Nyt Gmail design viser integration af Docs og Meet

gmail får nyt design
Google ser ud til at være på til at introducere nye funktioner til sine eksisterende apps. Rygterne har tidligere svirretom, at Google integrerer Google Meet til Gmail-appen. Dette skridt er imidlertid ikke det eneste, som Google planlægger. Baseret på de nye lækkede screenshots af en redesignet Gmail-app, ser det ud til, at Google faktisk vil få en drastisk transformation til Gmail-appen, og formålet her er at gøre det lettere for alle at få adgang til forskellige tjenester under samme paraply.

Baseret på et tip fra Tahin Rahman, der har spottet en række screenshots fra den kommende Cloud Next-begivenhed hos Google, ser det ud til, at virksomheden planlægger at give Gmail en massiv overhaling.

Af de lækkede screen shots tyder det på, at Google arbejder på en ”hub-funktionalitet”, hvor flere apps - herunder produktivitets-apps som Meet, Docs samt Rooms, vil blive indbygget i tjenesten.

Gmail-1.png

I Gmail-appen på dine smartphones bringer redesignet en tabs funktion i bunden, der giver dig mulighed for at skifte mellem Mail, Chat, værelser samt Meet. Navnene er selvforklarende og behøver ikke en introduktion, hvis du allerede er bekendt med Googles tjenester.

Gmail-2-740x414.png

Den samme sektion kommer til webversionen af Gmail, men på nettet er disse faner placeret på sidebjælken, hvor du hurtigt kan se indholdet i de respektive sektioner. Screenshots viser også, at du vil være i stand til at samarbejde på tværs af dokumenterne i Gmail-appen, som giver dig adgang til chats samt videokonferencer og Google Docs i den samme webapp. Dette er bestemt noget, der kan øge produktiviteten, men som kan forårsage et problem på mindre skærme.

Gmail-3-740x417.png

Målgruppen for ændringer er uvis

Noget der ikke står omtalt, er om disse funktioner kommer til forbrugerversionen af Gmail-appen. Hvorfor? Fordi disse funktioner typisk vil være beregnet til at være til organisationer, så det ville være mere oplagt, at disse vil rulles ud til G Suite-brugere.


Source & Image credit:

Tahin Rahman