COUGAR Vortex RGB FCB 120 Cooling Kit

3_cougar_vortex_rgb_fcb_120_indpakning

I denne test tager vi et helt Cooling Kit fra COUGAR. Sættet med tre Vortex RGB FCB 120mm blæsere imponerer med dens flotte RGB-belysning. 

COUGAR er efterhånden en velkendt producent blandt Tweaks skribenter. Vi har efterhånden haft virkelig mange produkter fra firmaet med mottoet “Real Gear for Real Gamers” gennem vores hænder. I denne anmeldelse tager vi et kig på Vortex RGB FCB blæser kit fra COUGAR. Kittet består af tre 120 mm blæsere med RGB-belysning og en Core Box C. 

3_cougar_vortex_rgb_fcb_120

 

Først skal vi dog lige se på et par tekniske detaljer 

Specifikationer 

 

3_cougar_vortex_rgb_fcb_120_specifikationer 

Kassen og indholdet 

Selve kassen fra COUGAR er endnu engang holdt i deres sort/orange tema. På forsiden finder vi navnet på produktet, en lille smule info om indholdet, et billede af blæseren og sidst men ikke mindst et RGB-logo. 

3_cougar_vortex_rgb_fcb_120_front 

På den ene side af kassen finder vi som sædvanligt et stort COUGAR logo, mens produktets navn er påtrykt på den anden side. 

På bagsiden finder vi et billede af både blæserne og den medfølgende Core Box C, samt en smule mere dybdegående produktinformation. 

Inde i kassen finder man så alt det sjove. Der medfølger tre 120 mm COUGAR Vortex RGB FCB-blæsere, en Core Box C til blandt andet styring af belysningen, samt en række kabler. Medfølgende er der også en lille brugsforvirring, som man egentlig bare bør smide over højre skulder og håbe, at de mange timer i et NBA-spil har gjort, at man rammer skraldespanden. 

3_cougar_vortex_rgb_fcb_120_introduktion

 

Produktet er pakket ind i en smule plastik og er egentlig ikke voldsomt godt beskyttet for stød mod forsiden af emballagen. Ud over det ser det hele ud til at være forsvarligt indpakket. 

Et nærmere kig 

Med indholdet ude af kassen er det nu blevet tid til at kigge på det udstyr man har betalt penge for. De tre 120 mm blæsere er klart dem der fylder mest i pakken, og ser man nærmere på dem, kan man se fede detaljer som karbon look i hjørnerne. Fanebladene har en rillet overflade der har til formål at mindste larm fra blæserne samt øge air flowet, hvilket er nødvendigt for at opnå den bedst mulige kølingsevne uden alt for meget larm. 

3_cougar_vortex_rgb_fcb_120_closeup

 

På bagsiden af blæserne, bag fanebladene, finder man endnu en fed detalje. COUGAR har valgt at udstyre bagsiden med små finner, der skal være med virkende til at danne en slags hvirvelvinds agtig luftstrøm. Det er deraf blæsernes navn “Vortex” kommer. Denne detalje gør, at luftstrømmen ud af blæseren bliver mere målrettet, hvilket øger køleevnen. 

3_cougar_vortex_rgb_fcb_120_standalone

3_cougar_vortex_rgb_fcb_120_test_af_luft 

Blæsernes hjørner har, ud over karbonlooket, også en gummioverflade ved skruehullerne. Disse er medvirkende til at mindske vibrationer i kabinettet, hvilket resulterer i mindre støj. 

3_cougar_vortex_rgb_fcb_120_side 

Sidst men ikke mindst, er blæserne udstyret med en ring med RGB-belysning. Denne ring er udført på en sådan måde, at belysningen kan ses i en 180 graders vinkel, hvilket betyder at man kan nyde belysningen forfra og fra begge sider. 

