Chromecast med Google TV: Test

P1077003
Der er flere og flere, der enten supplerer deres flow TV med streaming, eller tager springet helt væk fra traditionelt TV, og er all in på streaming. Til Streaming har Chromecast enheder i lang tid været måden for mange, at få deres streaming tjenester fra deres telefon over på TVet. Nu har Google, langt om længe, opgraderet deres Chromecast enhed, med muligheden for et reelt Android baseret Google TV styresystem, der betyder at vi kan pakke telefonen væk og styre det hele direkte på skærmen. Vi tager et kig på Chromecast med Google TV enheden.

Specifikationer

 • Mål: Længde: 162 mm · Bredde: 61 mm · Højde: 12,5 mm
 • Vægt: 55 g
 • Farver: Snow
 • Opløsning: Op til 4K HDR, 60 FPS · Understøtter opløsninger på op til 4K og HDR (High Dynamic Range), så du får imponerende billedkvalitet.
 • Videoformater: Dolby Vision, HDR10, HDR10+
 • Lydformater: Dolby Digital, Dolby Digital Plus, Dolby Atmos (pass-through)
 • Forbindelse: Wi-Fi 802.11ac (2,4 GHz / 5 GHz) · Bluetooth
 • Strømadapter: 5 V, 1,5 A strømstik medfølger (påkrævet)
 • Porte: HDMI til direkte tilslutning til fjernsynet · USB-C-strømforsyning
 • Operativsystem: Android TV OS

Der er spændende muligheder med den lille enhed. For technørderne med hang til gode billeder, er det for eksempel lækkert at se, at der er understøttelse for 4K opløsning (naturligvis), men også ting som HDR og Dolby Vision. 


Rundt om Chromecast med Google TV

Google TV enheden gør ikke meget væsen af sig. Den ligner en lidt større udgave af de Chromecast enheder, som vi kender fra tidligere. Der skal naturligvis være lidt mere hardware pakket sammen i enheden sammenlignet med det tidligere “dumme” enheder. 

Chromecast med Google TV enhede.JPG

Helt som tidligere, er der en fastmonteret HDMI udgang, som skal forbindes til dit TV og i den modsatte ende, er der en USB C indgang, som giver strømmen via den medfølgende adapter. 

Chromecast med Google TV HDMI stik.JPG

Ud over det er der en lille hvidt statuslys på enheden. 

For at gøre det hele lettere er der naturligvis også en fjernbetjening med. Det er samme hvide design, som selve Google TV enheden. Fjernbetjeningen er drevet at to AAA batterier. 

Chromecast med Google TV indhold med remote.JPG

Øverst er der et navigationshjul og knap til at komme rundt i det forskellige menuer og apps. Herunder er der en knapper til tilbage funktionen, Google assistant, home, mute, dedikerede knapper til YouTube og Netflix og endeligt en input og en powerknap. 

På højre side er der også to knapper til styring af volumen. 

Volumen knapper Chromecast med Google TV.JPG

Alt i alt en simpel og stilren remote, som giver mulighed for de ting som man har brug for. 


Opsætning

Opsætningen foregår let og hurtigt, via Google Home appen på din smartphone. Selve Google TV enheden skal sluttes til strøm, og så en ledig HDMI indgang i dit TV eller lign. Optimalt set en indgang med HDMI ARC, da det giver mulighed for styring af TVet også, via fjernbetjeningen til Google TV enheden. 

298018132_3216289065353772_4284011335064087171_n.jpg

Hvis du har en USB udgang i dit TV, som kan leverer 5V, 1,5A, så burde du kunne tilslutte den direkte der, men jeg benyttede den medfølgende adapter under testen. 

298361740_825812868400961_4382256412329769771_n.jpg

Herfra er det blot at følge instruktionerne på skærmen af dit TV og i Google Home appen. Du skal tilslutte det WiFi netværk, som du ønsker at bruge. Herfra er det blot at installere de apps, som du vil bruge og logge ind med dine oplysninger. 

Jeg var igennem opsætningen på omkring 10 minutter.


Software

En af de helt væsentlige områder, hvor Chromecast med Google TV enheden adskiller sig, fra de tidligere Chromecast enheder, er at der nu er et reelt styresystem på den. Så når du starter den op sammen med dit TV, får du et brugerinterface med de apps, som du har installeret. 

Herfra er der hurtig adgang til dine favorit streaming apps og fordelen er, at hvis der findes en app til din Smartphone via Google Play Store, så kan den også hentes til din Chromecast med Google TV enhed. Det betyder, at der er et ret bredt udvalg af apps og stort set alt, hvad man kunne tænke sig er tilgængeligt. 

