Kontroller hvilke apps der starter med Windows 10

Windows-10-Startup-programs
Det kan være rigtigt praktisk, at dine mest brugte programmer starter automatisk når du logger ind på din Windows 10 PC. Det kan dog også være frustrerende, at mange programmer automatisk bliver konfigureret til at starte automatisk med Windows.

Nu har Microsoft dog taget skridt til at forbedre den oplevelse. I en kommende opdatering til Windows 10, kan vi se frem til at få endnu mere kontrol og gennemsigtighed. I fremtiden vil man få en notifikation når nye programmer konfigureres til at starte automatisk. På den måde kommer der mere gennemsigtighed i Windows 10

windows-10-startup-menu

For mange programmer, der starter automatisk op uden at du måske har brug for det, kan ende som et klods om benet på systemydelsen. 

I den seneste Windows 10 21H1 preview build dukker der nu en pop up notifikation op. På den måde kan du med det samme se, hvis der tilføjes nye programmer til Starup listen. 

windows-10-pop-up

Man kan direkte fra notifikationen hoppe til indstillingerne og gennemse tingene. Herfra er det så let fjerne programmer du ikke ønsker. Vi har længe haft muligheden via Startup menuen at se, hvad der starter min Windows og slå de ting fra vi ikke ønsker. 

Med den nye kommende opdatering vil der dog komme mere gennemsigtighed til, og det er altid en god ting.