DRAM priser stabiliserer sig

corsair dominator platinum rgb 16 gb kit
Gennem november stabiliserede RAM og NAND flash priserne efter et uroligt Q3. PC DRAM-priserne i november var på niveau med oktober, ifølge data fra DRAMeXchange, der viser, at udbud og efterspørgsel sandsynligvis blev afbalanceret i november, og dette blev afspejlet i priserne.

Fast pris på PC DRAM (DDR4 8Gb) lød på US $ 2,85 for november måned, det samme som deres pris for oktober.

DRAM-priser vil sandsynligvis ikke længere falde, da efterspørgsel og produktionshastighed fortsætter med at stige. Fabrikkerne er ved at være i gear igen efter en markant nedgang i produktionen forårsaget af COVID-19-pandemien, ifølge DRAMeXchange.

1945_2215_5746.jpg

Source: DRAMeXchange

PC DRAM-priserne faldt kraftigt i oktober sammenlignet med september fra virkningerne af amerikanske sanktioner mod Huawei, der trådte i kraft. Huawei kunne ikke længere købe hukommelse, og dette har blandt andet fået priserne til at falde.

Den faste pris på 128 GB MLC i november var US $ 4,2, det samme som i oktober. Denne er faldet 3,45% i oktober fra september.

Ifølge TrendForce forventes DRAM-priser at forblive stabile gennem fjerde kvartal, men vil falde 5% i første kvartal 2021.

1945_2216_5814.jpgSource: DRAMeXchange

I mellemtiden forventes priserne på NAND-flashpriser at stige i 2021