Windows 10 opdatering fjerner Microsoft Edge

Microsoft-Edge-logo
Den ældre version af Microsoft Edge, som er programsat til at ende på de evige jagtmarker i marts, fjernes fra Windows 10 med frigivelsen af Patch Tuesday opdateringerne i april.

Windows 10 leveres i øjeblikket med tre forskellige webbrowsere - Legacy Edge (skjult), Chromium Edge (standard) og Internet Explorer (aktiveret). I et forsøg på at reducere dette udbud og forbedre sikkerheden, fjerner Microsoft de ældre browsere fra operativsystemet.

Det betyder dermed en permanent deaktivering af Legacy Edge, og brugerne bliver nødt til at bruge den Chromium-baserede Edge i stedet.

I øjeblikket placeres den ældre version af Microsoft Edge i baggrunden, når Chromium-versionen er installeret, og brugerne kan ikke fjerne den manuelt. Efter opdateringen i april 2021 frigives, afinstalleres den gamle version, og Chromium Edge installeres automatisk, når du anvender den obligatoriske opdatering af i Patch Tuesday.

Når den obligatoriske programrettelse er anvendt, kan brugerne ikke længere få adgang til den gamle Microsoft Edge, men EdgeHTML-baserede apps fungerer stadig.

Denne opdatering gælder også for enheder, der allerede har skiftet til den nye Chromium-baserede version af Edge. Opdateringsprocessen kan tage længere tid end normalt, og alle eksisterende brugerdata overføres til den nye version under installationsprocessen, så du behøver ikke bekymre dig om dataene, hvis du bruger en version af Edge.

Udrulningen starter som sagt i april, men Microsoft giver dig mulighed for at teste overgangsprocessen sammen med March optional preview updates. Dette gælder dog ikke for Windows 10 versioner, der ikke understøttes, såsom version 1903.


Relaterede artikler:

Sådan bruger du både Classic og Chromium Edge

Sådan downloader du Microsoft Edge til Windows 10

Windows 10 2004 endelig tilgængelig for alle


Kilde & Image credit:

Microsoft

Vores partnere