Sådan bruges Android Auto Wireless

Trådløs Android Auto
Sådan tilslutter du din telefon til din bil ved hjælp af Android Auto Wireless, og hvad kræves der for at udnytte denne smarte funktion.

Opdatering: Android Auto er nu tilgængelig i Danmark.

Android Auto er en praktisk funktion, der giver dig mulighed for at bruge telefonens funktioner, som musik og navigations-apps, sikkert i bilen, og i de fleste tilfælde skal du forbinde din telefon til din bil med et USB-kabel for at drage fordel af Android Auto.

brug-af-Android-Auto-Wireless.jpgSource: BMW

Men med visse telefoner og biler kan du bruge Android Auto trådløs, som gør det hele en smule nemmere og ikke mindst smartere. 

Lad os finde ud af, om du kan bruge denne funktion, og hvordan du bruger Android Auto trådløs, hvis det er tilfældet.


Hvad er Android Auto Wireless?

Trådløs Android Auto er det samme produkt som Android Auto - den eneste forskel er, hvordan du opretter forbindelse. En Wi-Fi forbindelse er naturligvis mindre besværlig, da du så ikke behøver at rode med et kabel. Men da Android Auto kan bruge en hel del batteri, når du benytter sig af navigation og afspiller musik, er det ofte en god idé at tilslutte med et kabel for ikke at dræne telefonen for strøm. Derfor anbefaler vi Android Auto Wireless til korte ture, og tilkoblet med kabel til længere tur.


Hvad skal jeg bruge for at oprette forbindelse til Android Auto Wireless?

Desværre er Android Auto trådløs ikke tilgængelig på alle telefoner og køretøjer. Det er ikke muligt at bruge Android Auto via Bluetooth alene, da Bluetooth ikke kan overføre nok data til at håndtere funktionen. Som et resultat er Android Autos trådløse indstilling kun tilgængelig på biler, der har indbygget Wi-Fi - eller såkaldt aftermarket hovedenheder, der understøtter funktionen.

For at danne dig et overblik, kan du besøge hjemmesiden aftermarket Android Auto-compatibility for at se, hvilke køretøjer og enheder, der understøtter funktionen. 

Denne liste angiver ikke hver eneste bil på markedet, der understøtter trådløs projektion med Android Auto, så du skal muligvis kontakte producenten for at sikre dig, om netop din bil understøtter Android Auto Wireless 

Generelt fungerer trådløs Android Auto kun i bilmodeller fra omkring 2020 og frem, da det er en nylig funktionstilføjelse fra Google.

Du skal også have en Android-telefon, der fungerer med trådløs Android Auto. I skrivende stund understøtter følgende telefoner funktionen:

  • Alle telefoner med Android 11 eller nyere
  • Alle Google- eller Samsung-telefoner, der kører Android 10
  • Samsung Galaxy S8, S8 + eller Note 8 med Android 9 Pie

Din enhed skal også understøtte 5 GHz Wi-Fi, hvilket næsten alle moderne telefon kommer med integreret.


Sådan bruges Android Auto Wireless

Brug af Android Auto Wireless er ret lige til. Når du har bekræftet, at din telefon og din bil er kompatible, skal du sørge for, at din telefon har Bluetooth, Wi-Fi og placering slået til. Du kan kontrollere disse ved hjælp af indstillingsmenuen for hurtig adgang, der er tilgængelige ved at trække ned fra toppen af skærmen.

For at oprette forbindelse skal du sørge for, at din bil er parkeret, og derefter starte den. Slut din telefon til din bils USB-port ved hjælp af et kabel, der kræves til den oprindelige forbindelse. Hvis du bliver bedt om det, skal du downloade eller opdatere Android Auto-appen på din telefon.

Følg derefter installationsinstruktionerne for at give Android Auto de nødvendige tilladelser.

Når det er gjort, er du klar til at bruge Android Auto. Tryk på Android Auto-ikonet på din bils hovedenhedsskærm for at starte funktionen - denne kan være skjult inde i en menu kaldet Apps, telefonforbindelse eller lignende.

Du kan frakoble USB-kablet, og Android Auto fortsætter med at være aktiv i bilens system. Du skal altså ikke gennemføre installationsprocessen igen. 

Afslut Android Auto ved at trykke på din bilproducents logo/ikon i Android Autos app-liste eller trykke på Home/Hjem-knappen på din hovedenhed, hvis det bliver relevant.


Source & Image credit:

Xda-developer 

Vores partnere