Samsung Galaxy S6 edge

Her på redaktionen elsker vi, når vi får tilbudt de nye sager til test, så vi var ikke sene til at takke ja, da vi fik tilbudt at få den nye Samsung Galaxy S6 edge. Den har, som navnet antyder, en buet skærm, men er der her tale om en ren gimmick, eller ligger der rent faktisk noget funktionelt bag designet? Det må vi hellere finde ud af.

Samsung er en særdeles velkendt spiller på såvel mobil- og hardwaremarkedet, og det er også en særdeles velkendt producent her på redaktionen. Vi har flere gange haft fornøjelsen af at kigge deres nyeste produkter efter i sømmene, og det glæder vi os også til at gøre i dag. Vi har nemlig fået den spritnye Samsung Galaxy S6 edge til test. Velkommen til.

 

 

  

 

5 hurtige om Galaxy S6 edge:

  • Buet skærm betyder nye muligheder
  • Stor skærm med høj opløsning
  • Beklædt med Gorilla Glass på front og bagside
  • Masser af features og funktioner
  • Er dags dato, 27/4 2015, set til 6.485 DKK inkl. fragt (32 GB model)

 

Gør det bedste og billigste køb via PriceRunner.dk.

 

 

 

 

Specifikationer:

 

Netværk

4G (LTE Cat. 6 300/50 Mbps)
3G (HSPA+ 42 Mbps): 850/900/1900/2100 MHz
2.5G (GSM/GRPS/EDGE): 850/900/1800/1900 MHz

Processor

 

64-bit Quad core (14nm), 2.1GHz + 1,5 GHz Quad Core

Batteri

 

Hurtig opladning med indbygget trådløs opladning
2600 mAh

Hukommelse

 

3 GB RAM
32 GB/ 64 GB/ 128 GB intern hukommelse

Opkoblingsmuligheder

 

Wi-Fi, NFC, Bluetooth, USB

Operativsystem

 

Android 5.0 Lollipop

Sensor

 

Accelerometer, Lyssensor, Gyrosensor, Nærhedssensor, Geo-magnetisk sensor, Barometer, Fingeraftrykslæser, Hall-sensor, Pulsmåler

Display

 

5,1” Quad HD Super AMOLED (577 ppi)
Lysfølsom med 600 candela

Kamera

 

Hovedkamera: 16 MP
Frontkamera: 5MP 
F1.9 blænder, OIS, hurtig AF, Live HDR (rich tone)

Fysiske specifikationer

 

142.1 x 70.1 x 7.0mm, 132g

 

 

Det første kig på Samsung Galaxy S6 edge

 

Med unboxingen af vejen, kan vi komme i gang med det, det hele drejer sig om, nemlig Galaxy S6 edge, og som I kan se herunder, så er der tale om en smartphone, hvis design deler gener fra tidligere modeller i Galaxy S-serien, men som også har lånt en smule fra en anden konkurrerende smartphone. Her tænker vi specielt på højttalergitteret i bunden og det faktum, at man skal bruge en pin til at få nano SIM-kortholderen ud i toppen.

 

Men flot er den, hvis man spørger undertegnede. Designet er noget mere eksklusivt, end tilfældet har været med tidligere Galaxy S-smartphones. Dette forstærkes yderligere af, at Samsung har belagt Galaxy S6 edge med Gorilla Glass på både front og bagside, mens kanten er i metal.

 

Her har vi første anke på designet, for mens den buede skærm ikke ligner noget, vi før har set, og som får Galaxy S6 edge til at skille sig ud, så er den ikke specielt brugervenlig. Folk, der som undertegnede er velsignet med store pølsefingre, kan nemlig godt få problemer med at samle Galaxy S6 edge op fra bordet ved at tage fat i kanten.

 

I bunden på fronten finder vi den ene af de i alt fire fysiske knapper på Galaxy S6 edge. Denne fungerer også som fingeraftrykslæser. Dette er en funktion, der fungerer... OK, vil vi sige. Vi afprøvede med tommelfingeren, men man er nok bedre tjent med at bruge pegefingeren eller en anden mindre finger. Fingeraftrykslæseren er nemlig meget pernitten med, hvordan fingeren positionerer sig på knappen. Vi oplevede dog, at det hurtigt var en tilvænningssag, og kan man ikke vænne sig til denne løsning, kan man jo altid nøjes med at bruge mønster- eller PIN-kodeopløsning.

 

 

Kig med på næste side, hvor vi bringer yderligere et par billeder af Galaxy S6 edge, og hvor vi også får kigget på kameraet og brugerfladen. Derudover får vi også på næste side kastet Galaxy S6 edge igennem en række benchmarks, så vi kan få set, hvordan telefonen og den kraftige hardware klarer sig i forhold til andre smartphones på markedet.

Vores partnere