Corsair Dominator Platinum RGB 3600 MHz 16GB: TEST

corsair dominator platinum rgb white
Corsair har sendt os deres seneste RAM kit i Dominator familien, som vi skal se på her i dag. Et hvidt 16 GB kit med masser af RGB og en clock frekvens på 3600 MHz. Det perfekte kit til et sleek hvidt og sort build med smæk på farverne. Det komplette navn er Corsair Dominator Platinum RGB 3600 MHz 16GB.

Vi har efterhånden set mange forskellige RAM kits fra Corsair her på redaktionen, og Dominator er heller ikke en ny deltager. Men et helt hvidt kit er til gengæld ikke hverdagskost, og med et spinkelt marked for de hvide modeller, har Corsair her muligheden for at give os et lækkert indspark. Hvordan det helt præcis spiller an, finder vi ud af i dagens anmeldelse.

corsair_logo.jpg

De tekniske specifikationer:

 • Memory Series: DOMINATOR PLATINUM RGB
 • Memory Type: DDR4
 • Memory Size: 16GB Kit (2 x 8GB)
 • Tested Latency: 18-19-19-39
 • Tested Voltage: 1.35V
 • Tested Speed: 3600MHz
 • LED Lighting RGB:


   
  Single Zone
   Multi-Zone Lighting Individually Addressable

 • SPD Latency: 15-15-15-36
 • SPD Speed: 2133MHz
 • SPD Voltage: 1.2V
 • Speed Rating: PC4-28800 (3600MHz)
 • Compatibility:
   
  Intel 300 Series
   Intel 400 Series
   AMD X570
 • Heat Spreader: Anodized Aluminum
 • Package Memory Format: DIMM
 • Performance Profile: XMP 2.0
 • Package Memory Pin: 288

Se Corsairs egen præsentationsvideo af Dominator RAM serien i videoen ovenfor.
Dominator Platinum RGB 3600 MHz 16GB

Corsair Dominator Platinum RGB 3600 MHz 16GB

Dominator serien har igennem længere tid været pakket ind i kassen, som vi også ser det denne gang. Inde i papkassen ligger modulerne beskyttet i hver sin plastikramme og endvidere i en skumform, så de ligger trygt og godt under transporten.

Corsair Dominator Platinum RGB 3600 MHz 16GB kit 2x8

Her ses Dominator side om side med Vengeance PRO modulerne.

DOMINATOR® PLATINUM RGB 16GB (2 x 8GB) DDR4 DRAM 3600MHz C18 Memory Kit

Det specifikke kit, som vi har modtaget til test, er som nævnt et 16 GB dual channel sæt med en clock frekvens på 3600 MHz og en clock latency på 18-19-19-39. Altså ikke de hurtigste RAM, med de kommer dog med AMD's sweet spot på de netop 3600 MHz, når vi snakker Ryzen. Dominator Platinum RGB kan fås op til 4800 MHz og med en latency ned til 15-15-15-36. 

Platinum Corsair RGB 3600 MHz 16GB Dominator RAM

Der er monteret en stor heatsink med fede detaljer så som de små skruer her på RGB barren, der løber henover moduler. Modulet har en solid kampvægt, og man føler virkelig, at der er kræset for detaljerne, og at man fra Corsairs side ikke har valgt at spare på noget.

RGB Platinum Corsair 2 x 8GB 3600 MHz 16GB Dominator RAM DDR4

Corsair har opdateret Dominator logoet på heatsinken, og det er efter min mening til det bedre. Det er utroligt stilrent, og modulerne ville helt sikkert præge ethvert system. I toppen af Corsairs Dual -Path DHX heatsink har man monteret 12 fuldt adresserbare LED dioder, som giver et utal af muligheder i forhold til ens ønskede farveopsætning.

Dominator RGB Corsair 3600 MHz 16GB RAM DDR4 heatsink Platinum

I toppen har vi også små ruder til RGB lyset, og vi har her også et stort Dominator oplyst logo. Alt sammen detaljer, der er med at skabe det samlede helhedsindtryk af kvalitet på første klasse.

Dominator C18 RGB Corsair 16GB RAM DDR4 heatsink Platinum 3600 MHz

Kombineret med det rette bundkort, der også har inkorporeret det sorte og hvide design, kan Corsair Dominator Platinum RGB komme til sin ret og være med til at gøre designet gennemført i ethvert design, der fokuserer på stilrenhed.

Dominator DDR4 C18 Corsair 16GB RAM heatsink 3600 MHz RGB Platinum

Dominator overclocking DDR4 3600 MHz RAM Corsair 16GB RAM RGB Platinum

RAM Dominator DDR4 overclocking 3600 MHz RAM Corsair software RGB Platinum

Test af Corsair Dominator Platinum RGB 3600 MHz 16 GB kit gaming OC

Med systemet startet op kører modulerne med et løbelys, der skifter mellem hele farvepaletten, som RGB skalaen har at byde ind med. Hvis man ønsker at skifte til en konstant farve eller bare et andet mønster, så skal man installere Corsairs iCUE software.corsair_icue_logo.JPG

Klik på banneret ovenfor for at komme til Corsairs iCUE software side!

