Chrome 88 frigivet: Alt du skal vide

Chrome 88
Google frigiver Chrome 88 til deres stabile channel i dag, den 19. januar 2021. Den seneste browser indeholder nogle fede ændringer, herunder et forbedret understøttelse af dark mode til Windows 10 og begyndelsen på mindre påtrængende notifikationer. Vi har samlet alle højdepunkterne.

Chrome har understøttet Windows 10's systemdækkende dark mode i et stykke tid, men Chrome 88 gør det lidt bedre. Dark mode gælder nu for rullepaneler på mange af Chromes interne sider. Det inkluderer indstillinger, bogmærker, historik, side med ny fane og mere. Det er endnu ikke at finde på websteder, der understøtter dark mode.

 

Slut med FTP i Google Chrome

Med Chrome 88 understøtter Google Chrome ikke længere FTP-URL'er - med andre ord ftp: // adresser.

FTP-support er en ældre funktion, der ikke understøtter krypterede forbindelser (ingen FTPS). En hacker kan ændre de filer, du downloader i transit, i modsætning til krypteret HTTPS eller FTPS, hvor dette ikke er muligt. Da Chrome og andre browsere skifter mod et altid krypteret internet, er det fornuftigt at droppe gamle protokoller som denne.

Læs også: Sådan installeres og afinstalleres Google Chrome

Google har arbejdet på at fjerne FTP fra Chrome i et stykke tid, men funktionen var stadig tilgængeligt for nogle brugere - og et flag kunne aktivere det. Googles brugsdata viste, at meget få mennesker brugte FTP.

Nu er al FTP-support deaktiveret. Det betyder med andre ord, at vil du bruge FTP, skal du bruge en separat FTP-app.

Læs også: iPhone 12: Nyeste leaks om iPhone 12 størrelser

 

Ikke mere support til Mac OS X Yosemite

Google dropper officielt support til Mac OS X 10.10 Yosemite i Chrome 88. Mac-brugere har brug for OS X 10.11 El Capitan eller nyere for at bruge Chrome 88. Dette bør ikke komme som et chok, da Apple ikke har støttet Yosemite siden 2017.

 

Legacy Browser Add-on er et lukket kapitel

Med Chrome 85 fjernede Google sin Legacy Browser Support-tilføjelse, da funktionaliteten blev bagt i Chrome. Chrome 88 tager det et skridt videre og deaktiverer alle installerede forekomster af tilføjelsesprogrammet.

LBS blev designet til IT-administratorer til at hente Microsoft Internet Explorer i Chrome til ældre apps skrevet til den browser såvel som intranetwebsteder. Da det nu er indbygget i Chrome, er tilføjelsen unødvendig.

 

Mindre påtrængende anmodninger om tilladelse

Chrome 88 eksperimenterer med en mindre og mindre påtrængende måde at bede om tilladelser på. I stedet for pop-op, der dækker webstedsindholdet, vises en ny “chip” til venstre for URL-adressen.

Chippen vises først med tekst såsom "Use Your Location?" Efter et par sekunder minimeres det til et lille ikon. Ved at klikke på chippen, der vises som et blå oval ikon, åbnes den tilladelsesprompt, du er vant til at se.

Du kan afprøve den nye tilladelses-indukator lige nu ved at aktivere flag på chrome://flags/#permission-chip

 

Test af lys og mørke temaer til Chrome OS

Google tester mere definerede lyse og mørke temaer til Chromebooks. Temaet kan skiftes fra menuen Quick Settings. Temaer påvirker panelet Shelf, App launcher og Quick Settings. Ikke alt fungerer 100% lige nu.

Hvis du vil prøve dette på et Chrome OS-system, kan flaget aktiveres i chrome://flags/#dark-light-mode. Når du har genstartet, vises temaskiftet i Quick Settings.

 

Fanesøgning til Desktops

Chrome 87 bragte en praktisk fanebladssøgningsfunktion til Chromebooks, men den var ikke tilgængelig på Windows, Mac eller Linux. Chrome 88 bringer nu denne til disse platforme via et Chrome-flag.

Når det er aktiveret, får du en rullemenu i den øverste faneblad, der viser alle dine åbne faner, når de er valgt. Du kan derefter bruge den integrerede søgefelt til at finde den fane, du leder efter.

For at få denne funktion i Chrome 88 skal du aktivere fanen Tabsøgning på chrome://flags/#enable-tab-search.



 

 

Vores partnere