Scuf Instinct Pro - controller til Xbox og PC

scuf-instinct-pro-controller
Der er mange spil på PC, som nyder godt af at blive spillet med brug af en controller, og er man på konsol så er det selvfølgelig endnu mere naturligt. Derfor kan en god controller være et must, hvis man spiller meget af denne type. I dag tager vi et kig på Instinct Pro controlleren fra Scuf, der kan tilpasses til netop dine behov.

Når man spiller på PC, er der et bredt udvalg af gaming tilbehør i form af mus og tastaturer. Mange af disse kommer med specielle designs of features, som kan tilpasses den enkelte. På controller siden er udvalget dog traditionelt set ret begrænset, og i de fleste tilfælde kun begrænset til forskellige farver. Det har Scuf Gaming dog gjort til en mission at ændre på, og i dag tager vi et kig på deres Instinct Pro controller til Xbox og PC. 


En controller buffet

En af de helt centrale ting ved Instinct Pro controlleren er, at der ikke findes en standard version af controlleren. Når man køber sin controller kommer man igennem en online editor, hvor man kan tilpasse et hav af detaljer ved enheden. Størstedelen er rent kosmetiske, hvor det er muligt at vælge forskellige farver og designs på controllerens faceplate, knapper og sticks. Der er mange valgmuligheder, som går fra simple farver til vildere grafiske designs. 

SCUF_PRD_Troy_Builder-PR_R2-V1.jpg

Det er dog også muligt at vælge hvilken type sticks man vil have. Der er mulighed for lange og korte og med enten konkave eller konvekse toppe. For nogen er det måske små detaljer, mens det for andre kan gøre en stor forskel. Personligt foretrækker jeg helt klart konvekse toppe, da det passer bedre til den måde mine fingre ender på controlleren.


Design

Det er naturligvis meget baseret på personlige præferencer, hvordan man foretrækker sin controller. Specielt udvalget af farver og designs ,vil afhænge af personlig smag, men muligheden er god for, at man kan få det tilpasse, så det passer lige til ens egen smag og stil. 

SCUF_PRD_Troy_Builder-PR_R2-V2.jpg

Scuf instinct Pro bliver leveret i en lækker solid kasse, der bærer tydeligt præg af sin forhold til Xbox. Inden i er selve controlleren godt sikret og i bunden findes der en lille kasse med tilbehør. 

Designet på den version, som vi har fået til test, er ret afdæmpet sammenlignet med mange af de muligheder, som findes i builderen på hjemmesiden. Det er en sort og grå kombination med orange detaljer, og så selvfølgelig med konvekse toppe på controller sticksene.

Scuf Instinct Pro controller gaming.JPG

Selve designet ligger tæt på en standard Xbox controller. Materialerne og udførslen er dog en anden, og man kan nemt mærke, at kvaliteten er i en anden klasse. Overfladen på den grå faceplate er et lækkert soft-touch materiale. Det ser og føles lækkert, men fanger også lidt lettere støv, som det måske kan ses på billederne. 

Scuf Instinct design detaljer.JPG

Hele controlleren er præget af små diskrete design detaljer. Disse er lavet i et hex-design og det går igen over hele controlleren. Dels er det en del af undersiden på controlleren, hvor det er med til at sikre et rart og godt greb. Det går dog også igen i mere diskret stil på knapper og sticks, og det er med til at binde det hele godt sammen. Det umiddelbare indtryk oser af kvalitet. 

Scuf Instinct Pro USB C Kabel


Det samme går igen med tilbehøret som består af et ekstra sæt sticks og et USB C kabel, så man kan forbinde til PC eller Xbox på den måde, hvis man ønsker. Det er et lækkert kabel med en vævet overflade og med detaljer i den samme farve på controlleren. Det er rart at se, at de har valgt at gå med USB Type C, da det er mere holdbart og lettere at forbinde. Tilpasning er mere end bare looks

Ud over man kan få et noget andet looks på sin controller, så er der også tilpasningsmuligheder, som kan have en mere direkte indflydelse på spillene man spiller. Der er naturligvis mulighederne for forskellige sticks, som jeg var inde på tidligere. 

Ekstra Knapper Scuf Instinct Pro.JPG

Med Instinct Pro får man også yderligere fire knapper på undersiden af controlleren. De kan programmeres til helt som man vil, så man kan opnå de bedste muligheder til netop de spil ,man spiller. Samtidigt er det også muligt at tilpasse aktiveringsafstanden på trigger knapperne. 

Instant Triggers - Scuf Gaming instinct Pro.JPGPå undersiden er der en lille knap for hver trigger knap, hvor man kan skifte imellem almindelig indstilling og Instant Triggers. Vælger man den sidste mulighed er der en meget kortere aktiveringsafstand. I den indstilling virker trigger knapperne mere, som man kender det fra en mus. En god feature til specielt FPS spil, hvor man kan få flere skud sendt afsted på kortere tid. 


