Intel får bøde i milliardklassen

Intel logo idømt millard bøde
Intel er idømt en bøde på ikke mindre end 2,18 milliarder dollars i erstatning til VLSI for overtrædelse af to af sine patenter.

Noget tyder på, at Intel er nødt til at betale 2,2 milliarder dollars i erstatning efter hvad der omtales som et ”patent trial loss” på VLSI, som rapporteret af SeekingAlpha. En føderal jury i Waco (Texas) fastslog, at Intel overtrådte to patenter på Fortress Investment Groups VLSI-teknologi og skal betale 2,18 mia. USD i erstatning for at have overtrådt to af dets patenter.

VLSI Technology hævder, at embedsmænd fra Intel Corp. piraterede teknologikoncepter fra to af deres patenter til gavn for Intels egne interesser uden korrekt kompensation til VLSI.

Skader for en af patentovertrædelserne beløber sig til $ 1,5 mia., Mens det andet patent udgør i alt $ 675 mio., Og patenterne er relateret til databehandlingssystemteknologi, som VLSI hævder, at Intel brugte i visse processorer.

Bortset fra det har VLSI sagsøgt Intel med seks andre påståede patentovertrædelser i Californien, Delaware, Texas og andre stater.

Intel og Apple har tidligere indgivet en antitrust-sag mod VLSI, hvor Intel sagde, at VLSI søgte milliarder i erstatning på tværs af sine forskellige patentsager. Advokat Morgan Chu fra Los Angeles repræsenterer VLSI, og Bill Lee fra Boston repræsenterer Intel i sagen.

Ifølge Waco Tribune-Herald vil retssagen centreres omkring to patenter, som VLSI har, en, der vil blive omtalt som "373", chips, der fandt en måde at spare computerkraft på, og en metode til at reducere hukommelsens minimale driftsspænding, og "759", som øgede hastigheden på CPU'en (dvs. styring af clockhastighed).

VSLI, som står for Very Large Scale Integration, fusionerede senere med et firma kaldet NXP, som udviklede de to omtalte patenter.

Patenterne stammede imidlertid fra Freescale Semiconductor Inc. og SigmaTel Inc., som begge blev købt af NXP Semiconductors efterfølgende.

Ifølge Waco Tribune Herald rapporten, har Bill Lee, Intels hovedadvokat, på den anden side pure benægtet beskyldningerne.

Lee forklarede, at der ikke var nogen overtrædelse af begge patenter, og at et af patenterne er ugyldigt, fordi US Patent and Trademark Office ikke kunne bevise, at den omtvistede teknologi allerede eksisterede hos Intel (da patentet blev udstedt).

Selvsamme forklarede yderligere, at Intel ikke bruger teknologi fra nogen af patenterne.

“It never has, and more importantly, nobody ever has. Intel had a better, more robust design. They are better.”

Intel søger hjælp fra Patent Trial and Appeal Board til at udfordre VLSI i søgsmålet.

Ifølge Intels advokat har VLSI ingen produkter, og dens eneste potentielle indtægt er denne retssag, og virksomheden er, ifølge Intel, en ”patent-troll.”

Læs hele historien HER


Source & Image credit:

Intel, datacenterknowledge.com, Waco Tribune Herald, Bloomberg

Vores partnere