Vi skal i dag se på et af de nyeste headsets fra Razer, nemlig deres Thresher Ultimate Wireless Surround Gaming Headset, der er lavet til PlayStation 4. Razer lover lyd i høj kvalitet, men det koster også herefter. Læs med om Thresher gamerheadsettet kan stå mål for prisskiltet i dagens test.
Razer Thresher Ultimate Wireless Surround Gaming Headset er Razers nyeste bud på et headset til PlayStation 4, og er netop kommet på markedet i Danmark. Og selvfølgelig er Tweak.dk på pletten med en test af Razers ultimative svar på, hvad et gaming headset til PlayStation 4 skal kunne!
Denne gang ser vi på et headset med trådløs forbindelse, blåt lys i ørene, og Dolby Digital lyd.
Dette gaming-headset, falder direkte ned i eSport segmentet til konsol, sammen med Razers række af controllere, som vi tidligere har anmeldt her på Tweak.dk Vi glæder os til at teste deres nye gamingheadset grundigt igennem.
Læs flere Test Af Headsets
Men inden vi kommer alt for godt i gang, så lad os starte med at se på herlighederne her. Produktet kommer leveret i de sort og blå Razer farver, denne gang lidt specielt, for at passe bedre til PlayStations farveskema. De er altid lækkert præsenteret, lige fra kassen, til det første syn af produktet.
Forsiden har et produktbillede der viser hvad du får i kassen, og bagsiden har de mest relevante informationer til den kommende køber.
I kassen finder man:
Specifikationer:
Mikrofon
Batteri
Design og test:
Følger du med hos Razer, kan du hurtigt nikke genkendende til designet af Razers Thresher Ultimate. Det ligner nemlig deres ManO’War serie af headset på en prik. Næsten da. Den eneste ting der adskiller de to headsets designmæssigt, er Razers valg af blåt lys i ørekopperne, så det passer temamæssigt sammen med PlayStation platformen den er tiltænkt, og valget af bøjle mellem ørekopperne. Der er tale om et helt mat sort design udført i plastik, med et lukket design. Det betyder selvfølgelig at man ikke hører ens omgivelser, og de ikke hører ikke en.
Thresher Ultimate er et stort over-ear headset, der er karakteriseret ved de to kæmpe ørekopper, som let kommer omkring begge ører. Selv hos en person med et større hoved end gennemsnittet.
Thresher Ultimate ser godt ud, og udover det blå lys i ørekopperne, er der ikke meget dingeldangel og RGB bling der springer i øjet på en. På siden af ørekopperne findes Razer logoet, som lyser op i blåt i brug. På toppen er hovedbøjlen i Thresher Ultimate headsettet lavet i metal, og under denne, er der en blødere stofskinne, som automatisk tilpasses hovedformen når man tager den på. På denne stofskinne finder vi også et indgraveret Razer tag.
Ørekopperne kan dreje 90 grader så det let kan tilpasses ethvert hoved, eller så headsettet kan ligge på et bord. I den venstre ørekop finder man en udtrækkelig mikrofon gemt. Præcis ligesom mange Steelseries headsets, eller Razers egen ManO’War serie af headset. På hver af de to ørekopper finder man et enkelt drejehjul, som bruges til at justere lydstyrken for henholdsvis voice audio og in-game audio. Det er let at gå til, og kræver ikke en raketforsker at kunne bruge effektivt, ej heller i kamp online on-the-fly. Klikker du i stedet på skruehjulene, kan man mute enten voice- eller game audio. Mere er der ikke i at styre headsettet. Den sidste knap den findes på headsettet, er en tænd/sluk knap på den venstre ørekop, og ved siden af denne, er microUSB indgangen som headsettet lades op igennem.
Konstruktionen er solid, og der hvor Thresher Ultimate virkelig adskiller sig fra ManO’War er ved bøjlekonstruktionen der holder det hele sammen. Den er væsentligt forbedret i forhold til den første version af ManO’War vi testede, hvor det hele var lavet af plastik. Nu holdes det sammen af en metalbøjle og det føles mere holdbart. Headsettet lander på en kampvægt på 408g i mellemklassen. Dog skal det også påpeges, at det faktisk ikke føles ret tungt at have på hovedet, pga. designet. Mikrofonen i venstre ørekop er bøjelig og kan gemmes væk når det ikke er i brug. Det hives bare ud og drejes i den vinkel man nu foretrækker og så kører det bare.
