Specs for Qualcomms kommende flagskib er lækket

Snapdragon 888 efterfølger lækket
Specifikationer for Qualcomms Snapdragon 888 efterfølger er lækket online.

Selvom Qualcomm annoncerede deres top-of-the-line Snapdragon 888 SoC i slutningen af sidste år, har kampen for at levere chipsættet til producenterne været under hårdt pres grundet den globale mangel på chips. Det forhindrer imidlertid ikke Qualcomm i at arbejde på sit næste generations high-end chipset.

Et nyt leak beviser, at Qualcomms Snapdragon 888-efterfølger har ARMs nye V9-teknologi og vil være baseret på 4nm-arkitekturen.

Det seneste leak for Qualcomms næste generations high-end system-on-chip, kommer fra den velrenommerede leaker Evan Blass (@evleaks). Han delte for nylig et tweet med de vigtigste komponenter, der vil danne fundamentet for det kommende SM8450-chipsæt. Det formodes at være efterfølgeren til Snapdragon 888 SoC med partnummer SM8350.

Even Blass snapdragon.JPG

I henhold til Blass's tweet kommer det næste Snapdragon mobile chipsæt med et integreret Snapdragon X65 5G Modem-RF-system og vil være baseret på 4nm-processen. Den rygtede CPU vil også indeholde Qualcomms Kryo 780 cores, der efter sigende vil være bygget på Arm Cortex V9-teknologi, som blev annonceret tidligere på året.

De første CPU'er, der blev designet med den nævnte teknologi, var Cortex-X2, Cortex-A710 og Cortex-A510. Således forventes det næste generations Snapdragon-chipsæt at have disse CPU-kerne-designs i et 1 x 3 x 4-design (1x Cortex-X2, 3x Cortex-A710 og 4x Cortex-A510).

Bortset fra dette vil SD 888-efterfølgeren også være udstyret med en Adreno 730 GPU. Yderligere kommer chipsættet med en forbedret Spectra 680 image signal processor (ISP) sammenlignet med Spectra 580 ISP på Snapdragon 888.

Her til nævnes det også i specifikationsarket, at det kommende chipsæt understøtter Qualcomms FastConnect 6900 subsystem, Bluetooth LE, understøtter quad-channel LPDDR5 RAM, Adreno 665-videobehandlingsenheden og Adreno 1195, der har til opgave at behandle billeder.

Når det kommer til lanceringen og tilgængeligheden af chipsættet, er der ingen information tilgængelig lige nu.Source & Image credit:

Evan Blass, Qualcomm

Vores partnere