Corsair DDR5-6400 RAM ankommer senere i år

DDR5 6400 corsair
DDR5-hukommelse kommer snart på markedet, og blandt de første aktører, finder vi Corsair. I et blogindlæg, der beskriver det grundlæggende i ny hukommelsesteknologi, teser Corsair nu for kommende DDR5-6400 RAM, der ankommer senere i år

Blogindlægget dækker ændringer, der ankommer med en ny hukommelsesstandard, der i høj grad vil forbedre hastighed, energieffektivitet og højere kapacitet med et enkelt modul.

DDR5_Graphs_Bandwidth 1.jpg

DDR5_Graphs_Capacity-2.png

Mens DDR5-teknologi i øjeblikket ikke understøttes af nogen kendt platform, vil vi ved udgangen af 2021 se Intel 12. generation af Core kodenavnet "Alder Lake-S" fuldt ud understøtte den nye standard.

Interaktionen af DDR5 afhænger stærkt af tilgængeligheden af DDR5-understøttet hardware og sandsynligvis endnu vigtigere af prisen på nye hukommelsesmoduler. Intel erkender, at DDR5 muligvis ikke er tilgængelig ved lanceringen, og derfor blev det besluttet også at tilføje DDR4-support til Alder Lake-S-processorer. Hvis leverandører af bundkort introducerer en blanding af DDR4 og DDR5, har forbrugerne et meget bedre udvalg.

Dette betyder, at omkostningerne ved opgraderingen til den nyeste platform ikke vil være så høje, som de ville være, hvis brugeren ville kræves at skifte CPU, hukommelse og bundkort på samme tid.

I blogindlægget nævner Corsair, at DDR5-teknologi vil fordoble båndbredden, mens den kræver mindre strøm (1.1 vs 1.2V), højere kapacitet af enkelt hukommelsesmodul, der går op til 128 GB, hvilket er fire gange så meget som den nuværende DDR4-standard.

Dette vil også skubbe spiludviklerne til gradvist at udnytte denne langt større pulje af hukommelsesbuffer, skriver Corsair.

I henhold til JEDEC-specifikationer er den hurtigste officielle hukommelseshastighed for DDR5 6400 MT / s.

I øjeblikket ved vi kun, at Alder Lake understøtter 4800 MT / s-moduler, men højere hastighedsunderstøttelse kan forventes med Alder Lake-efterfølgere.

DDR5-vs-DDR4-memory.png

DDR5 ændringer over DDR4, Source: CorsairSource: Corsair, Primer (PDF)