Sådan finder du gemte Wi-Fi-passwords i Windows 10

glemte passwords wifi windows 10
Ungernes fødselsdag, navnet på hunden kombineret med dit husnummer, navnet på din kone/kæreste, er er finde bag de mange forskellige former for passwords, som mange af os benytter os af – men selv her kommer udfordringerne med at huske dem mellem alle de andre informationer vi skal holde styr på.

Jeg melder mig gerne til gruppen, der ofte glemmer adgangskoden til Wi-Fi-passwords i Windows 10, og derfor satte jeg mig for, at bygge en lille guide til, hvordan disse nemt kan findes frem.

At glemme din Wi-Fi-adgangskode er ikke et stort problem. Det skyldes, at der er en nem måde at finde ud af adgangskoden til din nuværende Wi-Fi-forbindelse i Windows 10. Du kan endda se de gemte Wi-Fi-adgangskoder til andre netværk, du tidligere har oprettet forbindelse til.


Find nemt din Wi-Fi-adgangskode i Windows 10

I denne artikel viser jeg to metoder til at finde din Wi-Fi-adgangskode i Windows 10. Den første bruger netværksindstillingerne på din Windows 10-pc, mens den anden kræver kommandoprompten. Begge metoder fungerer for private netværk, offentlig Wi-Fi og mobile hotspots.

Læste du også: Sådan skræddersyer du din Windows 10 Start-menu


Find Wi-Fi-adgangskode ved hjælp af netværksindstillinger

Ved hjælp af netværksindstillinger kan du se Wi-Fi-adgangskoden til det netværk, du i øjeblikket har forbindelse til. Sådan gør du:

1. Søg først efter ”kontrolpanel” i Windows-søgefeltet. Åbn kontrolpanelet, og klik på Netværks- og delingscenter.

Bemærk: Hvis du ikke kan finde Netværks- og delingscenter, kan det skyldes, at du bruger Vis efter i Kontrolpanel. Enten skift til ”Små ikoner” ved hjælp af drop-down-menuen i øverste højre hjørne, eller via ”Netværk og internet” -> Via netværksstatus og -opgaver' i kategorivisningen.

2. Klik nu på ”Rediger indstillinger for netværkskort” i venstre sidebjælke.

3. Dobbeltklik derefter på Wi-Fi-adapteren, du bruger, for at åbne vinduet Wi-Fi-status for denne forbindelse.

4. Klik på ”Trådløse egenskaber” i vinduet Wi-Fi-status. Gå til fanen ”Sikkerhed” på den næste side.

5. Klik på afkrydsningsfeltet ”Vis tegn” for at se Wi-Fi-adgangskoden (dvs. netværkssikkerhedsnøgle) til dit nuværende netværk.


Find Wi-Fi-adgangskode ved hjælp af kommandoprompt

Ved hjælp af kommandoprompten kan du ikke kun finde adgangskoden til dit aktive Wi-Fi-netværk, men alle gemte netværk på din Windows 10-pc. Sådan gør du:

1. Åben først kommandoprompt i administrationstilstand på din Windows 10-computer. For at gøre det skal du søge efter ”cmd” i søgefeltet og klikke på ”Kør som administrator”.

2. Indtast netsh wlan show profile og tryk på Enter. Denne kommando viser en liste over alle netværk, hvis adgangskoder er gemt på din pc.

3. Vælg nu det Wi-Fi-netværk, hvis adgangskode du gerne vil se. Indtast derefter følgende kommando, og tryk på Enter: netsh wlan show profile name="xyz" key=clear. Du kan se den gemte adgangskode under ”Key content”. Udskift “xyz” med navnet på det Wi-Fi-netværk, hvis adgangskode du prøver at finde.

Læste du også: Sådan tømmes papirkurven automatisk på Windows 10


Kan du nikke genkendende til det at glemme Wi-Fi-passwords i Windows 10?

Lad os høre fra dig i kommentarfeltet herunder.