Inden vi kaster os ud i selve testen, skal vi have et kig på specifikationerne af XSTRM USB Microphone fra Endgame Gear.
Specifikationer XSTRM USB Microphone
Rundt om XSTRM USB Microphone
XSTRM USB Microphone kommer i en hvid æske. Vi har et billede af selve mikrofonen på fronten, på billedet kan vi også se der medfølger stander, sammen med shock mount. Oppe i venstre hjørne har vi navnet, XSTRM USB-Microphone. I modsatte side navnet på producenten, Endgame Gear.
På bagsiden får vi nogle flere nøglefunktioner. Blandt andet har vi en touch knap på toppen som kan mute, RGB lys i selve mikrofonen og den bruger en electret capsule. Vi kan også se der yderligere medfølger pop filter.
Går vi videre til at få alt i pakken ud, kan vi se at vi sammen med XSTRM USB Microphone får det omtalte popfilter, en USB-A til USB-C ledning og nogle manualer.
Den XSTRM USB Microphone model vi har modtaget er i farven hvid, med et sort Endgame Gear logo på fronten. Selvom mikrofonen har en del vægt, så er det tydeligt vægten er fra standeren og ikke selve mikrofonen. Udover logoet på fronten har vi også en knap til at justere gain. Selve materialerne som er blevet brugt til mikrofonen virker til at være tyndt og knap så holdbart.
Kigger vi på bagsiden af mikrofonen i bunden. Har vi indgange til jackstik, som kan bruges til et headset, en USB-C indgang til tilslutning og til sidst en knap som kan aktivere noise cancellation.
Det medfølgende kabel er som sagt med USB-A til USB-C, og kommer med en længde på to meter. Hvilket burde give en tilpas længde, hvis det skal bruges sammen med en boomarm.
Testen
Da XSTRM USB Microphone ikke bruger software, skal den opsættes direkte i Windows. Det gør opsætningen hurtig og enkelt, men det gør også at vi ikke får mulighed for at justere på tingene i noget software, men skal gøre brug af de muligheder mikrofonen kommer med direkte.
Jeg har fået tilsluttet mikrofonen til computeren. Normalt ville jeg have sat den på en boomarm, men med XSTRM USB Microphone bruger den et mindre gevind, og det kræver derfor en adapter til at kunne montere den. Derfor får den lov til at bruge den medfølgende stander under testen.
Under egenskaber på mikrofonen har jeg fået indstillet formattet til at være 24 bit, 192kHz, som er den højeste indstilling for mikrofonen.
Lydtest af XSTRM USB Microphone
Pris
Jeg har kunne finde XSTRM USB Microphone med et prisskilt på 999,- DKK. Hvilket kan virke i den høje ende, hvis vi kigger på andre produkter, som også har hardwaren på plads.
Hvis du vil læse mere om XSTRM USB Microphone, kan du klikke på banneret.
Konklusion
Vi er nået til ende af testen på XSTRM USB Microphone. En mikrofon som skiller sig ud med sit specielle trekantsdesign og hvor du får næsten al det nødvendige tilbehør med fra start. For grunden til jeg skriver næsten, er mest fordi jeg manglede lidt en adapter til at kunne montere mikrofonen på en boomarm med større gevind.
XSTRM USB Microphone er dog en nem mikrofon, som ikke kommer med noget software og skal indstilles direkte på mikrofonen eller igennem Windows. Det gør den er utrolig nem at komme i gang med, og du kan nemt flytte den med dig, hvis du står og skal bruge den andre steder end på din egen computer.
Udover det så kommer mikrofonen med en indbygget noise cancellation, hvor du med et enkelt tryk på en knap, kan aktivere den. Med en kort test, hvor jeg lavede lidt støj omkring mikrofonen, kunne jeg se hvordan den lukkede af for den larm.
I selve testen kan det også høres hvordan lyden kommer klart og tydeligt igennem, og den formår virkelig at fange lyden fra stemmen utrolig godt. Selvom det er rigtig mange gode ting som XSTRM USB Microphone kommer med, så er der en ting som den virkelig falder igennem på, og det er materialerne. For her føles det som om at der er blevet sparet en del, og det kan også være med til at forklarer prisen som er meget skarp i forhold til alt som følger med.
Jeg ender derfor med at give XSTRM USB Microphone fra Endgame Gear en score på 8 ud af 10, hvor selve mikrofonens features og pris trækker den i den gode retning. Med lidt bedre kvalitet, ville den også have ramt langt højere, da den så også ville have givet ekstra værdi for pengene.
Pros
Cons
Score: 8