Modulær

De valg man tager, når man bygger sin controller ved købet, er ikke noget der nødvendigvis binder en i hele controllerens levetid. Det er let med et hurtigt greb at tage hele faceplate delen af controlleren af. Herfra har man adgang til let at kunne skifte sticks og D-pad, hvis man får lyst til det. Samtidigt kan hele faceplate delen eller de indsatte farve dele også skiftes til nogen helt andre eller moddes. 

Tilpasning Scuf Instinct Pro gaming controller.JPG


Test

Scuf Instinct Pro kan bruges til Xbox Series X/S, Xbox One, PC med Windows 10, MacOS 10.15 eller højere og på Android og iOS. Der er altså ret brede muligheder for anvendelse. Jeg har under min test brugt Instinct Pro på PC, hvor jeg allerede som bruger en Xbox One controller, når jeg spiller controller egnede spil. Jeg fik i løbet af to minutter forbundet controlleren til min PC. Det skete via den Xbox USB dongle, som jeg havde i forvejen. Det var altså ikke en der var inkluderet i pakken, hvilket man skal være opmærksom på. 

Instinct Pro controller.JPG

Alle de spil jeg prøvede, som havde controller support, genkendte uden problemer Instinct Pro controlleren, så jeg var hurtigt i gang. De ekstra knapper på undersiden af controlleren kan tilpasses, som man har lyst til, og det kan klares uden brug af ekstern software. Der er ud af kassen tre profiler gemt på Instinct Pro controlleren, som hver er programmeret til specielle spil. Der er en FPS, en Sport og en Racing profil, som man let kan skifte imellem via profil knappen, som også er placeret på undersiden. 

Ekstra sticks Scuf Gaming controller.JPG

Hvis de konfigurationer ikke passer til ens egen præferencer, så kan alle knapperne kodes om som man har lyst eller helt deaktiveres. Det klares ved at vælge den profil man gerne vil tilpasse. Ved at holde profil knappen nede kommer man i edit mode, og herefter skal man blot holde ekstra knappen nede, og herefter trykke på den knap man gerne vil mappe den til. Jeg prøvede flere gange under min test, at ændre på knapperne for at teste forskellige opsætninger af, og hver gang gik det uden problemer. 

Instinct Pro ligger rigtigt godt i hånden og både materialer og mekaniske dele føles lækre. Hvis man er vant til en Xbox Controller, så vil det hele virke bekendt. Den store forskel findes dog i materialerne - og i mit tilfælde også i det valgte sticks - der er anderledes end en standard controller. Fornemmelsen af kvalitet er ikke til at komme uden om.


Pris: 

Prisen på Instinct Pro controlleren afhænger af, hvilke tilpasninger man vælger når man køber den. Udgangspunktet er dog, at prisen starter ved 1300 kroner og så varierer derfra baseret på dine valg. Det er naturligvis en god slat penge for en controller, og det svarer til lidt over dobbelt pris i forhold til en normal Xbox One Controller. Det er dog billigere end en Xbox One Pro controller, som den mest af alt kan sammenlignes med. 

scuf instinct priser.png

Kvaliteten på Instinct Pro controlleren er dog langt over en standard controller. Personligt synes jeg det er en fornuftigt pris for det produkt man får. Sammenlignet med hvad man hurtigt betaler for high end gaming mus og tastaturer, så er det ikke slemt.  Hvis man vil spare lidt, så kan man også få en Instinct non Pro version, som er et par hundrede kroner billigere. Her mister man dog muligheden for at indstille trigger knapperne og får ikke de teksturerede greb med. 

Hvis man vil købe sin egen Instinct eller Instinct Pro, skal man bestille dem igennem scufgaming.com, hvor man vil blive ledt til den tyske online butik. Den kan dog indstilles til engelsk, så man kan komme ret hurtigt igennem opsætning og bestilling. 


Konklusion

Scuf Instinct Pro controlleren er ubetinget den bedste controller jeg har spillet med til dato. Den ligger godt i hånden og materiale og byggekvalitet er helt i top. De ting kombineret med tilpasningsmulighederne betyder, at det er min nye ynglings controller.

Man skal naturligvis kunne lide den måde, som layoutet er lavet på en Xbox controller. Designet følger grundlæggende den samme udformning som den, så det er selvfølgeligt nødvendigt. Personligt er det helt klart den stil jeg foretrækker, så her falder Instinct Pro lige ned i mine præferencer. 

Gaming Controller Xbox PC Scuf Instinct Pro.JPG

Hvis man spiller meget med controller på sin PC eller er Xbox spiller, og gerne vil have en controller der er god tand over standarden, så er det lidt en no brainer i min verden. Det har været en fornøjelse at have Instinct Pro på besøg, og vi lander med en endelig karakter på 9 og en Great Product Award. 

Vores partnere