Wavell Pro - Dansk True Wireless: Test

Skærmbillede 2022-10-26 095220
Vi har fået endnu et nyt produkt til test fra den lille danske lydvirksomhed Wavell. Denne gang er det deres nye True Wireless headset Wavell Pro.

Specifikationer

 • Bluetooth-navn: Wavell PRO
 • Rækkevidde: 10 meter
 • Interface høretelefoner: Touch
 • Interface etui: Funktionsknap
 • Chipset: Qualcomm QCC 5141
 • Bluetooth version: Bluetooth 5.2
 • Støjreduktion: Hybrid ANC (4 ANC mikrofoner) 
 • Transparency: Ja 
 • Multi connectivity: Ja
 • Auto detection: Ja
 • TrueWireless Mirroring™️: Ja
 • CvC 8.0 Echo cancellation and Noise suppression: Ja
 • Batteri: 
 • Høretelefoner:
 • Afspilningstid: 7+ timer
 • Etui:
 • Antal opladninger af PRO: 2 gange
 • Trådløs opladning: Ja
 • Oplader input: USB-C
 • Følsomhed: 96dB ± 2 dB
 • Frekvens: 20-20000HZ
 • Formater: aptX / AAC / SBC
 • Impedans: 32Ω

På papiret er det en fornuftig liste af specifikationer som Wavell har sendt med deres nye Pro headset. Op til 20 timers samlet batteritid, ANC, trådløs opladning og Multi connectivity er alle sammen lækre features.

Wavell Pro kan fås i enten sort eller hvid og vi har modtaget den sorte variant til test.


En tur rundt om Wavell pro

Wavell Pro inkluderer et sort opbevarings og lade etui som er det første man møder. Det er lavet i sort plast og er blandt de lidt større af slagsen. Det er naturligvis fordi der skal være plads til et internt batteri som kan oplade de to ørepropper og så er der også inkluderes trådløs opladning. 

Der er en lille LED indikator på fronten som kan bruges i forbindelse med opladning. På bagsiden er der et USB C stik til opladning via kabel og så en funktionsknap. Knappen kan bruges til hurtig at forbinde sættet mens de stadig er i etuiet. 

Wavell Pro USB C opladning.JPG

Når vi åbner etuiet kan vi se Wavel Pro sættet der bliver holdt fint på plads med magneter. Ørepropperne er lavet med et blankt finish med et Wavel logo på begge sider. Som altid havde jeg helt klart foretrukket et mat finish som alt andet lige er lettere at holde pænt. Endnu mere aktuelt når der som på Wavell Pro er et touch interface som betyder at man kommer til at røre meget ved dem.

Designet bygger videre på Wavells  Wavell Two sæt men har dog i den nye form her fået en opdatering som klæder sættet. 

Wavell Pro True wireless headset.JPG

De holdes fast af silikonespidserne og er altså uden bøjle eller andet til at sikre dem i ørerne. Der er tre størrelser af silikonespidser med til Wavell Pro som burde kunne sikre en god pasform til de fleste ører. 

Opladningen i etuiet foregår via pogo pins som kan ses på bagsiden af sættet. Både ørepropperne og deres pladser i etuiet er tydeligt mærket så man kan se hvilken side de passer i. 


Testen

Jeg har brugt Wavell pro over et par uger nu sammen med min smartphone. Det har været både til opkald og så naturligvis en masse musik. 

Opsætning og parring foregår uden problemer og man er hurtigt oppe og køre. Der er ingen seperat software til Wavell Pro så alt styring foregår enten via sættet direkte eller på din telefon. 

Begge ørepropper har et touch interface på siden. Herfra er det muligt at styre medieafspilning, skifte mellem ANC eller ambient mode og styre evt opkald. 

Wavell Pro indholdet i kassen.JPG

Der er desværre ingen mulighed for at justere volumen. Derudover fungerer touch funktionen dog rigtigt fint og det er let at ramme det store felt. 

Opladning af ørepropperne foregår i etuiet som har batteri nok til at kunne oplade sættet to fulde gange. Opladning af etuiet kan ske enten via trådløs Qi opladning eller USB C. Der følger et lille USB C kabel med i kassen til Wavell Pro men selve opladeren skal man selv stå for.

