Corsair TBT100 Thunderbolt 3 Dock

P1011997
Hvis du er på farten med din laptop, men stadig har brug for et mere fast setup med skærm, tastatur og mus, så kan en Thunderbolt 3 Dock være en god investering. Vi har set på TBT100 Thunderbolt 3 Dock fra Corsair, der gør det muligt med et enkelt kabel, at tilslutte din laptop til alt dit tilbehør og samtidigt få strøm.

Der er masser gode grunde til at ville have en kompakt og let laptop, hvis man er meget på farten. Der er dog mindst lige så mange gode grunde til gerne, at ville have eksternt tilbehør som tastatur, mus og skærme, når man sidder på kontoret, eller i disse Corona-tider ved hjemmearbejdspladsen. 

Til at gøre sådan et setup meget lettere at have med at gøre, kan en Thunderbolt 3 Dock være en god løsning, naturligvis forudsat, at man har en laptop med Thunderbolt 3 stik. 

tbt100_corsair-thunderbolt-3-dock.jpg

I dag tager vi et hurtigt kig på netop sådan en, da vi har fået muligheden for at kigge på TBT 100 Thunderbolt 3 Docken fra Corsair. Corsair opkøbte i 2018 Elgato, og det er herfra de har fået ekspertisen til at kaste sig over markedet for Thunderbolt 3 Docks. 

Fordelen ved Thunderbolt 3 er helt klart den høje båndbredde, som standarden understøtter sammenlignet med almindelig USB. Med Thunderbolt 3 er vi oppe på 40 Gbit/s og det betyder, at man kan tilslutte betydeligt flere ting til en Thunderbolt 3 Dock, uden at skulle gå på kompromis med hastigheden. 

Så når du kommer hjem med din laptop skal du bare forbinde et enkelt kabel til TBT100 Docken, og så er du forbundet til alt dit tilbehør. Den sidste rigtigt gode ting ved en dock som TBT100 er, at der ud over dataoverførsel også er mulighed for op til 85W opladning. 

Så hvis din laptop understøtter det via Thunderbolt porten, så får den også strøm via TBT100 docken.

corsair-tbt100-indhold-i-kassen

I kassen til TBT100 kommer selve docken, en strømadapter og et 0,7 m  Thunderbolt 3 kabel.  TBT100 er lavet i et afdæmpet sort og gråt design, der sikkert vil passe fint ind de fleste steder. Materialerne er en kombination af aluminium og plast med et lækkert finish. 

På fronten af enheden er der til venstre en powerknap. Den bliver på højre side fulgt op at et enkelt USB 3.1 Type C stik, en SD kortlæser og et kombineret headset- og mikrofonstik.

thunderbolt-3-dock-tbt100-front-corsair

På bagsiden af TBT100 finder vi hovedparten af tilslutningerne. Her får man to USB 3.1 Type A stik. en Gigabit LAN Ethernet port, et enkelt USB 3.2 Type C stik. Til skærmoutputs er der to HDMI 2.0 stik, som hver kan drive op til en 4K skærm ved 60 Hz. 

Endeligt er der Thunderbolt 3 porten, der skal bruges til at forbinde til din laptop. Den suppleres af strømstikket og en Kensinton lås.

tbt100-bagside-thunderbolt-3-doc-corsair

TBT100 kan bruges både på Windows og Mac, så på den front er man ikke begrænset, hvis man skulle have behov for at skifte. 

Muligheden for med et kabel at tilslutte et helt stationært setup med mus, tastatur, netværk, lyd og op til to 4K skærme og samtidigt få strøm til det hele helt klart en af forcerne ved en dock som TBT100 fra Corsair. 

tbt100-corsair-thunderbolt-3-dock-tilslutninger

Det er naturligvis en produkt der henvender sig primært til laptop brugeren som har behov for et bredt udvalg af tilslutninger. Corsair har med TBT100 sigtet efter at ramme et godt mellempunkt i udvalget af tilslutninger. Mulighederne på TBT100 burde tilfredsstille de fleste der ønsker hurtigt og let tilslutning af mange enheder. Bekvemmeligheden ved kun at skulle tilslutte et enkelt kabel svær at komme uden om. 

Corsair TBT100 er ude nu til en pris omkring 2400 kroner.