Review Corsair Dominator Platinum RGB 3600 MHz 16 GB kit 2 x 8GB RAM

Ved opstart af softwaren kommer man ind på en forside, hvor man kan kan se alle ens Corsair produkter, som understøtter iCUE.

Dominator Dual-Path DHX Platinum RGB 3600 MHz 16GB

Dominator Dual-Path DHX Platinum RGB 3600 MHz 16GB CAPELLIX LED

Klikker vi os så ind på Dominator Platinum RGB modulerne, får vi blandt andet adgang til at styre de 12 adresserbare RGB dioder.

Dual-Path DHX iCUE software Dominator Platinum Platinum

Vi kan også se modulernes timings, hvis vi klikker os ind under den fane.

Dominator Platinum Platinum Dual-Path DHX iCUE software 3600 MHz

Slutteligt kan vi temperaturovervåge modulerne i vores PC, så vi kan se, om alting kører, som det skal.

iCUE softwaren er dejligt nem at bruge, selvom jeg må indrømme, at jeg blev overrasket over, at den er forholdsvis ressourcetung. Man skal bruge 1,2 GB plads for at installere iCUE, og for en software, der essentielt blot er en controller til RGB belysning og overvågning synes jeg, at det er voldsomt meget.

Testsystem

 • ASRock Z390 Phantom Gaming 7
 • Intel Core i7-8700K
 • 16 GB Corsair Dominator Platinum RGB 3600 MHz CL18 DDR4 RAM
 • Western Digital Black 1 TB SATA3 SSD
 • SeaSonic Prime Gold 1300 watt

Testsoftware

 • AIDA64 Engineer Edition


19_test_aida64_engineer_edition_ddr4_speed_test.jpg

20_latency_test_cl18.jpg

Vi ser nogle fornuftige testresultater med Corsair Dominator Platinum. Jeg har testet med Intels XMP 2.0 profil slået til, og for sjov testede jeg også uden. Det gav et stort performancespring at slå XMP til, så der er ingen tvivl om, at teknologien virker. For at gøre det endnu mere interessant, besluttede jeg mig for at se, om jeg kunne stramme modulernes timings op, så vi eventuelt kunne få lidt højere performance ud af dem. De var ikke voldsomt samarbejdsvillige, men jeg formåede alligevel at få dem ned på 16-18-18-36, og om det gav noget mere performance, skal vi se mere til nu.

Dominator Platinum Platinum Dual-Path DHX iCUE software 3600 MHzspeed_test_cl18_vs_cl16

aida64_latency_cl18_cl16_comparison Dominator Platinum Platinum Dual-Path DHX iCUE software 3600 MHz

Opstramningen af timings gav alligevel lidt over hele linjen, og det er jo gratis performance, der bare ligger og venter på, at nogen kommer og henter det. Det har ikke krævet ekstra volt, så vi ligger stadig på 1,35 volt på DRAM core. Altså kan det da kun betale sig at gøre det.

Pris

I skrivende stund, den 20. juni 2020, er Corsair Dominator Platinum RGB 3600 MHz 2*8 GB kittet set til 1.276,00 kroner som laveste pris.

corsair_logo.jpg

Hvis I ønsker at læse om modulerne på Corsairs hjemmeside, kan I klikke på banneret ovenfor.

Konklusion

Der er ingen tvivl overhovedet om, at Corsair Dominator Platinum RGB er i toppen af poppen, når det kommer til Corsairs high end DDR4 RAM. Modulerne er superlækre at se på, og de vejer godt til i hånden. Heatsinken er lavet af aluminium, og den har et patenteret design, som gør den i stand til at holde modulerne kølige. Ud af boksen kommer kittet her med nogle, efter min mening, lidt slappe timings, der heldigvis kunne strammes op, så vi kunne hente noget mere performance ud af dem. RGB lyset er afdæmpet på en behagelig måde, så der stadig er masser af muligheder med det, uden at det skænder det lækre hvide design, og den generelle performance var rigtig fin under hele testfasen.

Corsair iCUE softwaren fungerer egentlig rigtig godt, men som jeg nævnte tidligere, så overraskede det mig i en negativ retning, at softwaren er så ressourcetung i forhold til, at den kræver 1,2 GB ledig lagerplads. Selvom det måske ikke er så meget i dag, så er det stadig meget for en RGB controller i min optik. Prisen ligger lidt højt i forhold til value RAM af samme kaliber, men man får et helt andet helhedsindtryk med moduler som disse, og det får man også lov til at betale for. Alt i alt fortjener Corsair alligevel en fin score på 9 og en Great Product Award.

Godt:

 • Lækkert design
 • Heatsink i aluminium er med til at hæve kvalitetsfornemmelsen
 • Performer ganske fornuftigt
 • Rimelig pris i forhold til, hvad man får for pengene
 • Kan bidrage rigtig positivt til at hvidt og sort build

Knapt så godt:

 • Corsair iCUE softwaren fylder meget
 • Timings for dette kit er lidt slappe out-of-box

Score 9 + Great Product Award

13_slutbillede_corsair_dominator_test.jpg