Sådan styrer du dit TV med stemmen

stemmestyret smart TV
Stemmestyring gør det lettere at bruge dit TV. Men hvordan kommer du i gang? Stemmestyringsteknologi er noget, vi kun kunne have drømt om for et par årtier siden. Kan du huske, hvor banebrydende det var, da Siri blev lanceret?

Stemmestyring er anno 2020 blevet langt mere mainstream. Stemmeassistenter er at finde i vores hverdagsteknologi, fra smartphones til køleskabe. De har hjulpet med at organisere os, underholde os og gøre livet lidt lettere. Så det giver mening, at de fleste Smart TV'er nu fungerer med stemmestyring.


Hvorfor skal du vælge et TV med stemmeassistent?

Den største fordel ved et stemmestyret TV er hastighed. Indholdet fra diverse TV-udbydere og streamingtjenester omhandler hundredevis af kanaler, og hertil kommer webbrowsing. At skulle holde styr på mængden af indhold, kan nemt ende i informationsoverload for den almene forbruger.

Med en stemmeassistent kan du bare spørge, og få sekunder efter har du svaret.

Når du bruger stemmestyring, skipper du dybest set en masse knapper til en talt kommando. Du behøver ikke at finde menu-knappen, lydstyrkeknappen, lysstyrken. Det hele serveres på et sølvfad via din stemme.


 Hvilken former for stemmeassistenter findes der?

Der er en hel del at vælge imellem. Alle har alle lidt forskellig funktionalitet og effektivitet med i bagagen, men disse forskelle er faktisk ganske få.

- Google assistant

- Amazons Alexa

- Apples Siri

- Samsung TV stemmestyring (eller Bixby)

- LG's ThinQ


Samsung TV Voice Control og ThinQ fungerer kun med henholdsvis Samsung og LG TV. De er også normalt indbygget med deres nyere modeller af Smart TV.

Alexa, Google Assistant og Siri på den anden side kan arbejde med mange forskellige brands. En god tommelfingerregel er, at sætte dig ind i det produkt du har i kikkerten, og om dette Smart TV understøtter det du eftersøger.

Hvordan ved jeg hvilke fjernsyn der har stemmestyring?

Når du køber et TV, står der typisk i produktbeskrivelsen, om det har indbygget stemmeassistent.


Skal jeg have en Smart Home enhed?

Ikke nødvendigvis. Nogle af modellerne har indbygget stemmestyring. Det betyder, at du normalt bliver præsenteret for en TV-fjernbetjening med en stemmestyringsknap. Du holder typisk denne, giver din kommando, og den viser, at den lytter. Dette er ofte den slags opsætning, du får med en LG eller Samsung, eller hvis du bruger en Amazon Fire Stick.

På andre Smart TV'er kan du linke det til din Smart Home Hub. Så hvis du har en Amazon Echo, Google Home eller Apple TV, kan du muligvis forbinde dem.

Her under har vi samlet guides til hver af dem:

Sådan forbinder du Amazon Echo til dit Smart TV

Sådan forbinder du Google Home til dit Smart TV

Sådan forbinder du Apple TV til dit Smart TV


 Source & Image credit:

Nerdpix