Corsair HS60 PRO SURROUND: Surround lyd på budget

Corsair HS60 PRO SURROUND gaming headset windows pc spil computer sort gul
Kan man få surround lyd på budget? Læs vores test af Corsair HS60 PRO SURROUND herunder.


Til gaming er det som oftest en fordel at bruge et headset, især hvis man spiller skydespil, hvor det er vigtigt at kunne udpege hvor ens fjender er, blot ved at lytte. I den forbindelse er surround lyd en god hjælp, men kan ofte blive ret dyrt. Corsair har sendt os deres HS60 PRO SURROUND headset, der er storebroren til HS60 SURROUND headsettet. Her er der tale om et headset med surround lyd, der ikke koster det store, sammenlignet med andre surround headsets til gaming. Om headsettet kan leve op til navnet, og om man reelt får noget godt for pengene, kan du læse i denne test.


Først skal vi dog lige som altid lige omkring de tekniske specifikationer.

Specifikationerne

Nedenfor har jeg hevet specifikationerne på headsettet direkte fra Corsairs egen hjemmeside. Jeg har samtidig skåret alt det unødvendige fra, så der her kun er de relevante informationer.

 • Audio CUE Software: Yes
 • Detachable Microphone: Yes
 • Headphone Frequency Response: 20Hz - 20 kHz
 • Headphone Sensitivity: 111dB (+/-3dB)
 • Impedance: 32 Ohms @ 1 kHz
 • Headphone Connector: 3.5mm analog
 • Headphone Drivers: 50mm
 • Cable Length: 1.8m
 • Audio: 7.1 Surround
 • Microphone Impedance: 2.0k Ohms
 • Microphone Type: Unidirectional noise cancelling
 • Microphone Frequency Response: 100Hz to 10kHz
 • Microphone Sensitivity: -40dB (+/-3dB)

Det er værd at bemærke, at headsettet findes i to farver – den gule som vi har testet, og en i carbon, der i virkeligheden bare er en sølvgrå udgave, og dermed ikke har meget med carbon at gøre.

Desuden findes der en lillebror til dette headset ved navn Corsair HS60 SURROUND. Den umiddelbart eneste forskel jeg kan finde er, at HS60 PRO SURROUND har en smule bedre mikrofon (2.0k Ohm på PRO mod 2.2k Ohm på non-PRO).

I forhold til HS50 og HS35 serien, er der her også tale om et headset med surround lyd, eller det vil sige, at den eneste forskel lige umiddelbart lader til at være, at HS60 PRO SURROUND bliver leveret med en USB 7.1 surround sound adapter, da headsettets specifikationer ellers lige umiddelbart er magen til. Det er altså adapteren og muligheden for 7.1 surround lyd derigennem, som man betaler lidt ekstra for.

Kassen og dens indhold

Med de tørre tal af vejen, er det nu blevet tid til at kigge på selve produktet. Corsair HS60 PRO SURROUND kommer i en kasse med den velkendte gule farve, som vi kender fra andre produkter fra Corsair. Man er ikke i tvivl, at der her er tale om et af Corsairs lidt mere budget orienterede produkter, da selve indpakningen virker en del billigere end hvad vi normalt er vant til at se fra dem.

HS60 PRO SURROUND Gaming Headset

Æskens forside er prydet af et billede af headsettet, samt produktets navn. På siderne er der henholdsvis endnu et billede af headsettet og et ”NEVER MISS A BEAT” slogan. På bagsiden er de tekniske specifikationer listet op, så man kan danne sig et overblik over hvad headsettet kan, inden man køber det.

Men nok om indpakningen, det er selve headsettet det handler om. Ude af indpakningen finder man selvfølgelig selve headsettet, der, som tidligere nævnt, i vores tilfælde er den gule udgave. Yderligere finder man den aftagelige mikrofon, USB 7.1 surround sound adapteren, samt en brugsforvirring hvis man skulle være i tvivl om, hvordan man tilslutter et USB-stik og et 3,5 mm jackstik (de er jo begyndt at forsvinde på smartphones).

HS60 PRO SURROUND gamer headset

Det medfølgende kabel på fornuftige 1,8 meter sidder fast på headsettet og er ikke aftageligt.

Et nærmere kig

Selve headsettet er lavet af fornuftige solide men ikke alt for dyre materialer. Selve hovedbøjlen lader til at være lavet i aluminium og er polstret med memory skum og betrukket med kunstlæder. På vores gule udgave er der desuden gule syninger, som giver bøjlen et pænt udseende.

hovedbøjle memory skum syninger hs60 surround 7.1 gaming lyd

Ørekopperne er lavet i plastik med noget gitter på siden samt gule detaljer og et Corsair logo. På indersiden finder man en markering med ”L” og ”R” for venstre og højre side, så man kan rette sig efter det, hvis man skulle være i tvivl om, hvordan headsettet skal vende.

