Dissing Watches - Dansk designede herreure

IMG_0146
I dag skal vi kigge på noget lidt anderledes, i form af to herreure fra det danske ur-brand, Dissing Watches. Vi har fået lov til at kigge på to herremodeller fra deres nye serie af ure: Dissing Date Steel/Blue og Dissing MK5 Black/Steel/White.

Dissing Watches blev grundlagt i 2018, og er derfor en forholdsvis ny spiller på det danske ur-marked. Bag navnet er de to aarhusianske brødre, Kasper og Mikkel Dissing, der satte sig for at lancere et nyt dansk urmærke, med fokus på kvalitet, men for en overkommelig pris. Hele deres brede kollektion af dansk designede ure ligger således på et prisniveau på ca. 1.000 til 1.500 kroner.

Dissing Watches - Dansk designede herreure

De to ure vi skal kigge på i dag hører til deres herreserie. Der er tale om deres Dissing Date Steel/Blue og Dissing MK5 Black/Steel/White. Lad os starte med at kigge på deres individuelle specifikationer:

Dissing Watches designede herreure Danmark

Dissing Date Steel/Blue

 • Diameter: 41 mm

 • Tykkelse: 10 mm

 • Urværk: Miyota 2315 kvarts

 • Glas: Safirglas

 • Lænke udført i 316L rustfrit stål

 • Vandtæt til 10 ATM

 • Type: Date, herreur

Watches Dansk designede herreure Dissing

Dissing MK5 Black/Steel/White

 • Diameter: 42 mm

 • Tykkelse: 11 mm

 • Urværk: Hattori Seiko VD53

 • Glas: Safirglas

 • Lænke udført i 316L rustfrit stål

 • Vandtæt til 5 ATM

 • Type: Kronograf, herreur

Fælles for de to ure er kombinationen af stål og en flot detaljeret urskive. Især den blå urskive på Date er en populær kombination, der minder om noget vi især har set fra Rolex med deres elegante Datejust, men også fra andre kendte urmærker som f.eks Seiko. Så fra afstand kan de to ure godt se identiske ud. Men man skal ikke meget tættere på førend at man begynder at bemærke forskellene. 

Dissing Date Steel/Blue og Dissing MK5 Black/Steel/White

Dissing Date Steel/Blue

Navnet på dette ur er måske ikke det mest inspirerede, men til gengæld er det enormt praktisk. “Date” hentyder til den lille dato-indikator på urskiven, og “Steel/Blue” er blot farvekombinationen vi har at gøre med her. 

Black/Steel/White Dansk designede herreure Dissing Watches

Dissing Date kommer i en kompakt æske med stofbeklædt skum på indersiden, og en udskæring så uret kan ligge godt beskyttet inde i.

Vi har at gøre med et klassisk design, der vil gøre uret velegnet som dress-ur. Det simple design, med stål og den flotte blå urskive gør det til et ur, der ville passe til stort set alle modesammensætninger. På den måde er det et ur, der henvender sig til en bred målgruppe, og både egner sig ved festlige lejligheder, men også som et pænt ur til hverdagsbrug.

Dansk designede herreure Dissing Date Steel/Blue

Der er ingen tvivl om, at Dissing Date er meget inspireret af Rolex’s Datejust. Både den blå blanke urskive, formen på urkassen, den riflede lynette, de simple indikationsbatoner på urskiven og den fritstående krone. Men så ophører fællespunkterne også. For på indersiden skjuler der sig et Miyota cal.2315 urværk, som er et populært japansk kvartsurværk. Det leverer nogenlunde den samme præcision som et schweizisk begynder-urværk, hvilket er mere end rigeligt for de fleste.

Der er påført en selvlysende belægning på både time-indikatorerne samt minut- og timehænderne så du kan aflæse uret når det er mørkt.

