Google Chrome dark mode bliver mørkere

google dark mode
Google opdaterer dark måde for Chrome med en ny funktion, der gør søgning på nettet mere behagelig om natten. Det ser ud til, at Android-brugerne bliver de første til at få ændringen, men forhåbentlig vil den blive rullet ud til alle operativsystemer i nærmeste fremtid.


Google bragte først dark mode til mobile enheder sidste år, hvilket gjorde det nemt at skifte mellem det sædvanlige sprøde, hvide interface og noget mere eye pleasing, når mørket falder på. Der er dog et problem: indstillingen påvirker ikke webstedsindhold, så når du foretager en Google-søgning, er resultatsiden stadig blændende hvid.

Du kan omgå dette problem ved at gå til chrome: // flag og aktivere indstillingen ” Android web contents dark mode”, men dette ændrer farverne på alle websider (ikke kun Google selv), og resultaterne er varierende. Nogle gange ser det naturligt ud, men andre gange er det direkte ubehageligt for øjet (personlig holdning)

Nu ser det ud til, at vi snart får en ordentlig løsning på problemet. Som 9to5Google rapporterer, viser en nylig kodeændring til Chromium source repository, at browseren snart får et nyt flag, med titlen # enable-android-dark-srp.

Når dette er aktiveret, viser dette flag en mørk search results page [SRP], hvis browseren allerede er i night mode. 

Hvorfor bruge dark mode?

Vandene er delte om, hvorvidt eksponering for blåt lys faktisk påvirker kvaliteten af din søvn, men der er flere grunde til at prøve at skifte dine mobile apps til dark mode tilstand

Som nævnt tidligere kan hvide grænseflader være hårde ved øjnene, især når om natten.

Googles egen undersøgelse har konkluderet, at mørkere farvede pixels trækker betydeligt mindre strøm end hvide, hvilket kan hjælpe med at forlænge din telefons batterilevetid en smule. Dette gælder for alle skærme, men hvis din telefon har en OLED-skærm, er pixels, der skal vises sort, faktisk slukket, hvilket sparer endnu mere saft fra batteriet.

Hertil er dark mode generelt bare en forfriskende ændring. Flere valg er altid velkomne, så det er godt at se Google fortsætte med at udvikle og forbedre oplevelsen for alle, der vælger den mørke side.