kølehovedet, der indikerer, at systemet kører.



Bagsiden af kølehovedet, ser nogenlunde ud, som man er vant til. En coldplate i kobber, som ikke er helt spejlblank. Derudover kan du se de roterbare fittings, som man godt kunne have ønsket var en anelse større, for at få bedre flow.

 


Her er så et billede af slangerne. Og som det ses er de af den hårde, og tynde, type som jeg ikke er så stor fan af. En tykkere og mere fleksibel slange havde været at foretrække.



Her et lille kig på radiatoren. Denne er lavet i aluminium, hvilket er helt normalt for denne type kølere. Radiatoren er lakeret i en sort og meget holdbar finish. Rigtigt godt at se. Radiatorens dimensioner er: 150,3 x 118 x 27mm, hvilket er en helt normal størrelse.



Her et kig på radiatorens FPI, og som det ses er den relativt høj, og radiatoren egner sig derfor bedst til high-RPM blæsere, der har et højt statisk tryk. Finnerne virker heller ikke, på nogen måde, skrøbelige hvilket også er rart at se, da finnerne tit har en tendens til at være skrøbelige, og lette til at bukke.



Til sidst får du her et billede af blæseren. Og som du kan se, har bladene et anderledes design en normalt. Dette bladdesign skulle sørge for mindre larm, samt et højere statisk tryk. Blæseren her virker til at være i rigtigt god kvalitet, og der er ikke meget flex i den, hvilket er rart. Blæseren skulle dertil have et statisk tryk der spænder fra 0,31 – 4,16mmH2O, hvilket er rigtigt meget.

Vores partnere