Dissing Dansk herreure Date Steel/Blue designede test

Dissing Date kommer med en flot og robust lænke i rustfrit stål. Den bærer også det klassiske jubilee-look, der betyder at lænken er 5-delt. Igen, et karaktertræk som er inspireret af Rolex’s Datejust, hvorpå den klassiske jubilee-lænke debuterede i sin tid. Lænken, der kommer med Dissing Date, føles solid og af høj kvalitet. Der sidder et fint foldespænde på lænken, og med de ekstra sæt huller på spændet er der gode muligheder for at foretage mindre justeringer til størrelsen på den.

herreure test Dansk Date designede Steel/Blue

Dissing Date kan også fås i en variant med læderrem. Dette er en flot Hodinkee-lignende ruskindslæderrem, der går rigtig godt med stål-uret og den blå urskive. Det giver uret et mere afslappet, men stadig pænt, udseende, der virker mere friskt og sommeragtigt.

designede Steel/Blue herreure Dissing Dansk Date

Dissing MK5 Black/Steel/White

Dissings MK5-serie er deres kronograf-serie, der kommer i et væld af variationer. Her er der dog tale om et stilfuldt og pænt ur, der på overfladen minder om Dissing Date Steel/Blue. Men faktisk er de to ure ret forskellige når man først dykker lidt ned i de små detaljer.

Først og fremmest, så har vi at gøre med en kronograf, hvilket kommer til udtryk i urets udseende og detaljer. MK5 Black/Steel/White har en sort urskive, der står i en flot kontrast til de metalliske kronograf-urskiver.

Dissings MK5-serie er deres kronograf-serie

Lynetten har meter-angivelser, og en rillet kant, men den kan dog ikke drejes rundt. Rillerne er således kun en æstetisk tilføjelse, og tjener ikke noget praktisk formål.

De tre små kronograf-urskiver har en cirkulær tekstur, der giver dem et flot metallisk udseende. De adskiller sig fra hinanden ved deres enhedsangivelser, der er detaljeret med små sorte batoner, afhængig af om der er tale om sekund-, minut- eller time-skiven. 

På den sorte urskive finder vi nogle elegant indikationsbatoner, der dog er i en lidt anden stil end hvad vi så på Dissing Date Steel/Blue. Der er eksempelvis ikke nogen selvlysende belægning på time-indikatorerne, men kun på de to store hænder. Dette gør det lidt sværere, men slet ikke umuligt, at aflæse tiden når det er helt mørkt.

MK5-serie er deres kronograf-serie Dissings

Urkassen adskiller sig også en smule fra Dissing Date. Størrelsen er overordnet den samme, men designmæssigt er der på MK5 nogle flere vinkler. Derudover finder vi på MK5 også en væsentlig tilføjelse i form af krone-beskytteren. Det er de tapper, der omgiver kronen. På Dissing Date var kronen fritstående og dermed ubeskyttet. Derudover finder vi naturligvis også de to knapper, der styrer start/stop og nulstil af kronograf-funktionen. Begge disse to knapper sidder rimeligt fast og vakler kun en lille smule, men hverken mere eller mindre end de skal.

IMG_0185.JPG

Denne MK5 kommer også med en pæn metal-lænke. Der er dog ikke tale om en jubilee-lænke, da der på denne model kun er 3-leddet. Den minder mest af alt om en klassisk oyster-lænke, men hver del er dog noget kortere og mere afrundet end på en original oyster, hvor hver del er lidt længere og fladere. Lænken er også en smule smallere end den lænke vi så på med Dissing Date.

herreure test oyster-lænke Dansk Date designede Steel/Blue kronograf

Låsemekanismen på denne lænke er ret interessant. Det adskiller sig noget fra foldespændet på Dissing Date. På denne model klemmer du på to metal-stykker, der sidder midt på, og på hver side, af selve spændet. Dette låser op for spændet, der åbner sig symmetrisk i begge retninger. Det virker måske smart nok, men jeg synes dog at denne type spænde er sværere at betjene med én hånd.

Pris

Både Dissing Date Steel/Blue og Dissing MK5 Black/Steel/White koster i skrivende stund kr. 1.495 og findes til salg hos DitUr.dk.Konklusion

Dissing Watches er et forholdsvis nyt firma, men kigger man på deres produktkatalog virker det ikke sådan. Det er tydeligt, at Dissing Watches, med deres væld af forskellige modeller og varianter, forsøger at lave noget, der kan ramme enhver smag. 

De to modeller, som vi har at gøre med i dag, Dissing Date Steel/Blue og Dissing MK5 Black/Steel/White, er begge lidt mere klassiske i deres design-filosofi. De læner sig begge op ad klassiske designelementer, som har overlevet i årtier. På den måde er de begge to sikre valg, der vil behage de fleste personer, der ønsker at beklæde deres håndled med et stykke metal, der hverken råber til himlen, men ej heller er alt for diskret. De egner sig begge til både hverdagsbrug og finere anledninger. 

