Windows 7 stadig installeret på millioner af pc'er

microsoft logo internetproblemer
Over et årti efter lanceringen og næsten 3 måneder efter, at Microsoft afsluttede al support til operativsystemet, er Windows 7 stadig i brug hos hundreder af millioner af brugere over hele verden ifølge data fra Statcounter (via Pocket-lint).


Specifikt angiver dataene, at over 21% af Windows-brugere stadig befinder sig på Windows 7, og andre placerer tallet endnu højere såsom NetApplications, der viser over 34%. Uanset hvilket tal der er korrekt, og med over 1 milliard månedlige aktive brugere på Windows 10, betyder det, at hundreder af millioner af brugere stadig er at finde på Windows 7 pc’ere, og vi giver en hurtig opdatering om, hvorfor det er en frygtelig god idé at skifte til Windows 10.

Hvorfor skal du opgradere til Windows 10?

Nu er der en masse seje nye funktioner i Windows 10, og vi vil afdække nogle af dem herunder, men den største grund til at opgradere til Windows 10 er det sikkerhedsmæssige aspekt. Der er ikke langt imellem overskrifterne om Windows 10 sikkerhedsproblemer, men forskellen er, at Microsoft arbejder aktivt for at rette og lappe disse så hurtigt som muligt. Det sker ikke på Windows 7 enheder.

I betragtning af antallet af aktive brugere, vi netop nævnte, vil hackere typisk gå efter lavt-hængende frugt – som i dette tilfælde er det ikke-understøttede Windows 7 og de hundreder af millioner brugere.

Hvis din bærbar computer understøtter Windows Hello ved hjælp af enten ansigtsgenkendelse eller fingeraftrykslåsning er en fantastisk måde at holde din pc sikker på. Så allerede her er Windows 10 et skidt foran.

Integration med din smartphone via Windows 10 og Your Phone-app er også et skridt op fra den grundlæggende oplevelser mellem din bærbar computer og smartphone i Windows 7.

Relaterede artikler:

Windows 10: Nye skjulte funktioner afsløret

Windows 10: Nye skjulte funktioner afsløret

Cortana er muligvis ikke perfekt, men Windows 10 stemmeassistent forbedrer sig løbende og kan håndtere et stort antal opgaver, og det indbyggede dikteringsværktøj i Windows 10 er imponerende for dem, der hellere vil tale end at skrive.

Der er virkelig meget at dække i skiftet mellem Windows 7 og Windows 10, men her har vi rundet lidt af de mange ændringer af – uden at komme ind på brugerinterface med videre.


Sådan opgraderer du til Windows 10 fra Windows 7

Vi dækkede denne proces tidligere, da Microsoft officielt afsluttede support til Windows 7, så hvis du har brug for at opgradere til Windows 10 fra Windows 7, så følg instruktionerne i Microsoft artikel, og inden for et par timer er du kørende på Windows 10.


Source & Image credit:

Statscounter, Pocket-Lint,