Sådan aktiveres hurtig opstart på Windows 10

Windows 10 februar 2021
Langsom opstart, er et af de mest almindelige ”problemer” i Windows 10, og hvis du kører Windows 10 fra en old school harddisk, vil opstarten typisk være endnu langsommere sammenlignet med computere med SSD’er (Solid State Drev). I denne guide viser vi, hvordan dette optimeres gennem en integreres løsning fra Microsoft egne rækker.

Microsoft tilbyder en softwareløsning, der aktiverer hurtig opstart på Windows 10 ved at indlæse kernen og drivere på på dine RAM gennem et såkaldt hiberfile image.

På denne måde starter din computer øjeblikkeligt igennem omtalte hiberfile image i stedet for at indlæse alle komponenter igen.


 Aktivér hurtig opstart på Windows 10 (2021)

1. Tryk på Windows og R-tasterne på samme tid, og et lille vindue vises i nederste venstre hjørne. Det er en Windows 10 tastaturgenvej, der aktiverer kommandofeltet Kør. Her skal du skrive powercfg.cpl og trykke på enter.

powercfg.cpl hurtig opstart guide tweakdk.JPG

2. Denne handling fører dig direkte til Strømstyring i kontrolpanelet. Klik nu på "Vælg, hvad Tænd/Sluk knapperne gør" i øverste venstre hjørne.

Hurtig opstart windows 10 guide strømstyring.JPG


Klik her på "Skift indstillinger, der i øjeblikket ikke er tilgængelige".

strømstyring hurtig opstart pc windows 10 guide tweakdk.JPG

Klik her på "Rediger indstillinger, der i øjeblikket ikke er tilgængelige".

Til sidst skal du aktivere afkrydsningsfeltet for "Aktivér hurtig opstart (anbefales)". Klik nu på "Gem ændringer", og processen er gennemført. Fra nu af starter din Windows 10-pc hurtigere og lukker også med det samme.

afkrydsningsfelt for hurtig opstart tweakdk guide windows 10.JPG

Læs flere af vores Windows 10 guides

Husk at deltage i vores VILDE GIVEAWAYS via Medlem af Tweak med præmier i marts for over 25.000 kroner! Se alle præmierne HER - deltagelse er GRATIS!

medlem reklame.JPG


Image credit:

Microsoft 


Vores partnere