Fractal Design Meshify 2 Compact: Test

Kabinet Fractal kompakt ATX Compact Meshify Chassis design 2
I slutningen af 2020, introducerede Fractal Design os for deres Meshify 2 og Meshify 2 XL. Som kom med et flot og stilrent design, hvor fokus på airflowet stadig er i top. Denne gang skal vi se på en model som er skrumpet men stadig lever op til serien.


Compact Meshify Chassis Kabinet ATX 2 kompakt design Fractal.png


Vi er kun lige begyndt på 2021 og Fractal Design er allerede klar med en ny model af deres Meshify, Nemlig Meshify 2 Compact. Denne model skal erstatte deres ældre model Meshify C som udkom i 2018.


Specifikationer og features

Da denne test skrives mens en NDA er gældende, har jeg ikke kunne finde oplysninger på Fractal Designs hjemmeside, i stedet har jeg gjort brug af den reviewer guide, som de har sendt. 

 • Type: Miditower kabinet
 • Dimensioner: 427 x 210 x 474 mm
 • Materialer: Stål og hærdet glas
 • Bundkort support: Op til ATX
 • Harddisk pladser: 2x 2.5” + 2x 3.5” (4x 2.5” pladser, medfølger kun to holdere)
 • Maksimal PSU-længde: 160 mm m/HDD-bur (200 mm u/HDD-bur)
 • CPU-køler maksimal højde: 169 mm
 • Grafikkort maksimal længde: 360 mm (341 mm med front blæser monteret)
 • Farver: Grå eller hvid
 • PCI-slots: 7+2 (vertikal grafikkort montering, kræver ekstra udstyr)

Blæser support:

 • Front: 2x 140 / 3x 120 mm (2x140 mm inkluderet)
 • Top: 2x 140 / 2x 120 mm
 • Bagende: 1x 120 mm (1x 120 mm inkluderet)
 • Bund: 1x 120 mm (Kræver HDD-bur fjernet)

Radiator support:

 • Front: 120 / 140 / 240 / 280 / 360 mm
 • Top: 120 / 140 / 240 mm
 • Bagende: 120 mm
 • Bund: 120 mm (Kræver HDD-bur fjernet)


Rundt om Fractal Design Meshify Compact

Vi er nu blevet klar til at få kigget nærmere på kabinettet. Hvis du allerede nu har læst vores test omkring Meshify 2  eller Meshify 2 XL , vil du hurtigt opdage at kabinettet her er en del af familien. 

Meshify 2 Compact er et lille lækkert kabinet sammenlignet med de to andre modeller. Det kommer selvfølgelig også med nogle kompromiser, som vi kigger på senere. Modellen vi har modtaget er med hærdet røget glas side. Glas siden kan trækkes ud, ved at trække i siderne, hvor glasset fint følger med. 

Fractal Design Meshify 2 Compact

Når vi kigger på fronten, er det meget svært at se forskel på de tidligere modeller, og den har sin velkendte og flotte mesh front med det elegante Fractal logo i bunden. Udover at fronten har et flot design, giver det også god mulighed for en god luftstrøm. 

Fractal Design Meshify 2 Compact test tweakdk

I toppen har vi front panelet, hvor vi har jackstik indgang til headset og mikrofon, USB Type-C, power- og reset knap og til sidst to USB 3.0 Type-A. 

kompakt Kabinet ATX Meshify Compact Chassis design 2 Fractal

Chassis 2 Fractal kompakt design ATX Compact Kabinet Meshify

I bunden har vi et støvfilter, som beskytter imod støv nedefra. Filteret kan nemt tages af, når det har behov for en rengøring og sættes også nemt på plads igen. 

Fractal Meshify 2 design Compact ATX Kabinet kompakt Chassis

Vi skal selvfølgelig også have et kig ind i kabinettet. Det er også her forskellene fra de andre modeller begynder at komme. Udover pladsen er lidt mere trængt, har vi stadig plads til et ATX bundkort, vi har dog ikke samme muligheder for at fører ledninger som i de andre modeller. Hvor der er flere muligheder til at fører ledningerne igennem til bunden af bundkortet.  

ATX Compact Kabinet Meshify 2 Chassis Fractal kompakt design tweakdk

Meshify 2 Compact kommer med 2 140 mm Fractal Design Dynamic X2 GP-14 og 1 120 mm Fractal Design Dynamic X2 GP-12 blæsere monteret. I fronten monteres op til 360/280 mm radiator, i toppen op til 240 mm og bunden og bagerst en 120 mm radiator. Bunden kræver dog at harddiskburet fjernes, hvilket gør du ikke kan have 3.5 harddiske monteret. 

Chassis Fractal Compact design Meshify ATX kompakt 2 Kabinet

2 Kabinet Fractal design kompakt Chassis Meshify Compact ATX.

På bagsiden har vi syv PCIe ekspansions slots, hvilket igen viser at kabinettet har en mindre størrelse end sine to storebrødre. 

Kabinet Meshify Compact 2 Chassis Fractal kompakt ATX design

Åbner vi op bagtil, har Fractal Design lavet en masse kabelføring. Både ude i siderne, men også gjort plads til at trække kabler i midten. Det er dog blevet lidt mere trængt og vi har kun et råderum på 25 mm over hele bagsiden. Vi har plads til to SSD på bagsiden. 

Chassis design kompakt ATX Meshify Compact 2 Kabinet Fractal

Går vi længere ned, har vi harddisk buret, som giver plads til to 3.5 harddiske. Som det ses gør det også pladsen lidt trængt til ledningerne. Personligt vil det være en af de ting som ryger først ud, for at give lidt mere plads til at samle ledningerne i bunden, også ved at kabinettet holder sit navn ved at være kompakt.