Ud over blæserne indeholder pakken en Core Box C, som er COUGARs styreenhed til styring af RGB-belysningen og levering af strøm til blæserne. Der er plads til at man kan tilslutte 8 RGB-blæsere og derudover er der mulighed for at tilslutte yderligere fire RGB-strips. Core Box C er udstyret med to magneter på bagsiden, hvilket gør det nemt at montere boxen de fleste steder i kabinettet. COUGAR benytter sig af deres egen standard for stik, og derfor er det ikke umiddelbart muligt at tilslutte RGB blæsere fra andre producenter. Det er dog muligt at tilslutte Core Box C til ens bundkort eller anden styreenhed fra ASUS, MSI eller GIGABYTE med de medfølgende adaptere, for på den måde at opnå muligheden for at synkronisere belysningen med resten af systemet. 

3_cougar_vortex_rgb_fcb_120_hub 

Core Box C skal desværre bruge et gammeldags 4-pin molex stik til strøm, hvilket er lidt ærgeligt.

Sidst men ikke mindst, medfølger der også et lille kabel med en knap, der kan tilsluttes boxen og bruges til at skifte mellem de enkelte belysningsmønstre. I stedet for knappen, kan man f.eks. også tilslutte computerens reset knap, og få mulighed for at styre belysningen derigennem. Man mister dog muligheden for at bruge reset knappen til dens egentlige formål, så det skal man lige have i baghovedet. 

 


I alt er der 14 forskellige belysningsmønstre samt muligheden for at slukke helt.

3_cougar_vortex_rgb_fcb_120_software

Blæseren i brug

Da jeg fik tilsluttet blæserne fandt jeg hurtigt ud af, at der ikke er tale om PWM-blæsere, og dermed lader det ikke til at være muligt uden større fiksfakserier, at styre blæsernes hastighed. De er dermed lås til at køre med 1200 omdrejninger/min. Heldigvis larmer blæserne næsten ikke. Jeg vil ikke gå så langt at jeg vil kalde dem lydløse, men med blæserne monteret inde i et kabinet skal man have meget spidse ører, hvis lyden fra blæserne skal genere en. 

Blæsernes ydelse er fra COUGARs side angivet til lige knap 37 CFM, hvilket helt klart ligger i den lavere ende. Lufttrykket på 0,78 mm H20 er heller ikke noget at råbe hurra for. 

Belysningen skal derimod have ros herfra. Ringene med RGB-belysning er flotte, og det er helt klart her COUGAR scorer point. 

3_cougar_vortex_rgb_fcb_120_rgb lys

Prisen 

Et Vortex RGB FCB 120 Cooling Kit fra COUGAR, kan i skrivende stund erhverves for ca. 380,- DKK. Dette placerer produktet i den billigere ende af skalaen for kølekits med tre RGB-blæsere, der typisk starter ved ca. 500,- DKK.
 

Konklusion 

Med Vortex RGB FCB 120 Cooling Kit fra COUGAR er jeg ikke i tvivl, dette sæt er lavet til dem der ikke behøver mere køling i deres kabinet, men gerne vil have flot RGB belysning. Ydelsen er nemlig ikke noget at råbe hurra for, sammenlignet med lidt dyrere alternativer, mens belysningen er på samme niveau eller endda lidt bedre i visse tilfælde. 

Blæserne er flotte og virker robuste. Karbon-detaljerne er fede, og giver blæserne lige en smule ekstra pynteværdi. 

Endnu engang er jeg nødt til at konkludere, at man skal overtveje alternativer fra COUGAR hvis man vil have vild ydelse. Men hvis man vil spare lidt penge, og få sig nogle rigtig flotte lydsvage blæsere med RGB-belysning til sit kabinet, så er COUGAR Vortex RGB FCB 120 Cooling Kit er rigtig godt bud. Vi ender med en score på 6/10. 

Pros:

  • Meget flot RGB-belysning
  • Lydsvage
  • Karbon detaljer
  • Gummi ophæng
  • Styreboksen Core Box C medfølger
  • Fornuftig pris
  • Pynter i mange kabinetter... 

Cons:

  • ...er kun til pynt
  • Ydelsen er ikke god
  • Ikke mulighed for at styre hastigheden