YouTube tester 'Shorts'-knap på Android og iOS

youtube shorts
Efter TikTok-forbuddet trådte i kraft flere steder, har vi ikke kun set en oversvømmelse af hjemmelavede kloner, men populære apps som Instagram og YouTube har også forsøgt at træde ind og udfylde tomrummet. Blandt alternativerne finder vi 'YouTube Shorts', en funktion til oprettelse af korte videoer, der blev lanceret i flere lande i sidste måned.

YouTube Shorts giver dig mulighed for at oprette videoer på op til 15 sekunder. Disse korte videoer er kendt for at vises mellem traditionelt indhold på platformen. Du kan få adgang til dem både via startskærmen og forslag under en video. Men YouTube ser nu ud til at give brugerne adgang til 'Shorts' via en dedikeret knap.

Funktionen i YouTube-appen på iOS har nu en ny 'Shorts'-knap ved siden af dine personlige forslag til specifikke emner. Det er ikke et konkret oprettelsesværktøj, men i stedet giver denne knap dig mulighed for at se YouTube Shorts fra starten.

Youtube-testing-dedicated-shorts-button.jpgImage credit: YouTube

Du kan stryge op for at bladre mellem shorts sammen med muligheden for at kunne like og kommentere under hver Short.

Den dedikerede Shorts-knap synes også at have vist sig for udvalgte brugere på Android, som hos Twitter-bruger Ashish Nasa. Dette træk svarer til Instagrams, som for nylig tilføjede et Reels-ikon til navigationslinjen. YouTube søger at fremtvinge interaktion blandt andet ved at vise brugerne Shorts-ikonet, når de åbner appen.

YouTube har rodet godt rundt i funktions-suppen den seneste tid. Videoupload-knappen er flyttet til den nederste navigationslinje, mens meddelelses- og abonnementsfeltet nu er tilgængeligt via klokkeikonet øverst til højre, i det mindste på Android.

Vil denne mindre ændring hjælpe YouTube Shorts med at få yderligere popularitet og fodfæste i markedet?

Lad os høre din mening i kommentarerne nedenfor.