Bedste fitness tracker armbånd 2020

ba273c78-a78d-4c6e-96ae-5b262d66d7f2
Mere unikt fokuseret end smarture er de populære fitness-trackere, der kan hjælpe dig med at bevæge dig mere, sove bedre og forbedre hjælpe med en sundere livsstil. Her er hvad du skal vide for at vælge den rigtige model.


Der har aldrig været et større udvalg af fitness trackere/fitness armbånd, men med stort valg kommer forvirring. Hvilken tracker har de funktioner, der passer til dig og de aktiviteter, du udfører? Herunder finder du nogle tip og anbefalinger til valg af den bedste tracker til dine behov hvad end det er iOS eller Android.

Hvor skal man starte?

Hvis du vil prøve fitness-tracking, men uden brug af wearables, skal du starte med at bruge en mobilapp, der tæller dine trin. Denne metode kræver mindst engagement og kan være af din interesse, hvis du er nybegynder. Blandt de mest populære på markedet er Argus, Fitbit og Moves.

Hvis du løber eller cykler, anbefaler vi, at du tracker dine løb eller cykelture med en app, inden du går i retning af indkøb at en tracker. 

tweak_dk_garmin_fenix_5_s_26.jpg

Hvorfor? Med nogle trackere er du stadig nød til at have din telefon med på farten for at få nøjagtig tempo, afstand og kortlægning gennem blandt andet at modtage notifikationer. Derfor skal du gøre op med dig selv inden, om du vil have telefonen med, eller om du foretrækker en tracker med indbygget GPS, så du ikke behøver det. Et par apps, vi anbefaler, er Runtastic PRO (til løb), Cyclemeter (til cykling) og Strava (til både løb og cykling).


Hvor meget skal du bruge på en Fitness Tracker?

Generelt koster de fleste fitness trackere mellem 200 og 2000 kroner. Generelt vil de billigste modeller være unøjagtige, da pris og kvalitet uomtvisteligt hænger sammen. Derudover har billigere trackere normalt ikke et display, så du kan ikke se, hvor mange skridt du har taget eller ved at tælle skridt, medmindre du ser på din smartphone. 

Dyrere trackere inkluderer normalt indbyggede optiske pulsmåler og GPS, og ofte er disse funktioner skræddersyet til atleter og motionsentusiaster. Som udgangspunkt, skal du ikke blive fristet til at købe en tracker med en pulsmåler, hvis din primære aktivitet gang; det er en unødvendig udgift. Hvis du hovedsageligt går og ikke gør meget andet, er der gode muligheder i området 300-600 kroner.

Hvis du ofte træner, anbefaler vi stærkt at bruge 500-800 kroner, da det er det prispunkt, hvor du begynder at se de funktioner, der er nyttige for meget aktive brugere.


Vælg din stil

Et meget vigtigt spørgsmål at stille dig selv, inden du vælger en fitness tracker, er den form for formfaktor, du ønsker. Fitness trackere er normalt armbånd, ure eller clip-ons. De fleste clip-on-enheder kan også bæres på håndleddet, men ikke omvendt. Armbånd og ure er svære at miste under brug. Clip-ons kan falde af eller ende i vaskemaskinen. 

Når det er sagt, kan armbånd og ure også være i vejen, når du f.eks. skriver på en computer eller vasker op. Og håndleds-bestemt enheder er ikke altid matchende med dit tøj, hvis du planlægger at gå fast med din fitness tracker.

Hvis du bliver generet af at have noget på dit håndled 24/7, er du sandsynligvis bedre stillet med en clip-on, selvom denne stil ikke er så populær, som den var for et par år siden.

Clip-on-enheder er mindre og mere diskrete, når de bæres om taljen eller på forsiden af en bh. De fleste har ikke skærme, hvilket betyder, at du er nødt til at ty til en smartphone for at tjekke din aktivitet.

Et alternativ kunne være Motiv Ring - fitness tracking til dine fingre. Motiv Ring tracker mange af de samme målinger som håndledsholdte modeller i en diskret formfaktor, der ligner smykker.

Der er også trackere til børn, som Fitbit Ace 2. Og glem ikke Fido: Der er endda trackere på markedet specielt til kæledyr.


Hvad med pulsmåling?

Pulsovervågning lyder som et must have, men har du brug for det? En indbygget pulsmåler øger også prisen.

Optiske pulsmåler er dem, der er indbygget i selve enheden. Nogle af de gode fitness-trackere har ikke en hjertefrekvensmonitor indbygget, men kan parres med en brystrem. De fleste enheder fra Garmin og Polar understøtter brystbælte.

tweak_dk_garmin_fenix_5_s_16.jpg

Endelig, hvis du er interesseret i at kende din hvilepuls, behøver du ikke at købe en tracker med en optisk pulsmåler for at finde den. Mange smartphone-apps giver dig mulighed for at tage din puls på cirka 15 sekunder ved hjælp af telefonens kamera. Kontroller din puls en eller to gange om dagen, og you're good to go.


Tracking af søvn

Mange fitness trackere registrerer din søvn. Når de gør det, tjekker de generelt for bevægelse ved hjælp af et tre-akset accelerometer i en mere følsom grad, end de gør om dagen. Nogle enheder rapporterer grafer, der viser de tidspunkter, hvor du sover overfladisk og dyb søvn baseret på bevægelse.

Der er også dedikerede søvn-trackere på markedet, der fastgøres til din madras. 


