Idømt millionbøde for at droppe iPhone 12 oplader

Apple iPhone oplader bøde brasilien
Apple idømt bøde på 2 millioner dollars i Brasilien for ikke at medtage opladere i iPhone 12 emballagen.

Det er ikke nyt under solen, at Apple besluttede at droppe in-the-box opladningsadapteren bundlet med sin nyeste iPhones 12 serie sidste år. Efter Cupertino-gigantens beslutning har store virksomheder som Samsung og Xiaomi fulgt trop og tilbyder ikke opladere i kassen. Nu skal Apple betale en bøde på 2 millioner dollars i Brasilien for ikke at sælge iPhone 12-serien med en in-box oplader.

Ifølge en nylig rapport fra det brasilianske mediehus Tilt, at Procon-SP (consumer protection agency) i Sao Paulo. har pålagt Apple at betale et beløb på næsten 2 millioner dollars for ikke at medtage en oplader i kassen. Dette kommer efter at det brasilianske agentur efter sigende har underrettet Apple om, at salg af en iPhone uden oplader i landet er en overtrædelse af Brasiliens ”Consumer Defense Code”.

Læs også: Værd at vide om iPhone 11 og iPhone 11 Pro

Administrerende direktør hos Procon-SP, Fernando Capez, advarede angiveligt virksomheden om situationen. Capez sagde, at Apple skal respektere og forstå de brasilianske forbrugerlove og -institutioner. Så kravet til virksomheden var, at inkludere en oplader i kassen eller i en separat kasse, ligesom vi så Apple gøre det med deres earphones i Frankrig i 2020. Se videoen omhandlende dette HER

Læs også: Hvordan er iPhone 11 sammenlignet med iPhone XR

I henhold til rapporten, da agenturet underrettede virksomheden tilbage i december, svarede Apple med at forklare, at de fleste forbrugere allerede har en opladningsadapter. Så det er ikke nødvendigt at vedlægge en i kassen. Til historien skal nævnes, at netop iPhones sælges til de højeste priser i Brasilien sammenlignet med andre lande, og det også uden en oplader i kassen.

Bortset fra dette står virksomheden også over for afgifter for ikke at reparere vandbeskadigede iPhones. Procon-SP hævder, at virksomheden nægtede reparation af enheder, selv når de var under garantiperioden. Desuden har agenturet også rejst beskyldningerne om såkaldte ”iPhone-throttling allegations

Ifølge rapporten har Apple mulighed for at anke bøden på 2 millioner dollars.

 

Source & Image credit:

Apple, Tilt, Procon-SP

Vores partnere