Grammarly vs. Microsoft Editor

grammarly-icon
Grammarly har domineret markedet med sit digitale redigeringsværktøj til forfattere og andet tekst-folkefærd, der vil have en hjælpende hånd med på vejen. Microsoft skubber sig langsomt med sikkert fremad med sit eget alternativ til Microsoft 365 brugerne i form af - Microsoft Editor. Det har potentiale, men det er endnu ikke en fuldt udbygget konkurrent til Grammarly.


Om du er til Grammarly og Microsoft Editor afhænger af, hvad du leder efter fra en korrekturlæsningstjeneste.

Sådan fungerer Grammarly og Microsoft Editor

Grammarly og Microsoft Editor er blevet designet for at løse en meget enkel mission - at forbedre din skrivning. Begge værktøjer er designet til at tracke stave- og grammatikfejl, mens du skriver, og fungerer som en digital korrekturlæser til dit arbejde.

Grammarlys dækning strækker sig over flere platforme, med en webeditor, en Chrome-udvidelse, som du kan installere sammen med en Firefox og Edge’ modstykke, forskellige desktop-apps til Windows og Mac, et mobilt tastatur til Android og iPhone, samt et plug-in til Microsoft Word. Så Grammarly er rigt repræsenteret over en bred kam.

grammarly.JPG

Eventuelle korrektioner Grammarly, præsenterer kommer med en kort forklaring til den forslået rettelse. Dette forbedrer ikke kun din skrivning on-the-fly, men det skal også hjælpe dig med at udvikle dig som skribent (selvom du frit kan ignorere rådene, da det ikke altid er korrekt).

På den anden side er Microsoft Editor bundled med Microsoft 365 som et værktøj til at forbedre din skrivning i Word og Outlook. Ligesom Grammarly tilbydes det også som en udvidelse til Chrome og Microsoft Edge, så du kan rette fejl på nettet.


Microsoft Editor tilbyder grundlæggende grammatik- og stavekorrektioner samt forslag til, hvordan du forbedrer din skriblerier, og kan ligeledes omarbejder lange sætninger.


Grammarly har flere funktioner

Mens Microsoft Editor er et relativt nyt produkt på markedet, og noget, der sandsynligvis vil vokse og udvikle sig sammen med Microsofts eksisterende Office-apps, har det endnu ikke de features og muligheder, som Grammarly har opbygget de sidste par år.

Grammarly vil forsøge at rette din skrivning, men Grammarly tager skridtet videre end bare stavekontrol af dit arbejde. For eksempel har det et tonedetekteringsværktøj, der analyserer din skrivning for at fortælle dig, om det virker seriøst, indeholder for meget talesprog eller er af en FOR afslappet skrivestil.

Du kan bruge Grammarly til at sætte mål baseret på din skrivning for at hjælpe dig med at skrive i en bestemt stil (f.eks. artikel eller akademisk indhold). Det informerer dig også, om din skrivning er let at læse og tilbyder forslag til, hvordan du konstruerer dine sætninger og skrivestil.

I modsætning hertil har Microsoft Editor et mindre udvalg, med tilgængeligheden begrænset til visse Office-produkter og et par browserudvidelser. Det tilbyder indbyggede værktøjer, der understøtter oprettelse af Word dokumenter, samt en editor til dine e-mails i Outlook-skrivebordsappen.

En grundlæggende version af værktøjet er også tilgængeligt i Outlook på nettet, mens de mere avancerede værktøjer til forbedring af dine sætninger og skrivestil gemmes til Microsoft 365-abonnenter.

Grammarly kan også bruges til at kontrollere et Word dokument for plagiering, selvom Microsoft planlægger at introducere en lignende service for webbrugere i fremtiden.

Du kan også bruge den på nettet med en Chrome og Edge-udvidelse, der udvider dens korrekturlæsningsteknologi. Grundlæggende funktionalitet er tilgængelig i en gratis version, men den udvidet version koster ekstra.


Microsoft Editor er billigere

Når det kommer til prisen, er Microsoft Editor uden tvivl billigere og en mere omkostningseffektiv mulighed af de to, selvom begge produkter har en gratis service, du kan bruge.

Du kan bruge Microsoft Editors grammatik- og stavekontrolværktøjer gratis, men du skal f.eks. betale for et Microsoft 365 abonnement for at få adgang til forslag til sprog- og sætningsstruktur.

Grammarly tilbyder også et lignende sæt funktioner gratis, men mange af dens vigtigste funktioner, som skrivestil, læsbarhed og ordforrådskontrol, samt mere avancerede værktøj til registrering af plagiering, kræver et abonnement af Grammarly Premium eller Business.

Det koster $11.66 om måneden for Grammarly Premium, eller du kan betale forud for et årligt abonnement med en mindre besparelse. Det er meget for en automatiseret korrektureditor, selv med avancerede funktioner, selvom virksomheden er kendt for at tilbyde generøse rabatter fra tid til anden.

I modsætning hertil giver Microsoft 365 dig adgang til den fulde Microsoft Office-pakke samt 1 TB cloud-lager til $ 9,99 pr. måned eller $ 99,99 pr. år, hvis du betaler årligt. Denne pris inkluderer også Microsoft Editors avancerede funktioner.

I betragtning af at Microsoft allerede har forpligtet sig til nye funktioner til Microsoft Editor over tid, bør Microsoft Editor løbende blive en bedre deal.

Vi anbefaler lidt selvstudie af Grammarly og Microsoft Editor