Mercedes-Benz hjemkalder 1,29 millioner køretøjer

Mercedes eqc front 2021
Mercedes-Benz USA meddelte i weekenden, at de hjemkalder 1,29 millioner solgte køretøjer mellem 2016 og 2021 på grund af et softwareproblem. Fejlen angiver en forkert position, hvis bilen er indblandet i et uheld, og bilens automatiske nødopkaldsfunktioner skal registrere, hvor uheldet er sket.

Som Reuters rapporterer, opdagede Mercedes, at strømforsyningen til et berørt køretøjs kommunikationsmodul kan resulterer i et "temporary collapse."

Knock-on-effekten som indikerer køretøjets aktuelle position kan registreres forkert under et nødopkald. De manuelle og automatiske nødopkaldsfunktioner i disse køretøjer fungerer stadig, men er ikke til megen nytte, hvis redningstjenester ankommer til den forkerte lokation.

De køretøjer, der er omfattet af tilbagekaldelsen, inkluderer 2016-2021 modeller af CLA-klasse, GLA-klasse, GLE-klasse, GLS-klasse, SLC-klasse, A-klasse, GT-klasse, C-klasse, E-klasse, S -Klasse, CLS-klasse, SL-klasse, B-klasse, GLB-klasse, GLC-klasse og G-klasse.

Den gode nyhed er, at Mercedes konkluderer, at softwarefejlen ikke har ført til skader eller personskader.

Løsningen er også relativt enkel, med en softwareopdatering, der kan udføres af en af autoriseret Mercedes-forhandlere eller over-the-air opdatering afhængigt af køretøjet.

Hvorvidt biler solgt uden for USA hjemkaldes, fremgår ikke af de frigivne informationer fra Mercedes-Benz.

 

Source & Image credit:

Mercedes-Benz