Microsoft på vej med moderne UI til Windows 10

C25TDecMZxYhLgJtaTJuuP-650-80
Windows 10 blev frigivet for fem år siden, og operativsystemet er stort set uændret, fordi Microsoft ikke længere opdaterer med nye monolitiske versioner af operativsystemet.


Under den seneste Windows Insiders webcast fremviste Microsoft sin nye vision for Start-menuen, der vil inddrage ikon baserede Fluent tiles Den nye Start-menu får sandsynligvis debut næste år, og Microsoft planlægger også at modernisere andre områder af operativsystemet.

Microsofts Chief Product Officer, Panos Panay, har nu teaset med en ny brugergrænseflade til Windows 10 for at fejre en milliard brugere på Windows 10.

Teaseren fra Microsoft peger på et mere moderne design til File Explorer, kontekstmenuen, Microsoft Photos-app, lommeregner og også Start-menuen.

Windows-10-Start-menu.gif

Source: Microsoft

Som du kan se i ovenstående GIF fra virksomheden, tester Microsoft en re-designet Start-menu, der vil fremhæve dens nuværende Live Tiles-interface til standard tiles med en mere gennemsigtig baggrund.

Start-menuen vil efter alt at dømme indeholde mindre farvede blokke i den opdaterede grænseflade

Disse ændringer er designet til at få interface til at se mere moderne ud ved at fjerne unødvendige UI-elementer og rod. Microsoft begyndte for nylig at frigive en ny batch af appikoner til Windows 10, og Start-menuen, hvor de integrerer de nye farvede ikoner.

ny-Start-menu

Microsoft arbejder også på en opdateret brugergrænseflade til kontekstmenuen, der ser ud til at være mere konsistent på tværs af operativsystemet end vi kender fra nuværende.

Relaterede artikler:

Google Hangouts Meet: guide

Fractal Design ERA ITX - Småt og godt: TEST

Windows 10: Disse funktioner bliver valgfrie

Kontekstmenuen, som du kan få adgang til ved at højreklikke hvor som helst på skrivebordet, får nye indstillingsmuligheder, der kan hjælpe dig med at navigere mellem filer, åbne webbrowser og adgangsfaner i Explorer.

Den nye UI-opdatering til Windows 10 er blevet forhalet flere gange, og Microsoft er nødt til at modernisere sit operativsystem for at forblive konkurrencedygtig i den stadigt skiftende verden af nye enheder på markedet.


Source & Image credit:

Microsoft