Thresher Ultimate headsettet skal slet ikke konfigureres, men blot tilsluttes, enten via USB eller gennem det optiske kabel, så er det klar til kamp. Og det er uanset om det skal bruges på en PlayStation 4 eller en PC. Der er ingen software der skal installeres. Vi valgte selvfølgelig at gå ruten med det optiske kabel, da der er en hørbar forskel i lydkvaliteten. Razer Thresher Ultimate har klart fokuseret på den brede lyd, og valgt at bygge på mellemtonen.
Mellemtonen er superb, og klart hvor Thresher excellerer. Både bas og diskant er i underspillet i forhold til mellemtonen, men det betyder ikke at den er dårlig. Men den kunne godt bruge et boost. Aktiverer man Dolby Sound får man derimod en lyd der klinger svagt af en tindåse, og fornemmelsen af at være i en boble. Stereolyden er derimod skarp, og meget tilfredsstillende. Den er perfekt til en god gaming-session på en PlayStation 4 i Rocket League, CoD eller dit nuværende favoritspil. Grundlæggende, så mangler der lidt nogle detaljer i lydbilledet, som føles undervældende i forhold til prisskiltet.
Læs flere Nyheder Om Headsets
Mikrofonen høres klart og tydeligt, med god bred lyd, der på intet tidspunkt minder om det man finder i billigere gamingheadsets. Den passer fint til spilbrug, og der er en god varme over lyden fra mikrofonen. Der er et fornuftigt lydniveau på stemmen, og den er forholdsvis god til at frasortere baggrundsstøjen.
Pris:
Vi har ikke kunnet indhente en pris på Thresher Ultimate Wireless Surround Gaming Headset ved PriceRunner.dk, da den version vi har testet endnu ikke er i databasen, men vi har fundet den i diverse danske webshops, hvor den kan købes for omkring 2200,00.- DKK inklusiv fragt. Det er en høj pris, men på den anden side får man også 7.1 surround sound med i købet til sin PlayStation 4.
Konklusion:
Vi har kigget Razer Thresher Ultimate Wireless Surround Gaming Headsettet grundigt efter i sømmene og sammenlignet den med den lidt ældre søskende, ManO’War, da der på mange punkter blot er tale om en forbedret konsolversion af netop dette headset. Lyden, både fra headsettet, men også mikrofonen, minder derfor også utroligt meget om den lyd vi finder hos ManO’War. Razer Thresher Ultimate Wireless Surround Gaming Headset er som navnet antyder et trådløst headset til PlayStation 4, der har fokus på brugervenlighed, og lækker lyd i en lækker indpakning. Og den gør langt hen ad vejen netop dette. Den ser godt ud ved siden af en PlayStation, og den medfølgende basestation med holder til headsettet når det ikke er i brug, ser rigtig godt ud.
Razer Thresher Ultimate Wireless Surround Gaming Headsettet koster i øjeblikket omkring 2200,00.- DKK inklusiv fragt, hvilket er noget af et prisskilt for et trådløst headset, også selvom det er tiltænkt PlayStation 4 folket. Jeg har svært ved at forsvare det meget høje prisskilt i forhold til deres trådløse ManO’War headset, som næsten kan det samme, om end byggekvaliteten af Thresher er forbedret en del, og lyden er lidt bedre, takket være den optiske forbindelse. Dog kan Thresher headsettet også købes i en version uden basestation, men blot en USB dongle til lyden. Den version kan til gengæld købes til prisen på deres tidligere ManO’War headsets.
Razer har med Thresher Ultimate Wireless Surround Gaming Headsettet lavet et headset der er meget komfortabelt, også gennem lange gamingsessioner. På lydsiden rammer Thresher godt på steroelyden, men mindre godt til surround sound. Det klinger desværre lidt hult, dog er det noget man hurtigt vender sig til, og så er det en fordel når man spiller sit favorit spil online, hvor man bedre kan orientere sig mod fjenden. De store lukkede ørekopper giver en behagelig lydside, men en del varme, hvor det store fokus er på mellemtonen. Personligt ville jeg gerne have en knivspids mere bass til mine spil, men generelt er det et godt lydbillede man får med Thresher.
Vi slutter testen af med en score på 8 til Razer Thresher Ultimate Wireless Surround Gaming Headsettet, som har klare forbedringer i forhold til ManO’War, både i forhold til byggekvalitet og lyd, men dog stadig har nogle begrænsninger der frustrerer en lille smule.
Pros:
Cons: