Sådan tømmes papirkurven automatisk på Windows 10

papirkurv windows 10
Ældre versioner af Windows tilbød os allerede muligheden for at begrænse den plads, der bruges i papirkurven. I Windows 10 kan du også automatisk tømme papirkurven efter en tidsplan. Vi viser dig i denne guide, hvordan du automatiserer denne proces.

Hvis du hader at skulle tømme papirkurven manuelt i Windows 10, har vi løsningen til dig. I dag viser vi dig, hvordan du automatisk tømmer Windows papirkurven og sletter alle papirkurvens filer efter en tidsplan i Windows 10.

Denne vejledning vil demonstrere, hvordan du bruger Windows 10 Storage Sense-funktionen til periodisk at fjerne indholdet fra papirkurven. Det hjælper dig blandt andet til at frigøre ekstra lagerplads til apps og spil.

Vi viser dig også, hvordan du konfigurerer din Windows 10 pc til at fjerne slettet indhold direkte i stedet for først at flytte dem til papirkurven. 

Læs også: FIFA 21: Datoen for frigivelsen er lækket


Slet filer direkte uden at flytte dem til papirkurven

Når du sletter filer på din computer, sletter du dem ikke for evigt – i første omgang. I stedet flytter Windows 10 dem kun til papirkurven, hvilket betyder, at filerne fortsætter med at optage værdifuld plads på harddisken. Den største fordel her er, at du kan gendanne dem når som helst, men det er næppe den mest pladseffektive løsning. Så her kan du spare værdifuld lagerplads ved at slette dine filer direkte uden at flytte dem til papirkurven:

1. Højreklik på ikonet Papirkurv på skrivebordet, og tryk på Egenskaber.


guide tøm papirkurven automatisk windows 10.JPG

2. I vinduet Egenskaber skal du vælge det drev, som du vil ændre indstillingen for. Vælg derefter den indstilling, der indikerer, ”Flyt ikke filer til papirkurv. Fjern filer med det samme, når de slettes “. Endelig skal du trykke på Anvend for at gemme din indstilling.

guide tøm papirkurven automatisk windows 10 slet permanent.JPG

3. Gentag processen for de andre drev på din Windows 10 computer. Når du er færdig, skal du trykke på OK for at gemme din nye konfiguration og lukke vinduet.

Når du har ændret denne indstilling, skal du tænke en ekstra gang inden du slette filer, fordi de fjernes permanent, og du ikke kan gendanne dem.


Tøm papirkurven automatisk efter en tidsplan i Windows 10

Den nemmeste måde at tømme papirkurven automatisk efter en tidsplan er gennem en Windows-funktion kaldet Storage Sense. Sådan aktiverer du det:

Åbn Indstillinger (Windows Key + I), og klik på System. Husk det er stort i og ikke lille l...

I den venstre panel skal du vælge Lager og derefter slå Storage Sense/Lagerassistent til. Klik nu på "Konfigurer Lagerassistent, eller kør den nu." Her kan du vælge, hvor ofte du vil have Windows 10 til at tømme papirkurven automatisk.

Storage Sense Lagerassistent.JPG

Gå derefter til rullemenuen under “Slet filer i min papirkurv, hvis de har været der i over” under Midlertidige filer. Her kan du angive, hvor ofte du vil have Windows 10 til automatisk at slette papirkurven filer på din pc.

konfigurer Lagerassistent winwos 10 guide tweakdk.JPG

Som du kan se, varierer indstillingerne fra 1 dag til 60 dage. Vælg en, der passer til dine behov. Du kan også vælge 'Aldrig', hvis du vil have muligheden for at kunne gendanne en slettet fil fra papirkurven.

Det er det! Alle papirkurvsfiler og -mapper på din Windows 10-computer slettes nu automatisk afhængigt af din valgte tidsramme.

Vores partnere