Med en pris på 1.495 kroner melder urene sig ind på et område, der i forvejen bugner med tonsvis af ure i alle afskygninger og fra både store og små mærker. Jeg vil sige, at prisen for disse to dansk designede ure er ret stærk. Især når man tager i betragtning den kvalitet man har at gøre med. Begge ure føles robuste, og har en fornuftig tyngde. Designet og de små detaljer er eksekveret med skarphed. Jeg har selv erfaring fra at gå med både en Tudor Black Bay og en Omega Speedmaster, og jeg må sige, at materialerne og de visuelle detaljer, på Dissing-urene, befinder sig på et fornuftigt niveau. Det giver naturligvis på ingen måde mening at sammenligne Dissing-urene med to luksus-ure til 20.000 og 30.000 kroner. Men det er nu stadig sjovt at bemærke, hvordan man kan få ret meget ur for pengene ved blot at lægge ca. 1.500 kroner. 

Test Dansk DitUr dk designede herreure Dissing Watches

Begge ure kommer med safirglas, hvilket er rigtig lækkert da det vil modstå ridser i længere tid, og dermed bevare urenes flotte look i lang tid.

Jeg synes ikke det giver så meget mening at gå i detaljer med urværkene, da jeg ikke mener, at dette er den første prioritet man har, som køber, når man kigger på ure i denne prisklasse. Jeg vil sige, at vi har at gøre med to ganske fornuftige og ydelsesmæssigt solide valg, der også benyttes af flere andre modeller på markedet. Man kan naturligvis finde modeller fra andre mærker, i samme prisklasse, hvor man får mekaniske og automatiske urværk. Det er nok en individuel overvejelse, om dette har afgørende betydning for én. Men mange kvarts-værker leverer rigtig fin ydelse, og man skal på ingen måde afskrive et urværk blot fordi det er baseret på den ene eller den anden teknologi.

 Oyster lænke Dissing Date Steel/Blue og Dissing MK5 Black/Steel/White

Jeg vil ærligt talt mene, at når man kigger efter et ur i denne prisklasse, så er det helt i orden, at lade udseendet været tungen på vægtskålen. Rigtig mange ure i denne prisklasse henter deres inspiration fra klassiske modeller. Men er man for eksempel forelsket i den klassiske Rolex Datejust, så er Dissing Date Steel/Blue da på alle måder et billigt alternativ. Det kan også være, at det har betydning for dig, at der er tale om dansk design. I så fald, så er Dissing Watches også en oplagt kandidat, og så vil jeg anbefale, at du tjekker hele deres produktkatalog ud, da de har rigtig mange varianter at vælge imellem.

Oyster lænke Dissing Dissing MK5 Black/Steel/White

Oyster lænke Date Steel/Blue Dissing MK5

Er du typen, der egentlig bare gerne vil have et flot ur, der er bygget i en fornuftig til god kvalitet, og bærer nogle klassiske designelementer, så er Dissing Watches også en god mulighed og Skagen ure er et andet godt alternativ - især hvis du vil holde dig til dansk design.

Synes du ure er spændende, og har du fået lidt smag for genren og gerne vil lidt mere? Så kan det være du skal overveje at kigge på fx Seiko eller Citizen, der kan tilbyde rigtig høj kvalitet samt nogle ret ikoniske modeller. Men så kommer vi også op i en anden prisklasse (3.000-4.000 kroner og opefter). 

Slutteligt, så vil jeg give begge disse to ure en fin score på 8 ud af 10. Da vi har at gøre med to kvalitetsure til, hvad jeg vil mene er, en fornuftig slat penge, så fortjener de også vores "Great Product Award". Det er nemlig valuta for pengene. Begge ure gør en masse ting med god overbevisning, både i forhold til kvalitetsfølelse og udseende. Men det er ikke to ure, der udfordrer det velkendte eller prøver på noget nyt. Det kunne være spændende at se, om Dissing Watches i fremtiden måske vil prøve at udvikle en unik signatur-klokke, der kan smelte kvalitet og originalitet sammen på en ny og uset måde. 

Fordele:

 • Følelse af kvalitet

 • Fornuftig pris

 • Begge ure kan bruges til hverdag og til finere anledninger

 • Dansk design

Ulemper:

 • For mange er det stadig mange penge for et ur

 • Batteridrevne og ikke fuldt ud mekaniskeVores partnere