Endgame Gear XSTRM USB Microphone: Test

electret Microphone 196kHz 24bit Gear capsule condenser Endgame XSTRM USB
Vi har fået lov til at tage et kig på en ekstern mikrofon fra en spiller, som måske ikke er en af de store drenge herhjemme i Danmark. Alligevel så er kommet med deres bud på hvad en mikrofon skal indeholde både af specifikationer, men også hvor meget tilbehør som skal være med fra start. Vi tager et kig på XSTRM USB Microphone fra Endgame Gear.

Inden vi kaster os ud i selve testen, skal vi have et kig på specifikationerne af XSTRM USB Microphone fra Endgame Gear.

Specifikationer XSTRM USB Microphone 

 • 20mm electret condenser capsule
 • Pickup Pattern: Cardioid
 • Resolution: 24-bit
 • Sample Rate: 192kHz
 • Frequency Response: 20 – 20000Hz
 • Sensitivity: -34dB
 • Max SPL: 120dB
 • Signal to noise Ratio: 57dB
 • USB-A to USB-C 
 • Knapper: Gain og mute

Rundt om XSTRM USB Microphone

XSTRM USB Microphone kommer i en hvid æske. Vi har et billede af selve mikrofonen på fronten, på billedet kan vi også se der medfølger stander, sammen med shock mount. Oppe i venstre hjørne har vi navnet, XSTRM USB-Microphone. I modsatte side navnet på producenten, Endgame Gear. 

USB XSTRM 24bit 196kHz Microphone Endgame Gear capsule electret condenser.jpg

På bagsiden får vi nogle flere nøglefunktioner. Blandt andet har vi en touch knap på toppen som kan mute, RGB lys i selve mikrofonen og den bruger en electret capsule. Vi kan også se der yderligere medfølger pop filter. 

196kHz capsule electret XSTRM Microphone USB condenser Gear 24bit Endgame.jpg

Går vi videre til at få alt i pakken ud, kan vi se at vi sammen med XSTRM USB Microphone får det omtalte popfilter, en USB-A til USB-C ledning og nogle manualer. 

capsule Endgame electret XSTRM Gear Microphone condenser 24bit USB 196kHz.jpg

Den XSTRM USB Microphone model vi har modtaget er i farven hvid, med et sort Endgame Gear logo på fronten. Selvom mikrofonen har en del vægt, så er det tydeligt vægten er fra standeren og ikke selve mikrofonen. Udover logoet på fronten har vi også en knap til at justere gain. Selve materialerne som er blevet brugt til mikrofonen virker til at være tyndt og knap så holdbart. 

capsule 196kHz Gear Endgame Microphone XSTRM condenser USB 24bit electret.jpg

Kigger vi på bagsiden af mikrofonen i bunden. Har vi indgange til jackstik, som kan bruges til et headset, en USB-C indgang til tilslutning og til sidst en knap som kan aktivere noise cancellation. 

USB 24bit XSTRM Gear condenser Microphone 196kHz Endgame capsule electret.jpg

Det medfølgende kabel er som sagt med USB-A til USB-C, og kommer med en længde på to meter. Hvilket burde give en tilpas længde, hvis det skal bruges sammen med en boomarm. 

condenser XSTRM 24bit electret Gear Endgame USB capsule Microphone 196kHz.jpg

Testen

Da XSTRM USB Microphone ikke bruger software, skal den opsættes direkte i Windows. Det gør opsætningen hurtig og enkelt, men det gør også at vi ikke får mulighed for at justere på tingene i noget software, men skal gøre brug af de muligheder mikrofonen kommer med direkte.


Jeg har fået tilsluttet mikrofonen til computeren. Normalt ville jeg have sat den på en boomarm, men med XSTRM USB Microphone bruger den et mindre gevind, og det kræver derfor en adapter til at kunne montere den. Derfor får den lov til at bruge den medfølgende stander under testen. 

Under egenskaber på mikrofonen har jeg fået indstillet formattet til at være 24 bit, 192kHz, som er den højeste indstilling for mikrofonen. 

Endgame 196kHz capsule XSTRM USB condenser Gear electret Microphone 24bit.jpg

Lydtest af XSTRM USB Microphone

Pris

Jeg har kunne finde XSTRM USB Microphone med et prisskilt på 999,- DKK. Hvilket kan virke i den høje ende, hvis vi kigger på andre produkter, som også har hardwaren på plads. 

USB Gear Endgame XSTRM Microphone condenser capsule electret 24bit 196kHz.jpg

Hvis du vil læse mere om XSTRM USB Microphone, kan du klikke på banneret. 

Konklusion

Vi er nået til ende af testen på XSTRM USB Microphone. En mikrofon som skiller sig ud med sit specielle trekantsdesign og hvor du får næsten al det nødvendige tilbehør med fra start. For grunden til jeg skriver næsten, er mest fordi jeg manglede lidt en adapter til at kunne montere mikrofonen på en boomarm med større gevind. 

XSTRM USB Microphone er dog en nem mikrofon, som ikke kommer med noget software og skal indstilles direkte på mikrofonen eller igennem Windows. Det gør den er utrolig nem at komme i gang med, og du kan nemt flytte den med dig, hvis du står og skal bruge den andre steder end på din egen computer.
Udover det så kommer mikrofonen med en indbygget noise cancellation, hvor du med et enkelt tryk på en knap, kan aktivere den. Med en kort test, hvor jeg lavede lidt støj omkring mikrofonen, kunne jeg se hvordan den lukkede af for den larm. 

I selve testen kan det også høres hvordan lyden kommer klart og tydeligt igennem, og den formår virkelig at fange lyden fra stemmen utrolig godt. Selvom det er rigtig mange gode ting som XSTRM USB Microphone kommer med, så er der en ting som den virkelig falder igennem på, og det er materialerne. For her føles det som om at der er blevet sparet en del, og det kan også være med til at forklarer prisen som er meget skarp i forhold til alt som følger med. 

Jeg ender derfor med at give XSTRM USB Microphone fra Endgame Gear en score på 8 ud af 10, hvor selve mikrofonens features og pris trækker den i den gode retning. Med lidt bedre kvalitet, ville den også have ramt langt højere, da den så også ville have givet ekstra værdi for pengene. 

Pros

 • Specielt design
 • Ingen software
 • Medfølgende tilbehør
 • Nem opsætning
 • God lyd
 • Tilslutning af noise cancellation
 • Knap til Gain
 • Knap til Mute
 • Pris

Cons

 • Materialerne føles discount
 • Medfølger ikke adapter til gevind 

Score: 8

electret Microphone 196kHz 24bit Gear capsule condenser Endgame XSTRM USB.jpg

Vores partnere