DSB slukker for Wi-Fi i S-togene

DSB_slukker_for_Wi-Fi_i_S-toget
På baggrund af et rekordlavt forbrug af Wi-Fi i S-toget, har DSB valgt at lukke ned for netværket i starten af 2020.


Når vi om få dages tid træder ind i 2020, vil det ikke længere være muligt at benytte sig af Wi-Fi netværket i S-togene, oplyser DSB.

Ifølge underdirektøren i DSB – Asger Wieth-Knudsen, var der kun lidt over 1.000 rejsende, som dagligt benyttede sig af Wi-Fi nettet i S-togene i november måned. Dette svarer til under en procent af de omkring 350.000 kunder, som dagligt rejser med S-togene.

Antallet af brugere på netværket i S-togene er således rekordlavt og det står i kontrast til de 15.500 daglige brugere tilbage i 2013, hvor mængden af brugere toppede.

 

Mobilabonnementer med ubegrænset data vinder frem

”Langt de fleste af vores kunder benytter i dag deres egne mobile enheder i S-togene. Mange har i dag mobilabonnementer med ubegrænset forbrug og har derfor ikke behov for at logge på andre netværk for at spare data, og samtidig er rigtig mange rejser på S-togsnettet så korte, at det bare er lettest at blive på sin egen mobile enhed.” Udtaler Aske Wieth-Knudsen. 

Wieth-Knudsen forklarer at de økonomiske ressourcer, som bliver frigjort fra Wi-Fi nettet der bliver lukket ned i S-toget, nu skal investeres i fjern- og regionaltogene. Dette resulterer i at vi allerede efter nytår kan se frem til bedre Wi-Fi net i de nævnte tog.

 

Større fokus på de tyndt befolkede dele af landet

DSB har i løbet af året investeret en del penge i at forbedre nettet i de tog, som kører i områder hvor dækningen er knap så god.

”Det er de lidt længere rejser, der kommer ud i mere tyndt befolkede dele af landet, hvor wi-fi giver bedre mening. Derfor har vi prioriteret midler på vores fjern- og regionaltog.” Lyder det fra Aske Wieth-Knudsen.

Wi-Fi netværket blev etableret i S-togene af DSB, tilbage i 2012

 


Billede og kilde: DR Nyheder