Fremtidige MacBooks med RGB og glaskeycaps

MacBooks keyboard RGB
Apple arkiverer ofte unikke patenter. Vi har set sammenfoldeligt iMac-design og en "avanceret forlygte" til fremtidige biler. Nu antyder en nylig patentansøgning, at Apple arbejder på at forbedre MacBook-tastaturer, og vi kan muligvis blive præsenteret for et RGB-baggrundsbelyst tastatur i fremtidige MacBooks. En retning vi ikke havde set komme fra Apple.

Tech-gigant har modtaget en masse negative anmeldelser for de berygtede butterfly-tastaturer i MacBooks. Nu antyder patentansøgning (nr. 20200211795), "Transparent Keycaps", at IT-giganten arbejder på keycaps i glas for at gøre tastaturerne nutidige MacBooks og ikke mindst mere holdbare. Bortset fra holdbarhed antyder patentet også, at der er mange andre potentielle funktioner, dette kan bringe med sig.

På de nuværende tastaturer på Apple-bærbare computere er bogstaverne, numrene og symbolerne alle trykt oven på tasterne. Så dette fører til falmning eller afmatning over tid af markeringerne på tasterne.

Apple-Keyboard-patent.jpg

Så for at løse dette problem har den Cupertino-baserede tech-gigant arbejdet på “a keycap for a keyboard that includes a key body comprising a top external surface. Dermed vil den øverste ydre overflade være lavet af glas og være gennemsigtig, og marketingen af funktionen, vil være gemt under overfladen. Dermed sikrer man en lang bedre holdbarhed. Dette forhindrer også falmning af markeringerne, da de vil være godt beskyttet under glasset.Potentielle baggrundsbelysningsfunktioner til MacBook tastaturer

Derudover omtaler patentet også forskellige implementeringer af den øverste ydre overflade, inklusiv en med baggrundsbelysningsmuligheder.

I andre baggrundsbelyste tastaturer lyser baggrundsbelysningen gennem markeringerne på hver tast og omkring den. Apple tilføjer dog muligvis baggrundslysning til hele tasten, men markeringen på tasten reflekterer ikke lyset. Som et resultat vil hele tasten være baggrundsbelyst i stedet for kun markeringen.

Dette giver et helt nyt look til tastaturet, og med brugen af RGB-baggrundsbelysning har brugeren fuld kontrol over tasterne.

Nu betyder patentet ikke, at Apple bringer teknologien på markedet inden for en kort tidshorisont. Så vi anbefaler at tage informationerne med et vist forbehold.

Source & Image credit:

Apple