TikTok indsamlede MAC adresser på Android enheder

tiktok indsamlede ulovlig data fra android enheder
TikTok, den vildt populære, men meget kontroversielle sociale medie-app fra det kinesiske teknologiselskab, ByteDance, indsamlede angiveligt MAC adresserne på millioner af Android telefoner uden brugerens samtykke.

Ifølge mobilsikkerhedseksperter, der er citeret af The Wall Street Journal, brugte appen et “unusual added layer of encryption” til sin skjulte dataindsamling, som rapporten hævder, er i strid med Google Play Stores privatlivspolitik. Appen indstillede imidlertid praksis i november, omtaler samme rapport.

Netop dataindsamling er en af grundene til, at TikTok befinder sig i et hav af problemer på sine to største markeder - Indien og USA. Mens førstnævnte allerede har forbudt appen som en del af større forbud mod kinesiske apps, har den amerikanske præsident truet med lignende handlinger, hvis ByteDance ikke frasælger driften af appen til en US-baseret ejer inden 15. september.

Læs også: TikTok vil sagsøge Trump regeringen for forbud

I mellemtiden har ByteDance fremsendt et modsvar til WSJ's spørgsmål om deres dataindsamlingspraksis:

“We are committed to protecting the privacy and safety of the TikTok community”. “Like our peers, we constantly update our app to keep up with evolving security challenges”

Virksomheden benægtede ikke rapporten, men hævdede, at den aktuelle version af TikTok ikke indsamler MAC-adresser.

Google har endnu ikke en officiel erklæring om sagen.

Med truslen om et forestående forbud i USA er TikTok på nuværende tidspunkt i hektiske forhandlinger med Microsoft om at sælge sine amerikanske operationer. Redmond-giganten har allerede bekræftet, at de er i dialog med det kinesiske firma om en aftale, der kan være på milliarder af dollars. Faktisk er Microsoft også efter sigende på udkig efter at købe appens Indien-operationer, skønt der ikke er meget information på dette front på dette tidspunkt.