Chromecast med Google TV interface.JPG

Når du skal hente nye apps sker det på samme måde, som på din Android telefon via Play Store og din Google konto. Der er et hav af forskellige app i et væld af kategorier med alt fra træning over mindfullness til meget mere. 

Jeg har under min test primært testet streaming delen af tingene, og ikke gået i dybden med de øvrige muligheder. Her vil oplevelsen i høj grad, ligesom på din smartphone, også afhænge meget af appen og knap så meget Googles underliggende styresystem.


Test

Jeg har haft Chromecast med Google TV enheden i huset i et par uger, og testet den på to forskellige TV. Det har primært været til streaming via YouTube, Disney+, Netflix og HBO Max. 

Jeg har tidligere benyttet mig af en Android TV baseret løsning igennem Nvidia Shield enhederne. Det har både været den gamle første generation og den nye Shield TV. 

Basalt set er oplevelsen den samme, selvom brugerfladen er en smule anderledes på Googles egen version, da alle de mere gaming orienterede dele, som Nvidia har tilføjet ikke er til stede. 

Disney+ apps Chromecast med Google TV.JPG

Oplevelsen har været super lækker og let tilgængelig. Jeg fik hurtigt tingene sat op, så den talte fint sammen med både mit TV og min Soundbar. Det betød, at det hele let kunne styres via den inkluderede Google Remote. 

På trods af sin lille størrelse er der fornuftig hardware i enheden til at håndtere både 4K streaming og Dolby Atmos lyd uden problemer. Nøjagtigt hvordan det resultat ender med at være, vil naturligvis afhænge meget af, hvilket TV og lydsetup du forbinder din nye Google TV enhed til. Den kan selvfølgeligt ikke lyde og se bedre ud end det, som du tilslutter den til kan klare. 

Jeg har dog uden problemer tygget mig igennem både film og serier, og styringen har været let og ligetil. Jeg er ikke løbet ind i nogen apps, som ikke var tilgængelige, i forhold til de streaming tjenester, som vi har i husholdningen benytter os af. Alle de store er til stede sammen med TV2 og DR. 

Motion og sundheds apps Chromecast med Google TV.JPG

Jeg har godt kunne mærke, at der er lidt mindre hardwarekraft i den her enhed, i forhold til Nvidia versionen. Navigationen er en smule langsommere, men det er dog ikke noget som jeg har tænkt synderligt over under normalt brug. Det er mest noget jeg bemærker fordi jeg kan lave den direkte sammenligning. 

Er I flere i husstanden er det også muligt at oprette forskellige profiler på enheden, så man får præsenteret skræddersyet materiale, når man kaster sig i sofaen.


Pris

Jeg kan pt finde Chromecast med Google TV, med en online pris på lige over 500 kroner, som det billigste alternativ. Det synes jeg er en super solid pris, for en stærk stand alone streaming enhed. Til sammenligning koster Nvidia Shield omkring 1200 kroner. 

Google Logo.jpg

Hvis du vil læse mere om Chromecast med Google TV fra Google kan du klikke på banneret herover.


Konklusion

Der findes et hav af streamingtjenester der ude og masser af muligheder for at se dem. Mange benytter sig af Smart TV funktionerne, som er indbyggede i deres almindelige TV. De kan dog ofte være meget mangelfulde og får sjældent sikkerheds- og indholdsopdateringer i ret lang tid efter et TV er sendt på markedet. 

Med en Chromecast med Google TV løsning, bygger man på Googles solide Android fundament, med alle de tjenester og apps det medfører. Det betyder også, at man er sikret løbende opdateringer. 

Indholdet i kassen Chromecast med Google TV.JPG

Jeg har endnu ikke set en indbygget løsning i et TV, som når den her oplevelse til sokkeholderne. Der findes TV på markedet, som kommer med Google TV indbygget, og her vil løsningen naturligvis være meget sammenlignelig og en undtagelse fra ovenstående. 

Jeg foretrækker dog en stand alone løsning som denne, da den så kan skiftes og flyttes rundt i huset eller tages med på ferie, uden at det påvirker mit valg af TV. Så længe jeg har et ledigt HDMI stik og en WiFi forbindelse, kan jeg have alle mine streamingtjenester med mig. 

remote knapper Google TV remote.JPG

Når det så samtidigt kan klares for omkring 500 kroner, synes jeg det er en no brainer, hvis man er fuldblods consumer af streaming indhold. 

Vi lander med en endelig karakter på 9 og en Great Product Award. 


Godt: 

 • Let opsætning
 • Adgang til Google Play Store med et væld af apps
 • Alle større streaming tjenester er tilgængelige 


Skidt

 • Intet nævneværdigt


Vores partnere