CASIO G-SHOCK GBD-100

G-shock GBD-100
Casio er et Japansk ur-mærke og er en af de ældre spillere på ur-markedet. De blev grundlagt i 1946, hvor de startede med at producere regnemaskiner. I 1974 lancerede de deres første ur i form af Casiotron. I denne test har vi kigget på ure fra deres G-Shock serie, som de første gang lancerede i 1983 med modellen DW-5000C. Artiklen fokuserer på kollektionen Casio G-SHOCK GBD-100, som kommer i flere forskellige farvekombinationer, men med samme design og features.

Indpakning

Urene kommer i en flot metal lignende indpakning, som giver uret et råt og stærkt look. Man får allerede her fornemmelsen af, at det er et ur som kan holde til meget og som kan anvendes i hård fysisk aktivitet. Når man pakker urene op ligger det i noget plastik og med noget skumbeskyttelse rundt om. Selve opbevaringskassen er ikke specielt stor og er derfor handy i forhold til at have med rundt, hvis man gerne vil passe ekstra godt på sit ur.

 Casio G-shock GBD-100.jpg

Design

Casio G-shock GBD-100 kommer i et klassisk design, som minder meget om den originale G-shock serie, men med små ændringer, som velegner sig den mere fitness orienteret bruger. Uret er produceret i plastik, hvilket i sin natur giver uret den lethed, som mange sportsorienteret mennesker ønsker. Uret er i den forstand meget let trods dens størrelse. Selve remmen har mange huller, hvilket giver mulighed for at tilpasse en hver størrelse håndled. Derudover skaber det også flere luftveje, så man undgår den klæbrige følelse som mange sportsure har. I den forstand kan uret sidde stramt, uden det føles ubehageligt.

Som vist på billederne ses uret i forskellige farver – både med hvid og sort rem. Personligt er vi mest til den klassiske sorte farve, som giver uret et casual look, hvilket for nogen kan give anledning til også at bære det i andre sammenhænge end udelukkende sport. Derudover er udgaven med hvid rem personligt et risikabelt valg, da den hvide rem har det med at falme lidt i farven grundet svedige håndled under fysisk aktivitet. Angående farverne er der altså et bredt udvalg, som velegner sig til en hver smag.

Selvom uret ligner den klassiske udgave af G-shock serien, så er denne GBD-100 model udstyret med en stor ”RUN” knap, som ses på højre side af urskiven. Dette giver, til trods for den gamle model, anledning for den vante løber til at måle både distance og hastighed og derved sammenligne med tidligere løb, som kan gemmes på appen ”MOVE” som medfølger – Dette vil jeg også komme ind på senere.

 

 Casio GBD-100.jpg

Display

Selve displayet er overskueligt både med og uden lys i, når det angår standarddisplayet (klokkeslet). Jo mere man dykker ind i urets funktioner og features, som vi også vil komme ind på lidt senere, så har det en tendens til at blive en anelse uoverskueligt. I vores optik virker det lidt til at Casio har taget munden lidt for fuld, og udstyret uret med lidt for mange funktioner, som gør det mere forvirrende end gavnligt. Selvom om det i sin rene forstand virker fancy og tiltalende at have et ur som kan lidt af hvert, så kommer det lidt til at trække i for mange tråde, som minder om et smartwatch, end i stedet at holde sig til det simple og funktionelle, som G-shock serien er kendt for.

Casio G-shock GBD-100 rød.JPG

Casio G-shock GBD-100 grøn.JPG

Features

Som nævnt før er uret udstyret med mange forskellige funktioner og features i form af de klassiske stopwatch og aktivitetsmålinger. Derudover kan uret også kobles til din smartphone, som gør det nemmere og mere overskueligt for dig at opsamle data angående kalorieforbrænding, træningsplaner mm. Selve idéen om at forbinde sit ur til sin telefon er god, og kan for mange brugere gør det nemmere at finde rundt i, hvad selve uret kan og ikke kan. Men… Selvom funktioner i sin rene form virker optimalt, så har det personligt sine ulemper. Tanken bag at lave et ur, som ydermere giver dig mulighed for at se privatbeskeder, podcasts og meget andet er måske at bevæge sig væk fra den gamle tankegang bag casio-ure, som følger et robust, let anvendeligt og holdbart ur, som velegner sig alle former for fysisk aktivitet. I den forstand bliver det lidt for meget en underlig blanding mellem et smartwatch og sportsur. Dette er selvfølgelig en smagssag og kan for nogen mennesker virke fint, men i vores optik kunne vi godt have været det foruden.

 Casio G-shock GBD-100 grøn-v2.JPG

Anvendelse og hverdagsbrug

Uret fungerer rigtig godt som sportsur. Det er godt til en løber, som gerne vil måle sine tal når han er ude på tur. Derfor er det rigtig fedt for den aktive hverdagsbruger, som kommer ud på løbeture et par gange i ugen. Men hvis man skal se på det med lidt kritiske øjne i forhold til at bruge det i hverdagen på arbejdet, i skolen eller lignende, så synes vi det for eksempelt er svært at sætte sammen med noget tøj, da de mange farver og den store skive ikke er så god i sådan en sammenhæng. Derfor har vi under testen heller ikke brugt det specielt meget, når vi har været ude. Det er som man nok også kan fornemme mest blevet brugt til sportslige aktiviteter.

Vores partnere