Huawei frigiver HarmonyOS 2.0 Beta

huawei_mate_20_pro_screen_tweak_dk
Huawei har været udelukket fra at arbejde med mange teknologigiganter lige siden de kom Entity List by the US Department of Commerce listen. Den kinesiske gigant kan ikke længere licensere Android fra Google og står endda over for problemer med produktion af Kirin-chip. Til trods for modgangen har Huawei valgt at fokuserer på fremtiden, og er kommet med en række tiltag. Heriblandt skabe sin egen chipfabrik fra bunden samt præsenterer sit eget HarmonyOS operativsystem. Nu melder producenten sig klar med en ny HarmonyOS 2.0 Beta.

HarmonyOS er, som du måske har hørt, Huaweis ambitiøse Android-alternativ. HarmonyOS er designet til at virke med både din telefon og dine økosystemprodukter. Andet udspil af denne software, HarmonyOS 2.0, er i dag frigivet i udvikler beta til mobile enheder.


HarmonyOS 2.0 til mobile enheder er ude

I tråd med rygter og teasere har Huawei givet udviklere adgang til sit nye mobile OS, HarmonyOS 2.0, for at gøre det lettere for dem at opbygge apps. HarmonyOS 2.0 gør det muligt for virksomheden, på sigt, at skifte fra GMS (Google Mobile Services) til HMS-økosystemet.

Huawei afslørede i dag, at HarmonyOS 2.0 ankommer med support til over 15.000 API'er. Det gør det muligt for udviklerne at bygge en standalone app, der kan køre på smartphones, smarte skærme, ure med videre.

Dev-kittet, der er tilgængeligt via det officielle HarmonyOS-websted, giver dig adgang til Huaweis DevEco Studio IDE for at kunne emulere softwaren og teste dine apps.

Huawei mobile.JPG

Sideløbende med udrulningen af developer beta til HarmonyOS 2.0 til mobile enheder har virksomheden delt listen over enheder, der er berettiget til at installere beta-versionen:

  • Huawei P40 (ANA-AN00)
  • Huawei P40 Pro (ELS-AN00)
  • Huawei Mate 30 (TAS-AL00 & TAS-AN00)
  • Huawei Mate 30 Pro (LIO-AL00 & LIO-AN00)
  • Huawei MatePad Pro (MRX-AL19, MRX-W09 & MRX-AN19)

Selvom beta-testen i øjeblikket er begrænset til 5 enheder i Huawei P40-serien, Mate 30-serien og MatePad Pro, sigter virksomheden mod at udvide den til 100 millioner enheder fra 40+ brands i 2021.

Skulle du være interesseret i at teste HarmonyOS 2.0, skal du besøge dette websted, tilmeld dig som udvikler, og få godkendelse til at downloade beta-build.


Første kig på HarmonyOS 2.0 på Huawei P40

Udvalgte brugere har allerede fået fat på HarmonyOS 2.0 beta. Softwaren kan ses køre på Huawei P40 i videoen. UI-oplevelsen ser ved første blik ikke meget anderledes ud end EMUI 11 baseret på Android 11. Settings, ikonerne og endda tiles til hurtigindstillinger, er ens.

Du kan se videoen her

HarmonyOS 2.0 ser ud til at være en sidegren af Android, men med Huawei Mobile Services-kernen under motorhjelmen i modsætning til GMS. Du kan også se App Gallery og et par andre apps i aktion i videoen.

Læs også: Nu er Huawei Harmony OS officielt præsenteret


Source & Image credit:

Huawei