Inden vi går i gang, har jeg været inde på Cooler Masters hjemmeside, for at finde specifikationer på TD300 MESH.
Specifikationer og features
Blæser support:
Radiator support:
Har du læst vores test af TD500 Mesh.
Rundt om Cooler Master TD300 MESH
TD300 MESH er et mini kabinet, som både kan fås i hvid og sort. Modellen vi har modtaget til test, er i en hvid version. TD300 MESH deler mange ligheder med sin storebror TD500 MESH, dog med nogle små ændringer, når vi tager et kig ude fra. Glasset på siden går ikke helt ned, men stopper ved bunden ned til strømforsyningen.
Tager vi et kig på fronten, får vi dog et ligne design. Det er nemt at se den bygger på samme serie, bare i et mindre format. I bunden har vi logo fra Cooler Master og vi har også Mesh fronten som giver et bedre airflow til kabinettet.
Det er nemt at tage fronten af, som bygger på et kliksystem. Der er intet støvfilter imellem blæserne og fronten.
Kigger vi på toppen at kabinettet, har TD300 MESH indgange til headset og mikrofon. Udover det har vi to USB 3.0 indgange, en power knap og én reset knap. Selvom vi har de nødvendige stik, havde jeg dog håbet på at der også ville have været plads til én USB-C.
Vi bevæger os videre ind i kabinettet, og har nu fået glassiden af som fylder 3/4 af siden. Kabinettet understøtter både ITX og micro-ATX bundkort. Vi har gode muligheder for at få kabler frem både i siden, bunden og toppen. I fronten har vi plads til tre 120 blæsere eller op til 280 mm radiator. I toppen har vi også plads til 280mm radiator eller to 120 eller 140 mm blæsere.
TD300 MESH fra Cooler Master kommer med to 120mm sickle flow PWM ARGB blæsere. De kan gå fra 650-1800 RPM og har et airflow på 62 CFM. Som navnet indikere er de med ARGB som bruger 3-pin forbindelse.
På bagsiden har vi fire PCIe ekspansions slots, Hvilket gør det muligt kun at have monteret ét grafikkort. De 2 nederste skal dog brækkes helt af, hvis det ønskes at bruge dem.
Åbner vi op bagtil på TD300 MESH, har Cooler Master ikke gjort meget ud af gange til kabelføring. De har lavet små hængsler, hvor det er muligt at sætte ledninger fast med strips. Udover det manglende kabelføringssystem, bliver vi forsynet med en lille HUB, hvor det er muligt at montere op til fire 4-PIN blæsere og fire 3-PIN ARGB. Vi har også plads til to 2.5 SSD harddiske.
I Bunden har vi yderligere plads til to harddiske, i enten 2.5 eller 3.5 format. Harddisk buret, kan også flyttes til siderne, enten for at give mere plads til strømforsyningen og ledningerne, eller give mere plads til eventuelt en radiator. Det er også muligt at fjerne den helt. Det kan give en plads fra 140 til 325mm for strømforsyningen, an på placering af harddisk buret.
Montering af hardware
Inden vi bevæger os over til montering af hardware i kabinettet, skal vi tage et kig på det medfølgende tilbehør. Med TD300 MESH får vi en masse skruer og strips, som skal bruges til montering af bundkort og harddiske.
Strømforsyningen sættes ind fra siden i bunden, og det er ikke behov for at skrue noget af fra selve kabinettet, for at kunne montere. Når den er sat på plads, skal de fire skruer fra strømsyningen skrues fast, så den er monteret til kabinettet. Som det ses vil der hurtigt komme lidt plads problemer med harddisk buret monteret, medmindre det rykkes længere frem.
TD300 MESH fra Cooler Master understøtter ITX og micro-ATX bundkort, og det er også tydeligt at se med montering af ITX bundkort, at der er masser af plads til overs, hvilket gør jeg helt klart vil mene der skal bruges micro-ATX bundkort til dette kabinet, for blandt andet at dække mere for ledninger og HUB som kan ses. Der er dog stadig god plads til stort grafikkort samt radiator i enten top eller fronten.
Pris
Jeg har fundet en pris på TD300 MESH Fra Cooler Master som lyder på 1087,- DKK.
Ønsker du at se flere detaljer omkring TD300 MESH, kan du finde mere på Cooler Master’s hjemmeside, ved at klikke på banneret.
Konklusion
Tiden er kommet til at vi skal have sluttet vores test på TD300 MESH fra Cooler Master. Ved første øjekast lover TD300 MESH spændende muligheder, både når det omhandler den lille udvendige størrelse, men også den mængde af plads som kabinettet byder på indvendigt.
Kvaliteten på materialerne føles i top, og designet er også rigtig flot. Jeg kan godt lide at når kabinettet er så lille, at Cooler Master vælger at bruge 3/4 glas til siden, så den ikke går helt ned. Det giver et andet look, og giver indtryk af et endnu mindre kabinet.
Kabinettet er nemt at arbejde med, og TD300 MESH giver muligheden for også at kunne tage hele toppen af, når du arbejder med det. Hvilket gør du har nemt ved at fører kabler og montere din hardware. Udover det så giver den mesh front mulighed for et godt airflow og selvom kabinettet er i den mindre størrelse, er der stadig plads til en masse blæsere eller radiator til AIO.
Prisen er fornuftig, og taget betragtning at vi også får en lille HUB med, som gør at vi kan få nogle af blæserne om på bagsiden og skjult ledningerne, selv med ARGB virker det hele fornuftigt.
Men så stopper det gode også her, for selvom jeg godt kan lide designet, størrelsen og de muligheder for hardware i form af AIO og stort grafikkort, så virker det som om Cooler Master ikke har valgt at videre udvikle på deres TD500 MESH fra 2020.
Først og fremmest så kunne de nemt have lavet noget til at skjule kablerne som går fra front panelet og ned til bundkortet, udover det så er vi i 2022, hvilket gør det underligt at de ikke har fået plads til en USB-C på panelet og eventuelt droppet lydindgangene.
På bagsiden har de ikke lavet nogen form for mulighed for kabelføringssystem, udover de små hængsler, hvor vi kan smide en strips fast og rundt om ledningen, jeg ville dog have ønsket lidt mere.
Smider vi et ITX bundkort på, som de selv ligger op til kan bruges udover micro-ATX, så føles det bare stadig for småt og forkert, hvilket gør det ser langt fra pænt ud. Jeg vil helt klart anbefale KUN at bruge micro-ATX bundkort, da det andet bare ikke er pænt.
Når vi så skal have siderne af, så er du nød til at have gang i en skruetrækker, da de ikke har brugt et smartere system, så du nemt bare kan tage glassiden af. Som det sidste mangler jeg også et støvfilter i fronten. Selvom TD300 MESH har et meget fint mesh front, så kan jeg hurtig se støvet få sneget sig videre ind.
Det er altså en lang liste med mange plusser, men bestemt også mange kedelige knap så gode ting. Hvis Cooler Master havde valgt at tage kabinettet tilbage i laboratoriet inden de minimerede det og smed det på gaden, er jeg også sikker på mange af de små detaljer kunne have været på plads. Det gør dog bare at jeg giver TD300 MESH fra Cooler Master en score på 7 ud af 10. For selvom de mange negative punkter kan fylde meget, så er der ingen tvivl om at kabinettet har mange gode ting med sig, og det kunne have været rigtig godt. Personligt ville jeg bare have haft det lidt bedre, og jeg kan håbe hvis en TD200 MESH på et tidspunkt skulle komme, at de tager listen med og optimere det næste kabinet i serien.
Godt
Knap så godt
Score: 7