Compact Chassis Kabinet ATX kompakt design Meshify Fractal 2

For at montere en strømforsyning skal beslaget skrues af, for her efter at skrue den på strømforsyningen og herefter kan det skubbes ind på plads i kabinettet. 

kompakt ATX design Kabinet Meshify Compact 2 Chassis Fractal

Skal du have monteret flere blæsere i fronten eller muligvis en radiator, kan du nemt fjerne frontcoveret. Med et enkelt ryk i bunden kommer front enheden ud, og du skal ikke tage hensyn til ledninger eller andet. 

kompakt Chassis Compact Meshify 2 Kabinet ATX design Fractal

Meshifygitteret er monteret med et kliksystem, hvilket gør det nemt at trykke ud af frontrammen. Når gitteret er afmonteret kan du nemt komme ind til støvfilteret som kan tages ud for rengøring. Fractal Design har virkelig gjort noget ud af at både at gøre deres kabinet funktionelt, lækkert og nemt. 

Chassis 2 kompakt Compact Fractal Kabinet design Meshify ATX


Montering af hardware

Det er blevet tid til at vi skal have monteret noget hardware i kabinettet, inden vi skal videre til konklusionen. Inden vi går i gang med at få vores hardware ind, skal vi hurtigt tage et kig på det tilbehør som medfølger til kabinettet. Vi får intet ekstraordinært med udover de sædvanlige skruer til at kunne montere bundkort, harddiske og strømforsyning. Fractal Design har vedlagt lidt ekstra strips, men ellers har de monteret nogle velcrobånd direkte i kabinettet. 

Meshify design Compact Kabinet kompakt Chassis ATX Fractal 2

Jeg har fået monteret en Seasonic GM-650 på beslaget, hvor det den nu nemt kan blive ført ind i kabinettet, og spændes med de to fastmonteret skruer, som kan klares med fingrene. 

Compact Fractal kompakt design Kabinet 2 Chassis Meshify ATX

Som det ses har vi fået monteret bundkort og grafikkort sammen med de resterende dele. Den forud monteret blæser bag til, havde desværre ikke en ledning, som var lang nok til at gå bagom og blive monteret i bunden af bundkortet. 

Chassis design Compact ATX Fractal Meshify 2 kompakt Kabinet

Fractal Design har lavet forarbejdet, og gjort det nemt at holde styr på kablerne i begge sider. 

ATX Compact Kabinet Meshify Fractal design Chassis kompakt 2


Pris

Vi kender desværre ikke prisen på Fractal Design Meshify 2 Compact endnu. Vi er dog blevet oplyst om en MSRP på 879,- DKK for TG versionen og 799,- DKK for solid. Kigger vi på moms og fortjeneste ender vi nok med en samlet pris på omkring 1000-1100,- DKK. 

Compact Meshify Chassis Kabinet ATX 2 kompakt design Fractal.png

Da Meshify 2 Compact ikke er kommet på hjemmesiden under testen, er det ikke muligt at linke til produktet. Du kan dog klikke på banneret for at komme til Fractal Designs hjemmeside. 


Konklusion

Vi er kommet til slutning af vores test af Meshify 2 Compact fra Fractal Design. Jeg kan roligt sige at Meshify 2 serien er utrolig lækker og har et utroligt lækkert og stilrent design, uden at gå på kompromis med funktionalitet. 

Selvom det er et kompakt kabinet bliver vi ikke snydt for stadig at have plads til ATX bundkort. Udover bundkortet, så har de stadig formået at gøre plads til 360 mm radiator i fronten, dette kræver selvfølgelig at du ikke skal bruge pladsen til harddiske. Når det så er sagt, så kan det stadig mærkes at det er et mindre kabinet, og hvis du har planer om at hoppe på vognen med RTX 3000 serien eller RX 6000. Så skal du være opmærksom på størrelsen omkring grafikkortet, da det ikke er muligt at have både stor vandkøling i front og større grafikkort på samme tid. 

Med en MSRP på 670 kroner, må man sige at Meshify 2 Compact kommer med en attraktiv pris. Den bringer både et flot design, gode bygge muligheder uden at pengepungen skal sprænges.

En af de ting jeg savnede lidt ved denne model, var en indbygget fan controller, som ses på Meshify 2 og Meshify 2 XL. Fractal Design havde selvfølgelig ikke behøvet at lave med samme antal indgange, men dette er en lækker feature, som også fjerner kabler ud til bundkortet. 

Jeg ender derfor med at give Meshify 2 Compact fra Fractal Design, en score på 9 ud af 10. Selvom kabinettet er i den mindre størrelse, så giver det dig stadig en masse plads til at kunne bruge ATX bundkort, sammen med 360mm radiator. Kvaliteten er i top og designet er fedt at se på. Det er helt klart en fordel, omkring ikke at skulle bruge værktøj til at adskille det, hvis du skal lave små justeringer inden i. 

Desværre syntes jeg også, man bliver snydt i forhold til de større modeller, blandt andet ved der ikke er blevet monteret en fan controller, som i de større modeller. 

Godt

 • Plads til ATX bundkort
 • Plads op til 360 mm radiator i front
 • Lækker kvalitet og design
 • Støvfiltre de rigtige steder
 • Nemt at adskille
 • 28 mm plads på bagsiden til kabelføring

Knap så godt

 • Fan controller som sine brødre
 • Ikke plads til større grafikkort og vandkøling (Hvis det har en betydning for dig)

Vores partnere