Microsoft bekræfter alvorlig Windows 7 problem

2345288_0dce2db6ba7c
Kort tid efter bunker af klager dukkede op via blandt andet Reddit og Microsoft eget forum, har producenten nu bekræftet, at Windows 7 sidste opdatering, kan erstatter skrivebordsbaggrunden med en sort skærm. Nu er spørgsmålet så, hvordan de vil løse problemet.


Det er ikke mange dage siden vi skrev om Windows 7 opdatering resulterer i sort skærm, og det var også før Microsoft rent faktisk havde erkendt et problem i den seneste Windows 7 opdatering. 

Windows 7 nåede sin afslutning for understøttelse fra Microsoft den 14. januar, og Microsoft udvikler derfor ikke længere med nye kvalitetsopdateringer til det gamle OS.

HUSK at deltage i vores giveaway, hvor du kan vinde et Corsair K95 RGB Platinum XT gaming tastatur

Ifølge flere informationer, sender Windows 7s sidste sikkerhedsopdatering problemer i retning af skrivebordsbaggrunden og erstatter den med en sort baggrund. Mens nogle brugere omtalte, at Microsofts aktiveringsserver muligvis var skyld i problemerne, har Microsoft nu bekræftet, at KB4534310 er den skyldige.

Microsoft har dermed endelig erkendt, at Windows 7 KB4534310 utilsigtet erstatter skrivebordsbaggrunden med en sort ensfarvet farve. Problemet påvirker alle udgaver af Windows 7 SP1 og Windows Server 2008 R2 SP1.

Problemet opstår også på virksomheds pc'er, der er installeret i hele netværket. Microsoft forklarer dog, at fejlen kun opleves på Windows 7, når skrivebordsbaggrunden strækkes hen over skrivebordet. Med andre vil du opleve en sort skærm, hvis dine indstillinger er konfigureret til at bruge “stretch mode”, på skrivebordet.

Selvom Microsoft er opmærksom på det nye problem, er der endnu ikke frigivet en patch, og vi kunne frygte, at virksomheden ikke frigivet et fix, da Windows 7 support officielt er stoppet.


Hvis din organisation har købt Windows 7 Udvidede sikkerhedsopdateringer (ESU), kan du forvente, at Microsoft løser problemet i midten af februar. For andre Windows 7 brugere, findes der faktisk et quick fix:

1. Right-click on the desktop and choose Personalize.

2. Click the Desktop Background option.

3. Click any of the picture, but set picture position as  “Fill”, “Fit”, “Tile”, or “Center”.

4. Click on ‘Save changes’.

Microsoft fortæller selv, at brugere også kan vælge et tilpasset billed/tapet, der matcher opløsningen på dit skrivebord.Men som mange på blandt andet Reddit omtaler, er "Stretch mode" død og begravet.