EPOS GSX 300: Test

audio sound digital surround GSX 300 sound External soundcard gaming EPOS
Selvom de fleste headsets gør brug af USB eller dit bundkort måske indeholder et fornuftigt lydkort integreret. Så er det ikke sikkert et eksternt lydkort giver mening. Alligevel så har EPOS sendt et eksternt lydkort forbi til test, hvor vi skal kigge på om det faktisk løfter lyden når vi bruger et headset som gør brug af jackstik. Vi tager et kig på GSX 300 fra EPOS.

Inden vi kaster os ud i selve testen skal vi have kigget på specifikationerne, jeg har været på EPOS hjemmeside for at finde nogle informationer frem.      

Specifikationer på EPOS GS X300

 • Type: External sound card
 • USB Type: USB 2.0
 • Kabel længde: 1200 mm
 • Indgange: 3.5 mm headset socket, 3.5 mm mikrofon socket
 • Kompatible: PC
 • Undersøttet lyd samples: 24 bit 96 kHz, 7.1 @ 16 bit 48 kHz  

Rundt om EPOS GS X300

GSX 300 kommer i en hvid æske, med en blå kant i bunden. På fronten har vi et billede af det eksterne lydkort. I toppen har vi navnet på sammen med at det er en del af EPOS gaming serie. I højre hjørne var vi EPOS navnet sammen med Sennheiser. I modsatte hjørne har vi nogle små ikoner som viser at lydkortet bringer high resolution audio, mulighed for 7.1 surround sound, og en knap som kan justeres. 

digital surround sound EPOS gaming 300 GSX audio sound soundcard External.jpg

På bagsiden får vi ikke mange nye informationer, men de gentager og uddyber lidt mere de tre nøglefunktioner vi så på fronten. Vi kan også se at lydkortet kan komme op på 24 bit 96 kHz, samt ved hjælp af software kan du forvandle dit stereo headset til et headset med 7.1 surround sound. 

sound gaming GSX surround sound EPOS soundcard External audio digital 300.jpg

Ligger vi indholdet på bordet, har vi i den lille pakke, selve GSX 300 lydkortet, et USB-A kabel og nogle manualer. 

300 surround digital gaming sound soundcard GSX sound audio EPOS External.jpg

GSX 300 er sort, hvor vi på fronten har EPOS og Sennheiser stående i tekst. Udover det har vi også den justerbare knap, og en knap til lydstyrken. 

digital External surround sound sound audio soundcard gaming GSX EPOS 300.jpg

På bagsiden har vi indgang vi micro-usb samt to 3.5mm jackstik indgange til henholdsvis headset og mikrofon.

surround gaming digital sound EPOS External soundcard GSX audio 300 sound.jpg

Testen – Lyden

Vi skal selvfølgelig have set om det hjælper at bruge et ekstern lydkort fra EPOS fremfor bundkortets eget lydkort. Headsettet som vi bruger til denne test er H6PRO Open, som vi tidligere har haft testet, og som endte med en score på 9 sammen med ”Great Product” award.

Under testen af headsettet, fandt jeg ud af headsettet var født til at lade musikken komme til sin ret, og den formåede at give et nyt lydbillede, end hvad jeg før har oplevet fra de headsets som har været til test. 

Efter at have tilsluttet til GSX 300, ender jeg med et nyt lydbillede, hvor headsettet som jeg ikke troede kunne blive bedre på lyden, har fået et løft op i musikken. Det som headsettet formåede at gøre godt før, gør den nu bedre, og det føles som om lydniveauet pludselig kommer et hak op. Den ekstra equalizer styring som GSX 300 og EPOS softwaren giver, formår at bringe det bedste frem i musikken.

Tager vi et kig på selve spil oplevelsen, ender det med at være samme historie. Her har vi mulighed for at vælge esport profilen, som blandt andet ligger mere vægt på trebble, sammen med muligheden for 7.1 surround sound. Hele oplevelsen for spillet, hvordan fodtrin klart går igennem, retningen for at man kan høre sin modstander enten gå eller larme på den anden side af væggen kommer endnu mere frem, end det gjorde for headsettet alene. 

audio sound digital surround GSX 300 sound External soundcard gaming EPOS.jpg

Pris

GSX 300 fra EPOS har et prisskilt på 575,- DKK. 

sound digital audio soundcard sound GSX surround External 300 gaming EPOS.png

Konklusion

Det kan selvfølgelig være svært at sætte en bedømmelse på et ekstern lydkort. De fleste har nok valgt at bruge USB-C eller USB-A headset, og derfor giver et lydkort ingen mening. Men de personer som er tilbage og har valgt at gå jackstik vejen, så kan I trygt læse videre. Selvom det måske kan virke fjollet at bruge en god sjat penge på et godt headset, for alligevel at supplere med et eksternt lydkort, så føler jeg stadig GSX 300 bringer noget på banen. Denne lille boks formår at forbedre lyden, så markant at det kan høres, både når det drejer sig om musik, men også i spil. Udover det så kommer den med et diskret design, som sagtens kan stå på skrivebordet, uden du har lyst til at skjule den væk. 

Selvom det kan virke som en unødvendig ekstra feature, så er prisen ikke så høj og det gør også at det virker som et godt køb, hvor jeg vil mene at du næsten kan vække dit gamle headset med jackstik til live igen, og få en bedre lyd ud af det.  

Det gør også at jeg slutter testen af med at give GSX 300 en score på 9 ud af 10 sammen med ”Great Product” award. For selvom jeg ikke kan finde noget negativt omkring GSX 300, så er det bestemt et produkt som ikke henvender sig til alle, og dem som produktet henvender sig til, er måske ikke ude efter at lave et tilkøb til sit headset og gøre den post endnu dyre end nødvendigt. 

Godt

 • Forbedre lyden
 • Diskret design
 • Pris
 • Justerbar knap

Knap så godt

 • Intet nævneværdigt

Score: 9 + ”Great Product”

Vores partnere