ørekopper corsair hs60 pro surround 7.1 side højre venstre lol league of legends new character

Al headsettets funktionalitet finder man på venstre ørekop, hvor både hjulet til justering af volumen, mute knappen til mikrofonen og selve stikket til mikrofonen sidder. Ørekopperne er desuden polstret med memory skum og betrukket med kunstlæder.

mute knap volumen kontrol lydniveau headset corsair asus msi gaming musik

Mikrofonen er som sagt aftagelig, hvilket er rart, hvis man bruger en standalone mikrofon, og man derfor ikke skal bruge den medfølgende mikrofon.

mikrofon astralis team liquid headset boommic blue yeti gaming lyd hs60 pro surround.jpg

Headsettet i brug

Jeg startede med at teste headsettet i spil, da det nok er gaming de fleste vil købe dette headset til. I Corsairs iCUE software, kan man vælge at indstille equalizeren til forskellige typer brug. Personligt foretrækker jeg ”Pure Direct” presettet. Yderligere er det herinde man indstiller om man vil køre stereo eller 7.1 surround sound. Om man foretrækker det ene eller det andet, handler om personlige preferencer. I min test i Battlefield V, følte jeg, at jeg lidt mistede overblikket med den virtuelle 7.1 surround lyd slået til, så jeg fortsatte min test i stereo.

corsair icue software rgb lys gaming led hs60 7.1 surround

Alt i alt, er jeg ganske tilfreds med lyden i Corsair HS60 PRO SURROUND headsettet til gaming. Lyden var klar og tydelig, om end ikke den bedste, og jeg havde ikke på noget tidspunkt en fornemmelse af, at jeg missede nogen vigtige lyde. Det virkede nemt at høre hvor der blev skudt fra, og hvor mine fjender løb henne.

Min næste test foregik med musik. Jeg har testet diverse genrer, såsom pop, metal, EDM og klassisk musik, og må ærligt sige, at dette headset ikke egner sig til musik. Man kan selvfølgelig godt lytte til musik med headsettet, men lyden føles meget flad. Dette headset er selvfølgelig også henvendt til gameren, og derfor lader vi den bare ligge her. Hvis man dog absolut vil lytte til musik med dette headset, så kan det kun anbefales at man udelukkende gør det i stereo, da 7.1 lyden totalt ødelægger musikken.

Sidste lydtest er mikrofonen, og her imponerer headsettet en lille smule. Lyden fra mikrofonen er klar og tydelig, og kan uden problemer anbefales til almindelig gaming. Svagheden er de dybe toner, hvor mikrofonen ikke rigtig kan følge med, hvilket også kan høres i vores mikrofontest. Det skal også lige nævnes, at jeg startede med at teste med mikrofonen placeret direkte foran munden, hvilket ikke lød specielt godt. Da jeg fik den flyttet, så den gik lige ud fra ørekoppen, blev lyden meget bedre uden al mulig støj.

Du kan høre vores standardiserede mikrofontest under følgende link:
HS60 PRO SURROUND mikrofon test

Under min test med mange timers gaming, har jeg ikke på noget tidspunkt følt, at headsettet sad ubehageligt på hovedet. Man skal dog være opmærksom på, at hvis man har et bredt hoved, så kan headsettet godt virke lidt småt og måske klemme lige til den gode side.

Pris

Prisen på Corsair HS60 PRO SURROUND headsettet ligger i skrivende stund på ca. 550,-, hvilket diverse alternativer taget i betragtning, virker som en rimelig pris.

Konklusion

Så blev det tid til konklusionen og her vil jeg sige, at Corsair HS60 PRO SURROUND er et fint bud på et budgetvenligt headest. Lyden er fin i et gaming scenarie, men egner sig ikke til musik. Mikrofonen er også rigtig fin for et headset i denne prisklasse, hvor lyden i dette tilfælde er klar og tydelig. Dog må man her undvære lidt bas, hvorfor en standalone mic helt klar vil være at foretrække, hvis man streamer og vil give sine seere en bedre lydoplevelse.

Headsettets komfort er ganske udmærket med bløde ørekopper og en justerbar hovedbøjle. Headsettet sidder dog lidt stramt på hovedet, så hvis man har et meget bredt hoved, kan man risikere at det sidder for stramt.

Gaming HS60 PRO SURROUND Headset corsair

Hvis man vælger at smide de ca. 550,- efter et Corsair HS60 PRO SURROUND headset, får man fornuftig gaming lyd, de mest grundlæggende features et headset skal have, en fornuftig mikrofon, samt mulighed for virtuel 7.1 surround lyd gennem den medfølgende adapter.

Corsair HS60 PRO SURROUND ender med en score på 8/10 og en Safe Buy award.

Pros:

 • Fint headset til prisen
 • Lyden i spil er fin
 • God lang ledning
 • Medfølgende USB 7.1 surround sound adapter
 • Fornuftig komfort

Cons:

 • Egner sig ikke til musik

hs60 surround corsair sort gul black yellow headset wireless trådløs bluetooth gaming gratis spil windows apple android ps4 ps5 xbox one x gaming