Lydprofilen på Wavel Pro sættet er helt som vi også så med deres Sound Master 2 med en hovedvægt til den lidt mere bastunge ende af lyden. 

Det er dog ikke overdrevet og der er stadig en fornuftig adskillelse af lydbilledet hvor også høj og mellemtoner får plads i lydbilledet. 

Til musik som i forvejen er meget bastung kan det dog godt ende med at blive en smule for meget efter min smag. Wavell Pro leverer et meget varmt lydbillede som måske ikke egner sig lige godt til alt indhold. 

Jeg vil dog sige at jeg generelt er rigtigt fint tilfreds med lyden. 

Wavell Pro Etui.JPG

Wavell Pro kan indstilles enten i ANC eller Ambient Mode. ANC er naturligvis aktiv støjreduktion mens Ambiens Mode via mikrofoner lukker lyden omkring dig ind så man fx i trafikken har en bedre mulighed for at være opmærksom på omgivelserne. 

Jeg ville dog ønske at der var mulighed for at vælge helt fra så der hverken var ANC eller Ambient inputs der kunne sagtens være tidspunkter hvor jeg ikke ønskede nogen af delene og det ville formodentlig også forbedre batteritiden. 

ANC'en fungerer fornuftigt men er ikke den bedste jeg har oplevet på et Ture Wireless headset. Det er naturligvis som med det meste ANC bedst til at sortere hvid baggrundsstøj fra som lyden af toget eller bilen eller en summen fra en emhætte mens man laver mad.

Lyde som tale eller lign. frasorteres ikke specielt meget men der tages bare en lille smule af toppen.

Wavell Pro opladning.JPG

Ambient Mode lukker aktivt lydene omkring dig ind i sættet. Det er naturligvis for at man kan have en bedre fornemmelse af omgivelserne. Hvor meget det rent faktisk giver afhænger naturligvis også af hvor højt du skruer op for musikken eller det andet indhold du hører. 

Det kan sagtens lade sig gøre at overdøve Ambient Mode. En lille detalje som jeg dog har bemærket er at hvis der er stille omkring dig og du ikke hører musik eller andet så kan der høres en summen samt lidt elektronisk støj i Wavel Pro sættet når man har det på Ambient Mode indstillingen. 

Det kan også svagt høres hvis man har sin musik skruet ret langt ned. Det er dog svært at høre hvis man har volumen på bare middel niveau. Det vil dog komme frem imellem numre eller i stille passager. 

Batteritiden rammer efter min vurdering nu efter et par uger meget fint med Wavells anførte 20 timer samlet. 


Pris

Wavell Pro kan pt findes online med en pris på lige under 1200 kroner. Det placerer dem i den høje ende rent prismæssigt. 


Konklusion

Wavel har med deres Wavell Pro sæt fået lavet et solidt Ture Wireless sæt med en kombination af gode features. 

Lyden ligger til den bastunge ende så hvis man foretrækker den lydprofil vil man føle sig fint hjemme med Wavell Pro. 

Wavell Pro silikonespids.JPG

Der er en fornuftig ANC med på sættet også selv om den ikke slår de bedste på markedet. Ambiens Mode er også fornuftig men den introducerer desværre en smule elektronisk støj som kan høres ved lav volumen. 

Wavell Pro har har en lækker pasform som har fungerer fint med mine ører. Det blanke finish havde jeg gerne set i mat men det er nok mest en smagssag i sidste ende. 

Opbevarings- og ladeetuiet er rart at have og giver god funktionalitet og forlænget batteritid til det lille sæt. Desværre synes jeg at det mangler lidt på sin finish. Låget er lidt skramlet og føles skråbeligt. I det hele taget føles etuiet ikke som et der følger med et et sæt til 1200 kroner når man sammenligner med hvad vi har set fra andre producenter. 

I sidste ende er det også prisen der ender med at trække lidt ned for Wavell Pro. Jeg synes ganske enkelt ikke at den når til helt samme standard i materialer og finish som andre lignende sæt eller endda visse billigere set. 

Vi lander med en endelig karakter på 7 for et sæt som leverer gode resultater generelt men har nok små mangler til at vi desværre trækker lidt ned. 


Godt: 

 • God og simpel betjening
 • Dyb og god lyd til den bastunge ende


Skidt: 

 • Mangler på finish og materialer
 • Prisen


Vores partnere