Sports trackere

Svømmere vil have brug for en vandtæt tracker, men hav i tankerne, at ikke alle vandsikre trackere, er i stand til at tracke svømning. Som løber, vil du sandsynligvis have et ur, der i det mindste kan vise tid, afstand, tempo og mellemtid. Hvis du ønsker god nøjagtighed for disse målinger uden at skulle bære en smartphone, har du brug for et løberur med indbygget GPS.

tweak_dk_garmin_fenix_5_s_8.jpg

Overvej også skærmen. Hvis du altid vil kunne se din statistik eller bare bruge din tracker som et armbåndsur, skal du kigge i retning efter en model med mulighed for always-on-display. Hvordan du kontrollerer trackeren er også vigtig. Hvis du kan lide at løbe i kulden, mens du bærer handsker, skal du måske undgå enheder, der kun har berøringsfunktioner.

tweak_dk_garmin_fenix_5_s_10.jpg

Cyklister har endnu flere overvejelser at gøre sig. Der er forskel mellem at tracke, hvor mange kilometer du træder i pedalerne og kalorier du forbrænder i forhold til at overvåge din power og kadence.

Hvis alt du ønsker, er det førstnævnte, kan du finde et par fitness-trackere, der understøtter cykling som en aktivitet. Mere seriøse cyklister bør overveje en enhed, der kan parres med yderligere cykeludstyr, som en kadence-sensor, og bør se på enheder fra sports-specifikke virksomheder, som Garmin og Polar, som kan holde styr på omtalte aflæsninger.


Fitness tracking apps 

En fitness tracker-app er af vigtig betydning. Uanset om det er på din telefon eller på nettet, er appen en vigtig parameter, fordi det er her du danner dig overblikket over de oplysninger, trackeren indsamler. Fitbit har en af de bedste apps og tjenester på markedet, der giver dig mulighed for at registrere alle former for data, som mange andre virksomheder ikke gør, f.eks. forbrugte kalorier, sværhedsniveauer med videre.


Smartwatch vs. Fitness Tracker

Flere fitness trackere har smartwatch-funktionaliteter, og nogle smartwatches har også fitnessfunktioner. Fitbit Versa 2 kommer tæt på at blande begge verdener, men i øjeblikket halter modellen stadig langt bag Apple Watch med hensyn til tredjeparts app-support.

Apple Watch Series 5 lægger mere vægt på sundheds- og fitness-tracking end noget andet smartwatch på markedet. Apple Watch Series 5 har endda en FDA-godkendt elektrokardiogram (EKG) funktion, der genererer en PDF af din hjerterytme, som du kan dele med din læge. Men som navnet antyder, er det først og fremmest et smartur. 

Med så mange gode fitness-trackere på markedet er det svært at komme forbi dem alle. Vi har begrænset vores valg til de mest populære på markedet, men vil løbende holde artiklen opdateret og udvide den med flere anbefalinger.


Fitbit Charge 3

fitbit charge 3.JPG 

Fitbit Charge 3 er ikke en drastisk ændring i forhold til sin forgænger, men det har nok små justeringer til at gøre det til en af de bedste hverdags fitness-trackere, du kan købe.

Godt:

- Skærm

- Lang batterilevetid

- Opdateret med bedre hjerterytme og SpO2 sensorer

- NFC-betalinger på deres Special Edition

- Vandtæt til svømning

Knap så godt:

- Swipe funktionen kan give panderynker

Pris: Fitbit Charge 3 kan findes til en pris omkring 750 kroner dags dato.


Apple Watch Series 5

ba273c78-a78d-4c6e-96ae-5b262d66d7f2.jpg 

Apple Watch Series 5 indeholder ingen drastiske ændringer, men always-on displayet gør virkelig en forskel på et smartwatch vi ikke troede kunne gøres bedre.

Godt:

- Always-on-display

- Fremragende fitness tracking og hjertefrekvensovervågningsnøjagtighed

- WatchOS 6 bringer nyttige nye apps

- Performance

Knap så godt:

- Koster kassen

- Ingen indbygget søvnsporing

- Batteriets levetid forbliver den samme som forgængeren

Pris: Apple Watch Series 5 kan findes til en pris omkring 3400 kroner dags dato.


Garmin Vivoactive 3 Music

garmin Vivoactive 3 music.JPG 

Garmin Vivoactive 3 Music er designet med alle de bedste funktioner fra løbeure og fitness-trackere til et ur, du kan bære overalt.

Godt:

- Kan lagre op til 500 sange lokalt

- Måler trin, trapper, søvn, kontinuerlig hjerterytme

- Inkluderer avancerede fitness-målinger: VO2 max, fitnessalder, stress. Kontaktløs betaling og smartwatch-funktioner.

Knap så godt:

- Kan kun besvare beskeder fra uret, når parret med Android.

Pris: Garmin Vivoactive 3 Music kan findes til en pris omkring 1700 kroner dags dato.


Samsung Galaxy Fit

Samsung-Galaxy-Fit-Waterproof-Activity-Tracker-SM-R370NZK-Black-8801643734305-10062019-01.jpg

Samsung Galaxy Fit er en slank og imponerende nøjagtig fitness tracker med en lækker skærm, et simpel interface og lang batterilevetid.

Godt:

- Overkommelige pris

-  Præcis fitness tracking og pulsmåling

- Stort og skarpt display

- Lang batterilevetid

- Simpelt interface

- Slank og let design.

Knap så godt:

- Stort til små håndlede

- Kræver to apps

- Ret tyk ramme

Pris: Samsung Galaxy Fit kan findes til en pris omkring 500 kroner dags dato.


Source & Image credit:
Garmin, Apple, Fitbit, Samsung