SK Hynix starter DDR5 masseproduktion i 2H 2021

sk hynix DDR5
SK Hynix har gennem sin finansielle rapport for 2. kvartal 2021 bekræftet, at DDR 5-hukommelse vil komme i masseproduktion i de kommende måneder. Flere platforme fra Intel og AMD vil bruge DDR5 RAM -teknologien.

Denne meddelelse antyder, at producenten vil begynde at sende hukommelseschips til sine partnere i den nærmeste fremtid. SK Hynix bekræftede også, at de snart vil begynde at levere sine 1anm DRAM-chips.Masseproduktion af disse chips sker gennem ”EUV lithography”. Virksomheden vil også fokusere på sine højkapacitets server-DRAM'er med kapaciteter større end 64 GB.

I henhold til SK Hynix forventes DDR5 at tilbyde mere end det dobbelte af båndbredden i forhold til DDR4 RAM. Tilbage i 2013, under skiftet fra DDR3 til DDR4, forventedes en stigning på 33% i båndbredde (1600 Mbps til 2133 Mbps). Hvad angår DDR5, tilstræber SK Hynix en stigning på 50%+ i båndbredde pr. DIMM. I øjeblikket forventes DDR5 at opnå hastigheder på op til 4800 MT/s.

DDR5-6400-Memory-Modules.webp

Indtil nu bruges Micron DDR5 DRAM kun af alle større producenter som Corsair; TeamGroup rapporterede tidligere, at spændingerne på DDR5-hukommelsen kan skubbes op til 2,6V med LN2-køling.

Tidligere benchmarks har vist, at vi kan forvente dobbelt så høj ydelsesstigning i DDR5 i forhold til DDR4 -teknologi. DDR4 er i stand til at opnå over 7 GHz med OC, så 10 GHz-hastighed er muligvis ikke et problem for DDR5, da SK Hynix & Micron leverer hurtigere DRAM-chips til leverandører, der i øjeblikket leverer hukommelsesproducenterne.

 

Source & Image credit:

SK Hynix


Vores partnere