Windows 10 Defrag TRIM-fejl stadig ikke rettet

blåt Windows logo november 2020 22-11
Efter frigivelsen af to Windows 10-funktionsopdateringer og adskillige kumulative opdateringer efterfølgende, har Microsoft stadig ikke rettet en fejl, der forårsager en fejl noteret som ”Windows Defrag to TRIM non-SSD drives.”

I maj 2020 frigav Microsoft Windows 10 2004, opdateringen fra maj 2020, der introducerede to fejl, der forårsager, at SSD-drev bliver registreret som skulle defragmenteres – selvom en SSD ikke som udgangspunkt skal gennemgå en defragmentation. Flere undersøgelser viser, at defragging af en SSD kan forkorte dens levetid, og derfor er denne Windows fejl noteret som kritisk. 

Den første fejl forhindrede Windows 10’s automatisk vedligeholdelsesfunktion i at huske, hvornår et drev sidst blev optimeret, når operativsystemet blev genstartet. At glemme den forrige optimeringsdato ville medføre, at drev, herunder SSD-drev, defragmenteres ved hver genstart af computeren.

I september udgav Microsoft opdateringen "2020-08 Cumulative Update Preview for Windows 10 Version 2004 (KB4571744)", som firesulterede i en permanent automatiske vedligeholdelsesfejl, der fik systemet til at starte en automatisk defragmentation af SSD’en.

Den anden fejl fik Windows 10 defrag-funktionen, Optimize Drives, til at forsøge at ”TRIM non-SSD drives”. Selvom dette ikke ville skade drevet, genererer det fejl i hændelsesloggen.

I dag, næsten seks måneder senere, har Microsoft stadig ikke løst denne fejl. 

Selvom denne fejl er blevet rapporteret af utallige brugere, har Microsoft heller ikke officielt anerkendt fejlen i Windows 10 health dashboard.


Source & Image credit:

Microsofr