Microsoft planlægger ny strategi for opdateringer

2019-09-23-image-17
Microsoft planlægger at adskille Windows 10 opdateringer fra sikkerhedsrettelser


Microsoft var i starten meget aggressiv med deres Windows 10 opdateringer, og unødvendige og uønskede indholdsopdateringer var (og er stadig) næsten umulige at undgå uden brug af tredjepartsværktøjer som ShutUp10 (og endda sådanne værktøjer er langt fra perfekte).

Der er ikke noget galt med regelmæssige operativsystemopdateringer, men Windows 10's programrettelser kan undertiden gøre mere skade end gavn. Med blikket rettet mod historiebøgerne, har vi sågar oplevet Windows 10 opdateringer, som resulterede i sletning af brugerdata

Heldigvis ser det ud til, at Microsoft er klar over, at nogle (måske mange) af dets kunder foretrækker at have mere kontrol over, hvordan og hvornår de modtager Windows 10 opdateringer - i det mindste hvis et nyligt Windows Insider-blogindlæg holder vand.

I indlægget afslørede Microsoft sine planer om at opdele valgfri Windows 10 opdateringer fra kritiske sikkerhedsrettelser. Disse programrettelser vises i et nyt Windows Update afsnit kaldet "Vis valgfri opdateringer." Listen vil indeholde funktionsopdateringer, nogle driveropdateringer og andre månedlige, ikke-sikkerhedsrelaterede programrettelser.

I teorien skal dette give kunderne mulighed for at holde deres maskiner i en tilstand, de er komfortable med, uden at Microsoft tvinger nye designs eller funktionalitet ned i halsen på slutbrugerne. De fleste drivere vil stadig blive automatisk opdateret (du kan fravælge dette), men Microsoft siger, at sektionen med valgfri opdatering kan hjælpe, hvis du støder på problemer undervejs.

Denne adskillelse mellem sikkerhed og valgfri programrettelser forventes at komme som en del af Windows 10's "20H1" opdatering, der er planlagt til 2020. Windows Insider medlemmer kan teste den lige nu som en del af Preview Build 18985.