Windows 10 Qualcomm Wi-Fi blokering løst

439px-Microsoft_logo.svg (1)
Microsoft har fjernet et kompatibilitetsproblem, der forhindrer brugere i at opgradere til Windows 10 1903 og Windows 1909, hvis de bruger ældre Qualcomm Wi-Fi drivere.


For nogle dage siden bragte vi nyheden om Windows 2019 opdatering blokeret på visse PC’ere

som groft kogt ned omhandler at brugerne oplevede sporadisk tab af Wi-Fi-forbindelse efter opgradering til Windows 10 1903, hvis de bruger ældre Qualcomm Wi-Fi-drivere.

De, der er berørt af problemet, vil ikke længere blive tilbudt maj 2019 opdateringen (Windows 10 1903), men i stedet november 2019 opdateringen (Windows 10 1909), når de tjekker efter nye opdateringer.

Brugerne vil også få vist en meddelelse, hvis de forsøgte at benytte sig af Windows 10 Upgrade Assistant eller Media Creation Tool, der forklarer, at de skal installere en ny version af Qualcomm wifi driveren for at fortsætte.

For at løse problemet er Microsoft begyndt at skubbe en opdateret Qualcomm Wi-Fi-driver ud til de berørte brugere, der giver dem mulighed for at installere de nyeste Windows 10 funktionsopdateringer.

"This issue was resolved with an updated Qualcomm Wifi driver and the safeguard hold has been removed"

Mens Microsoft har fjernet blokeringen af Qualcomm Wi-Fi driveren, noterer producenten sig, at det kan tage op til 48 timer, før du kan opdatere til nyeste Windows 10, version 1903 eller Windows Server, version 1903.

Hvis brugere ikke automatisk tilbydes driveren, kan følgende trin afprøves som en alternativ fremgangsmetode til at modtage den opdaterede wifi-driver.

- Select Start or the search box in the task bar.

- Type "device manager" in the search field and select Device Manager when it appears.

- Within Device Manager, find Network adapters and expand it to see all the currently installed adapters.

- Right-click the Qualcomm adapter and select Update driver.

- When prompted, select Search automatically for updated drivers on the dialog that opens.

- Wait for the update fo finish. If it says, "The best driver for your device are already installed." then the driver was not updated.  If the driver was updated, you should now be able to Check for Updates and install the newer version of Windows 10.

 Citat fra Microsoft.

Hvis dette stadig ikke fungerer, kan du læse denne vejledning fra Microsoft for at lære om en alternativ metode til modtagelse af Qualcomm-driveren.

I sidste uge noterede Microsoft også et kompatibilitetsproblem på systemer, hvor ældre versioner af Avast og AVG Antivirus er installeret. For at løse denne sikkerhed skal brugerne opgradere til nyere versioner af antivirus-softwaren.


Læs også Tweak.dk får nyt kommentarsystem


Kilde & Image credit:

Microsoft