Lokker Windows 7 brugere med Linux switch guide

Ubunto logo
Ubuntu inviterer nu Windows 7 brugere inden for med Linux switch-guider. Canonical offentliggjorde i dag den første del af en tutorial-serie, der er designet til at hjælpe Windows 7-brugere med at migrere til Ubuntu Linux, efter at Microsofts årti gamle OS nåede slutningen af supporten denne måned og stoppede med at modtage sikkerhed og fejlrettelser.


"We will provide a series of detailed, step-by-step tutorials that should help less tech-savvy Windows 7 users migrate from their old operating system to Ubuntu, forklarede Canonical-udviklerens advokat Igor Ljubuncic.

Dagens indlæg dækker trinnene før den faktiske migrering og data-backupfasen, og denne vil blive fulgt af andre tutorials, der indeholder detaljerede installationstrin såvel som konfigurationen efter installationen og installationsmiljøet.

Mens Windows 7 EoL (End of Life) også åbner for mulighed for at opgradere til Windows 10 eller at købe en ny computer med et operativsystem med aktiv support som macOS eller Windows 10, byder Canonical altså op til et skift til deres gratis Ubuntu Linux-distribution.

Ubunto lokker windows 7 brugerne med guides.JPG

Årsager til at installere Ubuntu

Blandt de grunde, der er opført af Ljubuncic for at skifte til Ubuntu, er det faktum, at det er et open source og gratis operativsystem.

Ubuntu præsenteres også som et sikkert og robust operativsystem med en halvårlig udgivelses-roadmap, der i øjeblikket bruges af millioner, hvor en stor del af supporten netop kommer fra dette massive cummunity med tilhørende support til de fleste af de apps, der også er tilgængelige på Windows-platformen, herunder velkendte apps som for eksempel. Chrome, Firefox, Steam, Spotify, Skype, Steam og VLC.

Hvis du skal køre et specifikt Windows-program, der endnu ikke er blevet portet til Linux, vil Wine compatibility layer i de fleste tilfælde tillade dig at bruge de fleste Windows-apps.

Linux understøttes ligeledes også som en platform, der kan håndtere spil, da masser af spil nu leveres med indbygget Linux-support, mens Proton, et Steam Play-værktøj, der bruges til at give Windows-kompatibilitet, giver dig mulighed for at spille ikke-understøttede spil ved hjælp af en spilfokuseret Wine version.

Ubuntu kan testes fuldstændigt inden installationen ved at oprette en live DVD eller drev, så Windows 7-brugere, der ikke er sikre på, om Ubuntu kommer med support til deres computers hardware-komponenter, kan få et overblik over, om alt fungerer korrekt.

"If you find something you don’t like, you can simply try a different Linux distribution," tilføjer Canonical.

Ubunto lokker windows 7 brugerne.JPG

Derudover offentliggjorde Canonical produktchef Rhys Davies, på dagen, hvor Windows 7 nåede sin deadline for support, en anden artikel, der præsenterede fordelene ved at skifte til Ubuntu og info om, hvordan man opnår dette.

"One reason why you should switch to Ubuntu? It brings the security that you and your company need," skrev Davies den 15. januar via Twitter.

"You can install Ubuntu on a computer you already have. This can be difficult if you haven’t done it before but there are tutorials available and an upcoming blog series to walk you through how to do it."


Andre byder også Windows 7 brugerne velkommen

KDE Community skrev en 9. januar, at de ligeledes ønsker at hjælpe Windows 7 brugerne med at migrere til en af de 25 Linux-distributioner, der kommer med understøttelse til Plasma desktop environment.

"Instead of migrating to Windows 10 and putting up with hours of updates, intrusions on your privacy and annoying ads built into your apps, install a Linux operating system with Plasma,"

"In 30 minutes you will be up and running and you will have all the security and stability of a Linux system, with all the features and ease of use of Plasma”, skrev KDE.

Ud af Windows nuværende markedsandel på 77% er over 26% Windows 7 brugere, hvilket betyder, at hundreder af millioner af mennesker ikke vil give slip på det 10 år gamle operativsystem, fordi de ikke vil have Windows 10 installeret på deres enheder eller er bange for ændringen. Ud af disse kan dem, der afviser installering af Windows 10, være dem, der også overvejer en fremtidig Linux-switch.

Windows IT pro.JPG

Imidlertid leverer Microsoft stadig sikkerhedsopdateringer til virksomhedskunder gennem ESU-programmet (Udvidet sikkerhedsopdatering), og gratis Windows 10 opgraderinger er også en mulighed endnu – her finder du en Download Windows 10 gratis og opgrader Windows 7 guide

Davies konkluderede sin "Hvorfor du skulle opgradere Windows 7 til Ubuntu" -artikel og sagde, at "hvis du kender nogen, der stadig kører Windows 7, en pårørende, en mindre virksomhedsejer eller en anden mindre end teknisk person i dit liv, så lad dem vide, at Windows 7 er snart vil forlade deres system udsat.

Der er et par alternativet på markedet til Windows 7 brugerne, hvoraf den ene er Ubuntu. Et Linux-operativsystem, der tilbyder tusinder af nye apps at udforske og de fleste af de funktioner, du kan få fra Windows, gratis. 


Source & Image credit:

KDU, Windows IT Pro, Canonical, Ubunto